PEC Zwolle wint van Turkse subtopper

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd van Gençlerbirliği SK gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Anass Achahbar.

pec_zwolle.jpg 

In de eerste helft had PEC Zwolle het betere van het spel, en kreeg de beste kansen via Ehibizue, Mokhtar en Achahbar. De ruststand werd derhalve 0-0. In de 56e minuut schoot Anass Achahbar na een voorzet van Stef Nijland de bal in de touwen. Daarna kregen de nummer Turkse 10 van de Süper Lig 2015-2016 een aantal kansen op de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. PEC Zwolle opent het nieuwe Eredivisie seizoen volgende week vrijdag met een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Goede wedstrijd gezien. Veel voetballend vermogen. Wordt al steeds meer een team. Heel benieuwd naar komend seizoen! Wie weet wat er nog mogelijk is….
  ps.
  Onze nieuwe tribune ziet er al bruut uit!!


  Maak melding

 2. Anass Achahbar liet snel zien dat hij heel, heel veel kwaliteit heeft. Ik vond hem de beste van PEC gister. Dan volgt Mokhtar, heerlijk wervelend in z’n dribbels, de oude Mokhtar komt terug. Als derde PEC’er die opviel onze laatste nieuweling de linksback Verdonk, overtuigend ! ,kan er niets anders van maken.
  De Turkse vrienden uit Ankara waren een geduchte tegenstander, speelden uitstekend voetbal, hadden zeker een paar grote kansen, maar over de hele wedstrijd denk ik dat PEC Zwolle verdient gewonnen heeft.


  Maak melding

 3. @Zwollenaarisback

  De Noord-tribune is omgetoverd in een zeer sfeerrijke echte stadiontribune, hier kun je mee voor de dag komen !
  Hulde voor de initiatiefnemers op z’n plaats .

  Of die horecapunten nu op zo’n perfecte tribune horen is een ander punt… Maarja, dit is danook een experiment, meen ik.


  Maak melding

 4. @wimpie inderdaad een echt mooie tribune maar de vraag is als je direct achter zo’n kraam komt zitten, wellicht kan je erdoorheen kijken kan me niet voorstellen dat daar geen rekening mee wordt gehouden. Verder de redding van Mickey van der Hart mag ook genoemd worden. Die was van grote klasse.


  Maak melding

 5. @goal. Zeker! Door een wonderbaarlijk reflex werd de bal er uit geranseld. Wat je ziet dat vanaf het middensegment van de nationale competities van Europa (waaronder dit Turkse elftal en PEC Zwolle kan worden gerekend, ahum 🙂 iedere fout (Marcellis was een paar keer niet gelukkig , ook Mastour, balverlies op het middenveld) direct afgestraft kan worden/wordt door een goal.Door een paar wondertjes (en van der Hart) bleef de nul op het scorebord.


  Maak melding

 6. Daarom is het goed om tegen NEC te beginnen, daar worden’onze’ foutjes niet direct afgestraft en kan het zelfvertrouwen groeien.


  Maak melding

 7. Goede wedstrijd gezien, al vond ik Van Polen en Brama een slechte wedstrijd spelen.
  Wel te hopen dat het gebrek aan lengte achterin niet teveel tegengoals gaat opleveren. Alleen Van de Pavert is lang.
  Zeker wanneer je voorin niet bijster veel goals maakt, moet het achterin goed dicht zitten…


  Maak melding

 8. Vooral in de eerste helft een prima wedstrijd gezien. Absolute uitblinker was voor mij Verdonk. Goed verdedigend en bleef rustig aan de bal. Ik vond ook Nijland sterk invallen. In de tweede helft wel een dipje maar dat is Zwolle eigen:) Maak me wel zorgen over de verdediging bij hoge ballen…. Overigens een prima redding in de tweede helft van Van der Hart!


  Maak melding

 9. Aukje wat je aanziet voor onafgebouwd , dat is een staantribune, al helemaal uitverkocht. Hier kunnen ruim 2000 (2250) mensen staan samen met de zitplaatsen ruim meer dan 4000, on one stand. Dat is al bijna de helft van de accommodatie ergens stroomopwaarts. En meer dan het hele stadion Excelsior Rotterdam  Maak melding

 10. 2wimpie, dat weet ik ook dat dat een staantribune is, maar hij houd opeens op, bedoel trek het dan door over de hele lengte achter het doel. Dat bedoel ik met onafgebouwd.


  Maak melding

 11. @aukje

  Nou Aukje dat staat ook te gebeuren maar alleen niet nu. Alles wordt in modules en in fases gedaan, om de sportieve en de financiële lijn geleidelijk te laten opgaan in de groei van PEC Zwolle.


  Maak melding

 12. Maar Aukje heeft zeker wel n punt, doortrekken over de hele is toch veel mooier. Zouden ze aan de hoofdtribunekant trouwens ook moeten doen. Moet je zien wat een verbetering dat geeft.


  Maak melding

 13. @aukje en pec

  Het is de KNVB die tegensputtert, maar het liefst had PEC er een komplete staantribune van gemaakt. Zie het maar als een tussenoplossing, als een soort handreiking richting Zeist, dat er nog kuipstoeltjes op zijn gemonteerd, alleen is er geen mens die erop zit.  Maak melding

 14. @wimpie

  Natuurlijk sputtert de KNVB nog tegen gezien we nog maar net van cat. 1 naar 2 zijn gegaan, maar gelukkig ziet de club ook in dat een geleidelijke groei op sportief en financieel vlak beter is, dan onverantwoordelijke investeringen op korte termijn te doen die lijden tot een onevenwichtige club met een eventueel gevolg van een faillissement.


  Maak melding

 15. Iets anders, de nieuwe redacteur schrijft een stuk kritischer dan zijn voorganger Nijman. Een juiste keuze van de Stentor!!!! Zeker gezien de actualiteit van media die de pootjes laten hangen naar de club.


  Maak melding

 16. Herman Nijman mag na jaren van verslaggeven van de Stentor geen verslag meer doen bij PEC Zwolle. Zijn mediamaatjes waren een paar weken geleden een actie gestart op social media om hem in het stadion te houden. Dat is niet gelukt.


  Maak melding

 17. Vind wel dat het totnutoe meevalt met de ‘stevigheid’ van de nieuwe PEC-watcher. Maar wie weet wat er nog gaat komen met de Engelse eigenaars van de Stentor in gedachten.
  Het is toch waarachtig alsof ik elke ochtend een soort ‘SUN’ uit de bus trek. Moet niet erger worden.
  Vergelijk het eens met de Zwolse Courant van pak weg tien -vijftien jaar geleden en de schellen vallen je van de ogen :'(


  Maak melding

 18. @ wimpie, 2/8 21:58. Inderdaad 15 jaar geleden was ??De Sensator?? van een hele andere kwaliteit. Vind de prijs ook te hoog, zeker voor het gebodene. Daarom zie ik em niet meer dagelijks. Heb ook niet het gevoel dat ik wat mis. Het lijkt de plaatselijke TeleTroepToeTerT wel. Gert van Dijk zit van zijn oude dag te genieten in Italië. Vrogger had je Bert Dijkstra nog met ⤽Over de Vleugels⤝ en Appie Happie en ⤽Tot & Met⤝ etc.


  Maak melding

 19. De strijd om de “fictieve manquette van Het PEC-Zwollestadion…met uitgebreide Noordtribune”

  Nog t/m morgenavond 19:59.
  Kom een gokje wagen, waarna deze poll tot het eind van de competitie op slot gaat.

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  bron 8e
  joppuh 9e
  vdberg 11e  Maak melding

 20. De strijd om de “fictieve manquette van Het PEC-Zwollestadion…met uitgebreide Noordtribune”

  Nog t/m morgenavond 19:59.
  Kom een gokje wagen, waarna deze poll tot het eind van de competitie op slot gaat.

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  aukje 8e
  bron 8e
  joppuh 9e
  vdberg 11e  Maak melding

 21. De strijd om de “fictieve manquette van Het PEC-Zwollestadion…met uitgebreide Noordtribune”

  Nog t/m 19:59.
  Kom een gokje wagen, waarna deze poll tot het eind van de competitie op slot gaat.

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  aukje 8e
  bron 8e
  joppuh 9e
  vdberg 11e


  Maak melding

 22. Betonnen-muren paranoia in Zwolle, kan het niet anders omschrijven, want : moeten ze op eens de keurige grijze betontreden van de staantribune blauw schilderen … 😮 .
  Beton is een keurig materiaal niets mis mee, chemische troep van verf zou je niet moeten willen . Maar ja …

  Maar als dat dan mot: Neem ook de horeca dugouts mee in blauw want die gaan anders nog meer op vallen.  Maak melding

Reageer