Bijzonder concert in Zwolse synagoge

Zwolle – Op 11 september vindt een bijzonder concert plaats in de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat. De internationaal bekende zangeres Shura Lipovsky brengt dan een muzikaal programma ten gehore met de titel Concert in alle talen. Een concert met Sefardische, Hebreeuwse en Jiddische liederen. Zij wordt begeleid door het ensemble Hapilpel.

shura_lipovsky.jpg 

Shura Lipovsky is wereldwijd bekend als zangeres en schrijfster van Jiddische liederen. Ook heeft zij een uitgebreid repertoire van Ladino (Spaans-Joodse) en Hebreeuwse liederen. In Nederland kan zij met recht de "Grande Dame" van het Joodse lied worden genoemd. Het concert op 11 september heeft als thema "Verscheidenheid in Joodse talen". Shura Lipovsky heeft zich omringd met uitmuntende musici uit de Nederlandse muziekwereld. Het nieuwe ensemble waarmee zij optreedt, draagt de naam Hapilpel, "Peper". Het is een naam die komt uit de joodsreligieuze traditie.

Datum 11 september 2016
Aanvang 20.00 uur
Plaats Synagoge Zwolle, Samuel Hirschstraat 8
Toegang EUR 10,- (kaarten aan de deur)
 
Pilpoel staat voor “vurig debatteren over de Talmoed”. Vuur en passie zijn kenmerkend voor het ensemble Hapilpel en voor de manier waarop de musici met Shura Lipovsky samenspelen. Lipovsky’s expressieve verscheidenheid aan zangstijlen en Joodse talen komt in deze gepeperde setting uitstekend tot haar recht. Het ensemble bestaat uit: Monique Lansdorp (viool, mandoline en percussie), Bart Lelivelt (accordeon), Roelof Rosendal (drums en ud).
Het concert wordt georganiseerd door het Joods koor Kachol Lawan te Zwolle. Door middel van dit concert wil het koor, dat zelf ook een repertoire heeft van Jiddische, Hebreeuwse en Ladino liederen, meer bekendheid geven aan deze muziekgenres in Zwolle en wijde omgeving.

Artikel delen:

Reageer