Het Langhuis presenteert Lekker Vies

Zwolle – In de Zwolse binnenstad opent op 7 augustus een nieuwe tentoonstelling genaamd Lekker Vies. De exposanten zijn: Roy Ruepert, Christin Mussa, Stijn Kapteijns, en Anne-Marie Meertens. Zij studeerden aan de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving te Zwolle. Annemiek Smit is curator. Iedereen is welkom bij de opening om 16:00 uur. Tijdens de opening zal Reinout Dijkstra zorgen voor muziek (soul, oldskool hiphop, disco en funk). Hierna is de expositie nog tot en met 28 augustus te bezoeken tijdens de openingstijden van Het Langhuis. Toegang is gratis.

“Het is mij niet duidelijk waarom een goede vriend van mij rustig drie uur van zijn middag besteedt aan het kijken naar YouTube filmpjes over het uitknijpen van steenpuisten. Of waarom de nieuwe buurman vrijwel direct als ‘vies’ bestempeld werd. We kijken met liefde naar de dingen die we afstotelijk vinden. Of nu ja, liefde. Meer een vreemd soort genot.” Vies kent vele vormen. Deze verschillende vormen hebben Stijn Kapteijns, Christin Mussa, Roy Ruepert en Anne-Marie Meertens onder de loep genomen en verbeeld. In het kader van de tentoonstelling Lekker Vies zal Filosoof Onno Zijlstra op 24 augustus een lezing houden over het gelijknamige thema. Ook deze lezing is gratis bij te wonen.

Het Langhuis is een kunstenaarsinitiatief en expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. De expositieruimte bevindt zich sinds 1976 in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er unieke tentoonstellingen georganiseerd. Kijk op www.langhuis.nl voor meer informatie.
Artikel delen:
Reacties 8

Reageer