Zomertentoonstelling vereniging Palet

Zwolle – Er hangen enkele zeer actuele schilderijen van kunstenaars van Palet in de Grote Kerk van Zwolle. Het schilderij “Uittocht uit Aleppo” van Cees Bouman laat een moeder met haar dochter zien op de vlucht naar Europa. De moeder heeft haar weinige bezittingen in een kussensloop geknoopt en haar dochtertje kijkt angstig de toekomst in.

dscf4360.jpg 

Foto’s: Hennie Vrielink

Ook Erna Landsaat heeft het vluchtelingendrama als onderwerp voor haar schilderijen gekozen. Op het schilderij “Griekenland 2” beeldt ze een jongetje af op het strand van Griekenland. Hij heeft zijn pop nog kunnen redden, maar denkt op dit moment niet aan spelen. In fel contrast hiermee de schilderijen van Aly Huisman. Op het schilderij “Uitgeshopt” laat ze twee jonge vrouwen zien met goedgevulde kledingtassen, uitgewinkeld en zittend op een bankje, druk bezig met hun mobieltjes. Ook beelden uit de omgeving van Zwolle zijn te bewonderen op de zomertentoonstelling van Palet. Sjoerdje Hak laat zich inspireren door het rivierenlandschap bij Wijhe met het olieverfschilderij “Zakkend water – IJssel”. Het lijkt bijna een abstract schilderij met een lage horizon en de prachtige luchten erboven, waar de zon dreigt door te breken. Gespiegeld in het wegtrekkende water in de uiterwaarden, waar de afrasteringpaaltjes weer hun koppen opsteken. Sjoerdje is de dochter van de bekende Zwolse schilder Piet Hak.

dscf4361.jpg

dscf4358.jpg

dscf4355.jpg 

Ook de Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik heeft enkele werken hangen met Zwolse thema’s, waaronder een schilderij van het Hopmanshuis en de Verhalenboot. Ook de Sassenpoort heeft hij afgebeeld met acryl op doek.
 
dscf4356.jpg
 
Traditionele beelden, maar met een moderne techniek en stijl op het doek vastgelegd. 
Aart Everaarts heeft met zijn doek “Station” treinreizigers vastgelegd, waarvan alleen de contouren zijn te onderscheiden in het tegenlicht. Een mooie verstilde vastlegging van het drukke treinverkeer op het stationsperron.
 
dscf4357.jpg 
Nog veel meer leden van kunstenaarsvereniging Palet stellen hun werken tentoon. Veel verschillende stijlen en technieken en de meeste van een hoog niveau en de moeite van het bekijken waard. De tentoonstelling van Palet duurt nog tot en met 7 augustus en is gratis toegankelijk in de Grote Kerk.  
Hennie Vrielink
Reporter Weblog Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer