Sleutelkastjes opgebroken in Zwolle Zuid

Zwolle – Het valt de politie in Zwolle op dat er steeds vaker via sleutelkastjes wordt ingebroken bij (senioren) woningen. In de afgelopen weken zijn er diverse sleutelkastjes in Zwolle Zuid opengebroken.

sleutelkastje.jpg 

Tips: 1. Zorg dat het huisnummer niet op de sleutel en het sleutelkastje te zien is. 2. Voorkom dat het kastje te zien is vanaf de openbare weg. 3. Maak gebruik van sleutelkluisjes die zijn gecertificeerd voor inbraakwerendheid met minimaal de kwaliteit SKG. U kunt de goedgekeurde sleutelkluisjes terugvinden via onder andere www.politiekeurmerk.nl. Bent u getuige van een heterdaad inbraak of verdachte situatie, bel altijd 112!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Sleutelkastjes opgebroken in Zwolle Zuid”

  1. Helaas gaat dat niet altijd op @Steven, verzorging en verpleging moet regelmatig op deze manier naar binnen om de cliënt zorg te kunnen geven. Cliënt is steeds niet altijd in staat om de deur open te doen.

  2. Beste oplossing lijkt mij het gebruik van speciaal deurbeslag welke met een pasje is te openen.
    Voordeel is dat er geen sleutels meer nodig zijn en toegang per persoon is te regelen.

  3. De bewoner/klant moet zelf e.e.a. betalen, dus kiest vaak voor een goedkope oplossing (sleutelkluis van 3 tientjes), deurbeslag met pasje of zelfs vingerafdruk is vaak beter maar vele malen duurder (vanaf 250 euro).

  4. Helemaal mee eens dat de kosten van dit speciale deurbeslag wel een drempel zijn voor particulieren.
    Echter voor een paar tientjes (het kluisje) je huis toegankelijk maken voor inbrekers lijkt mij uiteindelijk een duurdere oplossing.

  5. Wij werken al tientallen jaren met twee lopers voor de aanleunwoningen.
    Nooit problemen mee gehad. De bewoners hebben allemaal een eigen uniek slot en voor de medewerk(st)ers is er een aftekenlijst bij gebruik.
    Iedereen kan zien- en weet wie de loper heeft en mocht er ooit iets gebeuren altijd zichtbaar wie verantwoordelijk is.

    Ook hier de discussie over een kastje gehad maar géén enkele bewoner of mantelzorger zag dit zitten.

  6. Lopers zijn voor aanleunwoningen zijn misschien makkelijker te realiseren dan voor de thuiszorg. Ook zijn sommige mensen afhankelijk van wat de zorgverzekeraar vergoed. Er zijn inderdaad betere oplossingen, maar die zijn dan nog niet aangesloten bij de zorgverzekeraars. Willen ze overigens wel, maar voordat ze door de bureaucratie van de zorgverzekeraars zijn…
    Ik heb ook hele mooie oplossingen gezien, maar die zijn voor veel mensen niet te betalen helaas.
    Advies is sowieso om ze niet in het zicht te hangen, sommigen hangen echt pontificaal naast de voordeur.

  7. niet alle sleutelkluisjes hangen bij aanleun woningen ook in de normale woningen wordt zorg gegeven en moet de zorg naar binnen kunnen dus heb je niets aan een loper, kluisjes beter verstoppen en uit het zicht hangen is een oplossing.

  8. De WMO / sociaal wijkteam verstrekt zo nodig een intercom met daar aan gekoppeld een op afstand bedienbare deuropener voor de zorg.

    -De bel gaat.
    -Cliënt spreekt via de intercom met de aanbeller.
    -En laat al dan niet de deur elektrisch open gaan.

    Ieder sleutelkastje sla/wrik je met een redelijke hamer en schroevendraaier van de muur af, maakt men elders open en er is toegang..

  9. @Ans: echt een opmerking van 25-jaar geleden om het kastje beter te verstoppen.
    In deze tijd kan dat niet meer of verstop je ook je geld nog goed in een sok onder je bed?

  10. Helaas maken veel zorgorganisaties nog steeds gebruik van onveilige sleutelkluisjes waarmee niet alleen het inbraakgemak tot de woning aanzienlijk wordt vergroot, ook het veiligheidsgevoel van de bewoner wordt hiermee ernstig ondermijnd.

    Inmiddels zijn er diverse veilige alternatieven op de markt beschikbaar, kijk bijvoorbeeld eens op http://www.mobilekeys.nl

  11. Leuk en aardig die elektronische hulpmiddelen maar wie gaat dat betalen? De klant, verzekeraar of thuiszorg organisatie?

    Zat filmpjes op internet over hoe die kastjes te kraken zijn. Zoek maar eens naar Bosnian Bill. Bij mij nooit zo’n kastje aan de muur! Met een dun stukje plastic (tandenstoker) zijn ze te kraken in 2 minuten.

    Waar men in de mobiele surveilance (ik werk in de beveiliging) mee werkt is een kluis met genummerde sleutels die verankerd is in de auto waar alleen de medewerker toegang tot heeft. Waarom niet zo’n systeem in een voertuig van de organisatie die thuiszorg geeft?
    Ja ook zo’n voertuig kan gestolen worden maar je moet natuurlijk nooit de sleutels en gegevens bij elkaar leggen. Wordt zo’n auto gestolen dan zijn de sleutels waardeloos want je weet nooit op welke deuren ze zullen passen en met goede documentatie weet je wel welke sloten vervangen moeten worden.

  12. Hans v
    Er zijn ook mensen die zelfs geen gebruik van een intercom of drukknop kunnen maken.
    En wat dan ?
    Gelukkig zijn er inbraakbestendige kastjes, maar die zijn wel wat duurder.

Reacties zijn gesloten.