Kou VVD en college uit de lucht

De kou tussen de VVD in Zwolle en het college van B&W is uit de lucht. De VVD verscheen maandag uit protest niet in een commissievergadering.

Ze waren boos op het college, omdat die niet open zou staan voor nieuwe plannen voor aanpak van het kruispunt De Dobbe in de wijk Aa-landen. In een gesprek tussen beide kampen vanochtend is afgesproken dat er eind dit jaar een bijeenkomst komt voor alle betrokken. Dat zijn de winkeliers, omwonenden en de gemeente. Met die bijeenkomst is de VVD in zijn opzet geslaagd. Fractie-voorzitter Van Dijk is dan ook tevreden.

Bron:RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 3
 1. het wordt nog leuker bij de dobbe, het loopt nu al lekker vast en nu hebben ze de bushalte net voor bij de rontonde ook verlegt, de bus moet nu midden op de rijbaan stil blijven staan zo dat doorstroming nu echt is afgelopen.
  dom dom Zwolle


  Maak melding

 2. Persbericht:

  Vanochtend hebben de fractievoorzitters Piet van Dijk (VVD) en Freddy Eikelboom (Swollwacht) een gesprek gehad met Burgemeester Meijer en Wethouder Cnossen over de gerezen impasse, betreffende een snelle oplossing voor de onveilige situatie van het kruispunt De Dobbe.

  Het college was van plan om eerst de tijdelijke aanpassing te evalueren en pas daarna in gesprek te gaan c.q. na te denken over een structurele oplossing. Dat plan wordt nu gewijzigd.

  In het gesprek hebben Piet van Dijk (VVD) en Freddy Eikelboom (Swollwacht) aangegeven dat er onmiddellijk gesproken moet worden met de wijk en winkeliersvereniging over de structurele oplossing. Dit wordt nu gedaan tegelijkertijd met de evaluatie van de huidige situatie, zodat veel tijdswinst wordt geboekt om de onveilige situatie ter plaatse op te lossen.

  Wethouder Cnossen heeft ons toegezegd, dat hij voor de kerst in gesprek zal gaan met alle betrokkenen (wijkbewoners, ondernemers) en hierbij alle denkbare oplossingen zal aanhoren c.q. inventariseren, om deze vervolgens mee te nemen naar een nog samen te stellen werkgroep, die uiteindelijk een voldoende gedragen beslissing zal nemen voor een structurele oplossing. De oplossing voor het kruispunt de Dobbe moet in ieder geval ?? volgens VVD en Swollwacht- op een groot draagvlak vanuit de wijk en de ondernemersvereniging kunnen rekenen.

  Met de uitkomsten van dit gesprek, zal de uiteindelijk oplossing voor het kruispunt De Dobbe naar voren worden gehaald en is hiermee een substantiële tijdwinst geboekt.

  De fracties van de VVD en Swollwacht zijn tevreden met deze versnelde procedure en zijn verheugd dat de afwezigheid zich slechts heeft beperkt tot de commissie Ruimte. Zij zijn daarom maandagavond 19 november 2007 as. weer present in de raadsvergadering van de gemeente Zwolle.  Maak melding

 3. Zwolle en politiek Den Haag kunnen opgelucht ademhalen. En ook de wereld-olieprijzen zullen nu waarschijnlijk weer gaan zakken.
  Piet en Freddy -willen julllie de mensheid voortaan niet meer zo laten schrikken. Beloven jullie ons dat. Heel veel mensen zijn namelijk door jullie boycot/actie dagen lang van streek geweest en hebben slecht geslapen. En daar kan Zwolle natuurlijk niet TROTS op zijn.
  Dank jullie wel. ;D ;D ;D


  Maak melding

Reageer