Zirkus van muziek en poëzie in Haerst

Zwolle – Op vrijdag 5 augustus komt Het Grote Zirkus van Muziek, Poëzie en Ouwe Meuk van Theatergroep Flint naar het wonderschone Haerst. Een collage van gedichten en smartlappen die als een metaforische eenheid op zoek gaat naar de krochten en krachten van de menselijke ziel. Smeuïg en bijzonder smakelijk, balsem voor de getormenteerde ziel in een verwarrende tijd.

pontpoezie.jpg 

Slauerhoff als exponent van de zwervende avonturier biedt met zijn poëzie het leidmotief voor de hele voorstelling. Verder ook gezongen teksten van Achterberg, Paul van Ostaijen, Hugo Claus, Ingrid Jonker en anderen. Iedereen die na de voorstelling wil blijven eten: neem wat lekkers mee en schuif aan. Haerst is vanaf de Agnietenberg Zwolle te bereiken met het laatste handgetrokken kabelpontje van Nederland: het Haersterveer. Gastheer en pontbaas Jacob Versteegh brengt u graag -en speciaal voor deze gelegenheid kosteloos- naar de overkant. Aan de Zwolse kant vindt u een enorme bel waarmee u de pontbaas kunt laten weten dat u wilt oversteken.

 
"In Nederland wil ik niet sterven
en in die natte grond bederven…."
Slauerhoff
 
De voorstelling is de afsluiting van zomertour van Flint door het oosten van het land. Tussen 30 juli en 5 augustus doet het gezelschap verschillende plaatsen aan met prachtige woon- en vrachtwagens.
Theatergroep Flint:
Theatergroep Flint is sinds jaar en dag een vertrouwd gezicht in de theaterwereld. De laatste 20 jaar legt Flint zich voornamelijk toe op het produceren van voorstellingen waarin poëzie en muziek een centrale rol spelen. Poëzie is in de ogen van Flint niet met een geur van heiligheid omgeven, maar staat in het hart van de samenleving. 
Bezetting: 
Felix Strategier – zang, accordeon 
Joeri de Graaf – gitaar
Saskia Meijs – altviool
Boudewijn Rikmenspoel (alias BEHR) – stand up poetry
Praktische info:
Theatergroep Flint
‘Het Grote Zirkus van Muziek, Poëzie en Ouwe Meuk’
Datum: 5 augustus 2016
Aanvang: 19:30u
Entree: gratis (na de voorstelling wordt er met de pet rond gegaan) 
Locatie: De Doornweg 15, Haerst
Bereikbaarheid: via het Haersterveer vanaf de Agnietenberg in Zwolle of met de auto. 
www.theatergroepflint.nl
www.facebook.com/theatergroepflint 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. ⤽Het laatste handgetrokken kabelpontje⤝ is het in ieder geval niet. Sowieso is er een exemplaar in gebruik ten zuiden van Zevenaar over de Oude Rijnstrang en ook in het Openlucht Museum is er eentje in gebruik (hoofdzakelijk voor kinderen), alhoewel het nut daarvan niet echt aantoonbaar is.


    Maak melding

Reageer