BOA geslagen door foutparkeerder

Zwolle – Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is geslagen, nadat hij een bekeuring voor fout parkeren had uitgeschreven. Politie heeft verdachte van deze mishandeling aangehouden.
Op zaterdag 30 juli, omstreeks 11.30 uur, komt er een melding binnen dat een BOA wordt geslagen aan de Friesewal in Zwolle. Agenten gaan ter plaatse en treffen een BOA en een man, die mogelijk geslagen heeft, aan. De man, 63 jaar en afkomstig uit Zwolle, is door de politie aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Hogere strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Aan de friesewal werd ik bijna bekeurd, omdat ik stil stond om mijn navigatie in te stellen.
  Volgens de stadswacht was dat parkeren.
  Ik zei dat het stilstaan was, en dat was niet verboden.
  Ik ben maar weggereden voor de goede orde, maar mijn bloed kookte omdat hij maar door bleef gaan.
  Een uurtje erna stonden er wel 5 auto’s op de stoep bij de ING maar daar liep hij gewoon langs heen.
  Geeft natuurlijk niet aan dat je je handen moet gaan gebruiken, maar de frustratie snap ik.

 2. Ze moeten is 1 lijn gaan trekken.
  Op de stoep voor de peperbus zetten mensen die zaterdag s ‘avonds gaan stappen hun auto neer en krijgen een bekeuring! een paar uur later op zondag ochtend staat de hele stoep vol met auto’s van kerkgangers en dan wordt er niet bekeurd! Zo hypocriet.

 3. Mensen zitten verschillend in elkaar. Ik zou zelf nooit agressief worden in zo’n situatie. De laatste keer moest ik er zelfs om lachen.
  – Ja meneer, u lacht nou wel, maar …. enz. enz. enz.
  – Ja-ja, schrijf nou maar, dan kunnen we beide verder. En nee, ik was niet die winkel ingegaan voor wisselgeld. Ik parkeerde bewust fout. Dus schiet maar op.
  – en een prettige dag verder.
  – komt goed. U ook.

 4. Het zijn echt niet allemaal van die eikels hoor. Onlangs moest ik voor het werk zijn op de Grote Markt. Op dat moment mocht ik er niet meer zijn. Ik heb een waarschuwing gekregen omdat hij wel begrip had voor het feit dat ik steeds spullen uit de wagen moest hebben. Een andere auto heeft hij wel op de bon geslingerd omdat de eigenaar daarvan al een half uur niet meer bij z’n auto geweest was.

  Volgende keer houd ik het toch maar wat beter in de gaten wanneer en waar ik parkeer want een prent van 110 euro (inclusief administratiekosten) heb je zo aan je broek.

 5. Mijn vrouw haalde laatst een Marktplaats pakje op. Snel geparkeerd, raampjes nog open en erin en eruit. Hop, prent te pakken. Ze moest maar een brief sturen >:(

 6. Ach ik zie het ook vaak op wegmisbruikers, je kunt maar beter mee werken, winnen doe je het toch niet. Een discussie aangaan is zonde van de tijd, men weet dat ze fout bezig waren, maar omdat het om een paar min ging etc etc. Fout is fout.
  Maar moet zeggen dat een politie af en toe meer door de vingers ziet dan een boa.

 7. @Pie,

  In het voetbal zeggen ze: je moet de wedstrijd aanvoelen. Bij scheidsrechters die dat niet doen en de regels rigide toepassen loopt de wedstrijd vaak uit de hand.

  Als je met de raampjes open even snel een pakje ophaalt en meteen op de bon geslingerd wordt, roept dat agressie op. Zij zien ook dat het hooguit een minuut is.

 8. @ Rutger S , indien er geen stopverbod is op die plek vind ik de bon idd een overdreven actie, echter was er wel een stopverbod dan is de bon rechtvaardig geweest.
  Geen idee hoe het daar geregeld is tegenwoordig.

 9. Fout is fout. Ze moeten voor het bekeuren vijf minuten wachten om er zeker van te zijn dat de autobezitter even aan het lossen of wat dan ook.

 10. De Hoge Raad heeft in een arrest uit 1999 laden en lossen uitgelegd als ⤽ het bij voortduring inladen of uitladen van zaken van enige omvang of enig gewicht, onmiddellijk nadat het voertuig tot stilstand is gebracht en gedurende de tijd die daarvoor nodig is⤝. De te laden of te lossen zaken moeten een zodanige omvang of gewicht hebben dat het lastig is om deze zaken op andere wijze dan per auto te vervoeren.

  Zo simpel is het.

  Bericht door Ariebombarie, op 31 juli 2016 13:43
  Aan de friesewal werd ik bijna bekeurd, omdat ik stil stond om mijn navigatie in te stellen.
  Volgens de stadswacht was dat parkeren.
  Ik zei dat het stilstaan was, en dat was niet verboden.
  Ik ben maar weggereden voor de goede orde, maar mijn bloed kookte omdat hij maar door bleef gaan.
  Een uurtje erna stonden er wel 5 auto’s op de stoep bij de ING maar daar liep hij gewoon langs heen.
  Geeft natuurlijk niet aan dat je je handen moet gaan gebruiken, maar de frustratie snap ik.

  Stilstaan of parkeren is inderdaad een groot verschil!

  Tijdens mijn rijlessen wisselden we regelmatig van chauffeur op een invaliden parkeerplek wanneer de overige parkeerplekken bezet waren. Je moest sommige invaliden eens horen briesen:”Je mag niet parkeren op een invaliden parkeerplek!” Mijn rij instructrice antwoordde altijd rustig:”Dat klopt en dat doen we dus ook niet.” 😀

 11. Volgen mij worden die BOA’s op pad gestuurd met een quotum. Gevolg is dat je ze sneaky op hoekjes ziet wachten op plekken waar mensen vaak even in overtreding zijn. Aan de ene kant slim, maar ik hoor te vaak dat mensen binnen een minuut een prent te pakken hebben.
  Ook ik heb een keer (volledig terecht) een prent gehad. Even stilstaan in de Sassenstraat, snel een winkel in iets ophalen en bij terugkomst stond ie er al. Ik herken het verhaal van Bernard. Voor de zuigende manier, bijna uitlachen van die BOA. Ik heb het fatsoen om niet agressief te worden, maar kan me dus in sommige gevallen best voorstellen dat men door het lint gaat.

  Tijdens het schrijven van mijn bon stopte iemand 200 meter verderop. Toen kon alles ineens wel snel geregeld worden en zou ik de bon wel thuis krijgen. Toen geëist dat ik de bon ter plekke kreeg. De andere automobilist was gelukkig weer weg toen hij klaar met mij was.
  Het gezicht van deze BOA was die 110 EUR toen meer dan waard :D:D:D
  Gelukkig zijn er inderdaad ook andere BOA’s die een normaal arbeidsethos tentoonspreiden.

 12. Heb ooit een keer in de binnenstad een boete gekregen omdat ik 1 min te laat was.. ik zweer het je 1 minuut te laat.. Heb de bon en boete nog liggen, kon het gewoon niet geloven.. enige wat meneer zei dat ik te laat was en niemand bij de auto zag… je moest eens weten..!

 13. Ze moeten ergens een grens trekken. En hoe handig: op het kaartje staat die grens aangegeven. Voor één ieder duidelijk te lezen.

  De volgende is 2 minuten te laat. Weer een ander is 4 minuten te laat, maar heeft (in zijn ogen) een hele goede reden…

Reageer