Hondenpoepzakjes horen in de afvalbak

Zwolle – Hondenpoepzakjes horen in de afvalbak, niet in de put. De gemeente Zwolle vraagt aandacht voor het weggooien van hondenpoepzakjes.

hondenpoepzakjes.jpg 

Straatkolken of putten zorgen ervoor dat het regenwater in Zwolle goed kan worden afgevoerd. Het komt regelmatig voor dat straatkolken of putten verstopt raken. Hierdoor kan het regenwater niet goed weg en blijft het water op straat liggen. Tijdens het oplossen van de verstopping door de gemeente Zwolle worden er steeds vaker zakjes met hondenpoep of ander afval aangetroffen die ervoor zorgen dat het regenwater niet meer weg kan. Hondenbezitters worden dringend verzocht om hondenpoepzakjes niet in een straatkolk of putten te gooien, maar in een afvalbak.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Oké prima. Maarrrrr waar zijn al die afvalbakken dan gebleven? Kijk ook maar eens naar al het zwerfafval om en rond de bankjes, liggen blikjes zakjes noem maar op. Alleen al omdat die bakken zijn weg gehaald. Dank je wel lieve gemeente Zwolle.


  Maak melding

 2. Ik begrijp het probleem, maar als overal de prullenbakken verdwijnen, waar laat je dan dit zakje?
  Tevens roept dit mensen bijna op om het een en ander maar niet meer op te ruimen. Niet dat ik het daarmee eens ben, maar de gemeente is hier zelf oorzaak van in mijn ogen.

  Tenslotte ben ik zelf ook lost waar ik dit in moet deponeren,. Gooi het zelf altijd maar in de groene GFT bak, maar dan met zakje (papier of plastic). Niet juist denk ik, maar in de grijze (plastic) bak lijkt me ook niet juist. En om het nu stinkend en dampend in de keuken in de rest afval prullenbak te gooien, heeft dan ook niet mijn voorkeur.


  Maak melding

 3. Ik erger mij het meeste aan mensen die hun hond laten poepen en plassen bij speeltuintjes en voetbalveldjes waar kinderen spelen. Ik heb zelf namelijk ook een hond, maar ik zou het niet in mijn hoofd halen om dit ook te doen.


  Maak melding

 4. Even pedant zijn: hondenbezitters wordT verzocht. “Hondenbezitters” is lijdend voorwerp, geen onderwerp.

  @Passant – Hondenpoep hoort bij het restafval. Kan gewoon in de grijze kliko of de ondergrondse container.


  Maak melding

 5. @Riet Pluim

  Dat had jij goed gezien zeg. Zelf vond ik het niet de moeite waard, om dat te melden, omdat ik weet wat de schrijver van dit bericht bedoelt. Daar gaat het toch tenslotte ook om.


  Maak melding

 6. Als ik de reacties goed begrijp is het ook nog eens de schuld van de gemeente?
  Minder prullenbakken kan ik prima volgen; Waarom wel in staat zijn om spullen mee te nemen naar bijvoorbeeld een speeltuin, maar niet in staat zijn om het afval vervolgens weer mee naar huis te nemen?

  Natuurlijk begrijp ik dan hondenpoep wat anders is, maar ook dan. Waarom zou de gemeente verantwoordelijk moeten zijn voor de bende van jou en je hond?

  Als mijn kind in de luier poept en ik moet hem verschonen. Dan prop ik die luier toch ook niet in een put in de buurt?
  Ik zou echt niet weten waarom hondenpoep iets anders zou moeten zijn.


  Maak melding

 7. Hondenpoepzakjes in de put deponeren valt wat mij betreft onder het kopje vandalisme. Hard aanpakken dus.

  Het ontbreken van prullenbakken is echter wel een herkenbaar probleem. Op mijn vaste uitlaatroute stonden vroeger 4 prullenbakken, nu geen enkele meer. We hebben inmiddels zelf een prullenbak bij de achterdeur voor de poepzakjes. Overigens is het zwerfafval op de route ook enorm toegenomen, maar dat zal vast niets te maken hebben met het ontbreken van prullenbakken…………..


  Maak melding

 8. @Ezer, Het is inderdaad mijn verantwoordelijkheid, die neem ik dan ook. Helaas is dat dus niet voor iedereen het geval. Men kan dus gaan uitrekenen wat het minste kost. Of het plaatsen en legen van vuilnisbakken, óf de kosten voor extra schoonmaak (en in dit geval zuiveren van putten) van de omgeving met prikstokken en dergelijke.
  Hoeft van mij echt niet om de 50 meter een prullenbak te staan hoor, maar lijkt me wel logisch om bij plekken waar mensen samenkomen prullenbakken te plaatsen.

  @aapotheek, Goede tip, denk dat ik ook maar een kleine prullenbak bij de achterdeur neerzet voor dit doel.


  Maak melding

 9. Kom gewoon richting Holtenbroek als je je hond wil uitlaten.
  In Holtenbroek hoef je helemaal geen Hondenpoepzakjes te gebruiken (wat een onzin!) en kan je hond zijn behoefte gewoon op elk willekeurig grasveld of in de stuiken doen, echt ideaal.
  Er vindt geen enkele handhaving plaats dus ook daar hoef je niet voor te vrezen.
  Het is wat lastig voor de kinderen in Holtenbroek maar ach zo nu en dan schone kleren aan en de schoenen schoon maken moet toch geen groot probleem zijn.
  Holtenbroek is voor de hondenbezitter die liever niet te ver loopt (wel de lusten maar zeker niet de lasten ) een ideale plek om te wonen.

  Holtenbroek the place to be!


  Maak melding

 10. @ Steven

  dat asociale valt wel mee, echter als je de (nette mensen) aanspreekt op hun gedrag vinden ze dat vaak niet leuk.

  Voor alle duidelijkheid Holtenbroek is echt een prima wijk om te wonen.
  Ik denk dat het door mij besproken probleem algemeen is maar in Holtenbroek zijn er iig geen controleurs.


  Maak melding

 11. Wat lastig voor kinderen die tijdens een potje voetbal in de poep staan?

  Vreselijk asociaal om als hondenbezitter je 4voeter overal en nergens te laten schijten! Maar ik ga er vanuit dat je een troll bent.


  Maak melding

 12. @honden liefhebber

  Qua controleren zit er weinig verschil in denk ik tussen Zuid en Holtenbroek. In Zuid controleren ze waar ik woon hooguit 1 dag per jaar. Zijn er hier mensen uit Zuid waar vaker wordt gecontroleerd?


  Maak melding

 13. Ik zie ze ook maar 1 dag per jaar. Uitgerekend op oudjaarsdag, vuurwerk afpakken van kinderen. 😉

  HBX wordt wel meer gecontroleerd hoor, zie daar structureel de five-oh rondrijden


  Maak melding

 14. Ik mis inderdaad ook de prullenbakken!!
  ‘k Vind het ook asociaal om honden te laten poepen op speelveldjes etc. Maar ook vind ik het niet goed van de gemeente dat er zoveel prullenbakken zijn weggehaald!! Dit geld voor de honden, als ook elders! Verder zou ik heel graag meer speelveldjes voor honden willen zien, het is niet leuk dat je hond haast nooit lekker kan rennen als je hem uitlaat!  Maak melding

 15. Dan moeten mensen zich eens afvragen of ze er wel goed aan doen om een hond in huis te nemen!

  Zo’n beestje verdiend de ruimte om rond te kunnen rennen en te rauwdouwen. Zonder mensen tot overlast te zijn!


  Maak melding

 16. Een relatief klein bedrag door het verwijderen van vuilnisbakken besparen, maar wel kromme bruggen met bobbels bestellen. Alsof dat niets kost.


  Maak melding

 17. Ik baal ook enorm van al dat zwerfvuil overal. Als ik mijn hond uitlaat word ik daar ook niet blij van. Als die dan naast een Macdonald zakje gaat kakken, wordt de animo om het op te ruimen wel minder….
  Mijn voornemen is: elke keer melden bij de gemeente. Je kunt de zwolle app downloaden, en dan een melding openbare ruimte doen.
  Kost een melding je 1 minuut. Nummer je meldingen structureel zodat je na een paar maand weet hievaak je iets gemeld hebt. Maak een fotootje van de plek.
  Als we met zijn allen maar blijven melden, moet er wel iets gebeuren!  Maak melding

 18. Mensen moeten ook zelf gewoon de verantwoordelijkheid nemen! Iedereen die een hond heeft weet dondersgoed dat de zakjes niet op straat horen.

  Onlangs sloeg mijn zoontje tegen een vuilnisbak en prompt valt de onderkant open en alles uit de vuilnisbak. Dan ga je even met een vuilniszak en een schep terug en ruim je die zooi op en gooi je het in de ondergrondse container. Natuurlijk doe je dat…toch?

  Wat ik zo bijzonder vind is dat mensen dus wel een zakje meenemen als ze de hond gaan uitlaten, maar vervolgens het zakje niet daar weggooien waar het hoort. Dat is in mijn ogen net zo asociaal als het helemaal niet opruimen. En het lijkt bijna alsof er mensen zijn die echt denken dat dat een prima plek je om de zakjes weg te gooien.

  Bericht door Steven, op 26 juli 2016 11:25
  @Riet Pluim

  Dat had jij goed gezien zeg. Zelf vond ik het niet de moeite waard, om dat te melden, omdat ik weet wat de schrijver van dit bericht bedoelt. Daar gaat het toch tenslotte ook om.

  Dat is wel belangrijk, maar niet het enige waar het om gaat, lijkt me zo…


  Maak melding

 19. Een troll ben ik niet, ik ben een betrokken bewoner die maar niet kan begrijpen hoe mensen zo met dieren en met onze omgeving omgaan.Ik moet wel toegeven dat er in mijn eerste stuk enig sarcasme zat.


  Maak melding

 20. De gemeente heeft de helft van de afvalbakken verwijderd. Er zijn er nog 1100 over. Dat is 1 afvalbak op circa 110 inwoners! De bakken zijn met beleid verwijderd, dwz vooral bij speeltuintjes ed, in de eigen omgeving. Dus niet bij winkelcentra, snoeproutes etc.
  Er ligt altijd afval, ook in de buurt van afvalbakken. Het aantal afvalbakken vermindert de hoeveelheid zwerfafval niet, maar de mentaliteit van degenen die alles achter zich op de grond flikkeren. Waarom die poepzakjes niet mee naar huis nemen en in de restafvalcontainer gooien?


  Maak melding

 21. @Dame, Vollledig eens dat mijn hond “vervuilt” en dat ik dat dan opruim. Restafvalcontainer hebben wij niet meer en om met elk zakje het pasje voor de ondergrondse container op te halen gaat me net te ver.
  Ik gooi het dan dus, zoals eerder gemeld, maar in de GFT bak. De drol is denk ik wel op zijn plaats, maar het zakje (plastic vaak in mijn geval) niet. Ik ga de drol er dan echt niet weer uitvissen.
  Wel heeft aapotheek (12:47) mij op een goed idee gebracht door een kleinere afvalbak voor deze zakken neer te zetten.

  Ik begrijp dus dat er minder sociale mensen zijn die het geleur met zo’n zak makkelijker afdoen omdat er nergens een bak in de buurt staat. Ik loop soms oko meer dan een kilometer met zo’n zakje, omdat ik het nergens meer kwijt kan onderweg. En ja, dat doe ik dan maar.


  Maak melding

 22. @Dame

  Lik op stuk beleid wordt niet meer gehanteerd wegens besparingen op de uitvoerende en rechterlijke macht. Meer controle en handhaving zou meer op zijn plaats zijn, maar op één of andere manier gaan onze belastingcentjes naar een ander “goed” doel. Dus komt er steeds minder in een afvalcontainer terecht. En waar de hondenpoep o.a. ook deel van uit maakt.


  Maak melding

 23. Als er geen afvalbakken door de gemeente zijn geplaatst dan neem je die zakjes maar mee naar huis en gooi ze in je eigen afvalbak. Simpel toch?


  Maak melding

 24. honden liefhebber, op 27 juli 2016 10:28
  En toch ken ik iemand die vorig jaar bij de wanningstraat bekeurd is voor het niet opruimen.
  Oja sarcasme??


  Maak melding

 25. De vervuiler ruimt op bij het restafval.
  Logisch, kwestie van fatsoen.
  Vergelijk het, zoals hier al stond, met een volle “pamper”.
  Zo niet volgen er hopelijk veel bekeuringen.
  Het handhaven blijft wel lastig.
  Begreep dat er aan de Milligerplaya… waar mensen hun hond gewoon tussen de strandbezoekers, die er even later liggen, laten schijten >:(
  eindelijk (redelijk fors) wordt bekeurd 😀
  Eindelijk luistert de gemeente dan naar de talloze klachten door de jaren heen.
  Laat hondenbezitters sowieso blij zijn dat “de vervuiler niet meer gelijk betaalt

  In dit overzicht nogal meer bedragen dan “-” ’s als Zwolle[/url]


  Maak melding

 26. He hallo, we hebben toch geen stront aan de handen! Meenemen die bende en in de afvalbak THUIS deponeren! Wel de lusten maar niet de lasten. Kom op !


  Maak melding

 27. Geen idee of iedereen “losgaat” op mijn posts, maar voor de duidelijkheid, ik ruim het netjes op. Ik ben zelfs “zo gek” om als ik een zakje vergeten ben, later terug te gaan naar het plaats delict. En ook laat ik mijn hond niet zijn behoefte doen op een speelplaats, te gek voor woorden dat er mensen zijn die dit wel doen overigens.

  Waar het mij om gaat is dat door een bekrompen bezuiniging (die verder gaat dan hondenpoep), ik me bij minder sociale mensen kan voorstellen dat ze de boel (gaat ook verder dan hondenpoep) niet opruimen. Niet mijn normen en waarden, maar het gebeurt.

  Ander voorbeeld:
  Waarom verkeersdrempels plaatsen? Je mag toch niet te hard rijden in de bebouwde kom? Dus volledig onnodig en geldverslindend.

  De drempels hebben hier een zelfde soort doel als het plaatsen van afvalbakken.

  Tenslotte, bij wie mag ik de rekening indienen voor de kattenstront in mijn voor- en achtertuin?


  Maak melding

 28. In holtenbroek ga je als hondenbezitter gewoon lekker ruchting westerveld met je hond ipv het lokale trapveldje toch? Doe ik wel en hou mijn hond ook ver van speelveldjes af. Je kunt je hond ook makkelijk aanleren niet op veldjes te schijten maar aan de groenrand (zoals is toegestaan in het gemeentebesluit) door positieve beloning als pup net als dat je m kan leren buiten je eigen huis zn behoefte te doen.

  Hoe dan ook: als hondenbezitter kun je nagaan waar mensen last hebben van je dier. Ruim het daar op of vermijd doe plekken. En ja de gemeente mag wel weer meer prullenbakken plaatsen. Voor de poepzakjes en voor het zwerfafval…


  Maak melding

 29. @Passant Ik zie regelmatig blikjes, snackafval en andere rotzooi binnen een straal van 20 meter van een prullenbak. Volgens mij is er geen relatie tussen zwerfafval en aantal afvalbakken. Sommige mensen verwachten dat anderen hun rotzooi opruimen en anderen zorgen ervoor dat ze hun afval deponeren op een plek waar het hoort, in een afvalbak of thuis in de container.


  Maak melding

 30. @Dame, eens dat er altijd uitschieters zijn. Het grijze gebied verschuift nu alleen. Van de groep mensen die eerder wel de prullenbak gebruikten, gooit een gedeelte het nu maar ook op de grond omdat er toch van alles ligt en er geen handhaving is. Mensen zijn nu eenmaal kudde dieren.

  Zwerfafval wordt naar mijn idee minder als er prullenbakken staan. Voorkomen van al het zwerfafval is een utopie, tenzij hier hard tegen opgetreden wordt (zie Singapore). Geldt ook voor het niet opruimen van de poep van dieren overigens.


  Maak melding

Reageer