Drietal aangehouden na korte achtervolging

Zwolle – De politie heeft woensdag 27 juli drie mannen aangehouden op verdenking van heling van een katalysator.

Agenten van de Landelijke eenheid waren rond 23.30 uur bezig met handhaving op de snelweg A28 nabij Zwolle-Noord. Tijdens hun dienst zagen zij een auto voorbijkomen waarvan de APK was verlopen. Hierop besloten de agenten om de auto, met daarin drie mannen, een stopteken te geven. De bestuurder gaf in eerste instantie echter geen gehoor aan het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierop werd de achtervolging in gezet. Bij de afslag Zwolle-Zuid nam de bestuurder de afslag. Onderweg zagen de agenten dat er iets uit de auto werd gegooid. De automobilist stopte uiteindelijk onderaan de afrit. Hierop konden de mannen worden gecontroleerd..

Agenten zochten langs de gereden route naar hetgeen de mannen uit de auto hadden gegooid. Langs de vluchtstrook op de A28 vonden agenten uiteindelijk een katalysator. In de auto van de mannen werd een pijpensnijder aangetroffen. Hierop werden de mannen (21, 31 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen krijgen proces-verbaal. De politie onderzoekt waar de katalysator vandaan komt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. “zonder vaste woon- of verblijfplaats” maar wel mobiel. Misschien Roemeense zigeuners? Kom er maar in met de reacties.


    Maak melding

Reageer