Treinreiziger bedreigt conducteur

Zwolle – Een conducteur is verbaal bedreigd en beledigd door een treinreiziger. Politie heeft deze treinreiziger aangehouden.
Op zaterdag 30 juli omstreeks 22.30 uur is een treinconducteur in een trein op het station van de NS, gelegen aan het Stationsplein in Zwolle, verbaal bedreigd en beledigd door een 41-jarige treinreiziger uit Groningen. De politie heeft deze man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De conducteur doet aangifte van deze bedreiging en belediging.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. zijn er in Groningen ook al poortjes dan, er zijn nog steeds stations niet afgesloten met poortjes, en ach sommige mensen hebben een erg heeeeel erg kort lontje, als je alleen al naar ze kijkt worden ze agressief

 2. Met andere woorden: die poortjes hebben geen zin. Los van het feit dat nog bijna alle stations ‘open’ zijn (waarvan ik de reden me goed kan voorstellen) hou je er geen mensen mee tegen die in een boze bui zijn. Die kunnen namelijk net zo goed door die poortjes komen.

 3. De reden van de agressie staat er niet bij. Misschien is meneer wel normaal door een poortje gelopen maar zat met zijn voeten op de bank. Conducteur spreekt hem erop aan en voordat je het weet loopt het uit de klauwen. Mensen hebben tegenwoordig een veel te kort lontje.

 4. Conducteur: Meneer, u heeft uw voeten op de bank. Doet u dat thuis ook?
  Verbaal bedreiger en belediger: Knipt u thuis ook kaartjes?

  Alle gekheid op een stokje, zodra er sprake is van agressie moeten ‘we’ samen opstaan en rond/ achter/ bij de conducteur gaan staan. Samen sterk tegen één gek.

 5. Was al even in de veronderstelling dat het op het station in Zwolle Zuid was gebeurd inderdaad!

  Overijverige stagelopende persvoorlichter bij de politie? 😀

 6. In Groningen zijn geen poortjes. Ik verwacht dat de oorzaak: “zwart rijden en daardoor escalatie” zeker zal afnemen met afgesloten stations.
  En ook handig: je vergeet niet in en uit te checken! 🙂

Reageer