‘Open Ateliers’ bij Zwolse kunstenaars

Zwolle – Zoals de laatste 29 jaren gebruikelijk zullen ook dit jaar in Zwolle door de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) de ‘Open Ateliers’ georganiseerd worden. Dit jaar op zaterdag 17 en zondag 18 september, van 11.00 tot 17.00 uur.

Op verschillende plekken in Zwolle en directe omgeving kunnen ook dit jaar weer de ateliers van de aangesloten kunstenaars bezocht worden. Bezoekers kunnen dan de kunstenaars aan het werk zien, op andere locaties worden werken getoond en natuurlijk kunnen er ook werken ter plekke worden gekocht en meegenomen!! Het is natuurlijk interessant om de nieuwe werken en ontwikkeling van de kunstenaar die u jaarlijks bezoekt te gaan bekijken. Naast dat de kunstenaars hun werk tonen, vertellen zij over hun werkwijze en inspiratie.

In de meeste ateliers is schilderkunst, uiteenlopend van figuratief tot abstract, te bezichtigen. Maar ook presenteren zich veel andere disciplines. Sieraden,keramiek, tekenen, beeldhouwen, houtbewerking en aquarel schilderen om er een aantal te noemen. Neemt u gerust de gelegenheid om vragen te stellen en u te laten informeren over workshops en cursussen.
 
Tijdens de Open Ateliers geven een aantal kunstenaars al een voorproefje van de workshops die zij geven. 
En er wordt er dit jaar muziek gemaakt in het atelier van Gertia Sikking, Bergkloosterweg 56.
Meer informatie is binnenkort te vinden op de website: www.bzkzwolle.nl. Op de website wordt verdere informatie gegeven over de activiteiten die enkele kunstenaars in 
hun atelier organiseren, de locaties waar u ze kunt vinden en over eventueel afwijkende tijden (wel of niet aanwezig).

Artikel delen:

Reageer