Niet meer rijksgeld voor Achmea

Het Rijk hoeft het zorgkantoor van Achmea (ook in Zwolle) niet meer geld te geven voor thuiszorg in Overijssel, Drenthe en Flevoland.
Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

Volgens de rechtbank heeft Achmea niet kunnen bewijzen dat cliënten door geldgebrek niet de zorg krijgen waarop ze recht hebben. Achmea eiste in kort geding meer geld van de staat, omdat steeds meer zorginstellingen patiëntenstops moesten instellen.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 13
 1. En terecht! Belachelijk dit soort corporate welfare. Alsof ze bij de achmea geen geld hebben. Het treurige is dat de zorg behoevende hier weer de dupe van worden. :-


  Maak melding

 2. mmmm. Uit het jaarverslag van Achmea over 2006: “Net profit increased by 40%, to EUR 985 million”
  Mag ik het even uitspellen. Negenhonderdenvijfentachtig MILJOEN Euro winst! En “Net profit” wil dus zeggen na aftrek van belastingen. Ach gut, ze kunnen de thuiszorg niet meer betalen. BULL!!


  Maak melding

 3. Het gaat hier helemaal niet om zorgverzekeraar Achmea, maar om het zorgkantoor! Dit verdelen het geld dat de overheid beschikbaar stelt voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Klagen moet je dus bij de overheid. Tenslotte draag je 12% van je salaris af aan de overheid voor de AWBZ-zorg.


  Maak melding

 4. Maar ik neem aan dat de overheid voor elke zorgverzekeraar evenveel geld beschikbaar stelt. Dit geding lijkt er over te gaan dat Achmea vindt dat zij te weinig krijgen. Klaagt er verder niemand?


  Maak melding

 5. Dick, Chris heeft inderdaad gelijk het gaat niet om de verzekeraar, het gaat hier om het zorgkantoor (wat in deze regio is ondergebracht bij achmea). Iedere Nederland betaald via de belastingen een % van zijn loon voor de AWBZ zorg. Alleen de regering besteed dit volgens mij niet juist, daar zij niet beschikken over juiste informatie (zowel ze kunnen de cijfers niet uitleggen ;D ;D) waardoor de verdeling over het gehele land scheef ligt. Er is hier in de regio meer vraag dan geschat/ingepland. Dus het zorgkantoor moet meer geld hebben.  Maak melding

 6. Joppie als je niet weet wat allemaal tot het Achmea concern behoort, dan moet je niet krom …….. :- :'( want je moet alleen na het kopje zorgkantoor kijken en niet naar het totaal van alle verschillende Achmea namen
  😀 ;D


  Maak melding

 7. O be, en dat is per regio ook nog sterk verschillend….

  Alleen de regering besteed dit volgens mij niet juist, daar zij niet beschikken over juiste informatie (zowel ze kunnen de cijfers niet uitleggen ) waardoor de verdeling over het gehele land scheef ligt. Er is hier in de regio meer vraag dan geschat/ingepland.

  Dan lijkt dit dus een schijnoverwinning en moet men om het werkelijke probleem te verhelpen bij Klink aankloppen?


  Maak melding

Reageer