Buitenfilms op het Celeplein

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het Celepleintje. Op vrijdag 5 augustus en zaterdag 6 augustus verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel twee bijzondere voorstellingen. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film in het teken van het buitenleven.

buitenfilm_celeplein.jpeg 

Beyond sleep en The King’s Gardens
Op vrijdag 5 augustus start om 21.45 uur ‘Beyond Sleep’, de verfilming van de klassieke roman ‘Nooit eer slapen’ van Willem Frederik Hermans uit 1966. De jonge ambitieuze geoloog Alfred Issendorf Reinout Scholten van Aschat) gaat in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek naar eteorieten. Zowel de film als het boek bieden een grandioos verhaal over de kracht van de natuur n die van dromen.

Een dag later, op zaterdag 6 augustus, is om 21.45 uur het kostuumdrama ‘The King’s Gardens’ te zien, waarin de befaamde tuinarchitect André le Nôtre (Matthias Schoenaerts) en de onbekende hovenier (Kate Winslet) strijden om een klus in de paleistuinen van Versailles. De film is geregisseerd door de in januari overleden acteur Alan Rickman die ook zelf is te zien in de rol van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV.

Celepleintje
Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen en Zweedse fakkels alvast klaar. De buitenbar van Café Foyé is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door.

De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer