Aanbod kantoorruimte Zwolle in balans.

In Zwolle is voldoende aanbod van kleinschalige kantoorruimte. Het aanbod is ook in kwalitatief opzicht voldoende. Afgezien van het tekort in het aanbod in kooppanden en single tenant gebouwen, is het aanbod van kleinschalige kantoorruimte in balans. De prijzen zijn in alle segmenten marktconform. De kleinschalige kantoorruimte wordt op de juiste, goed bereikbare en zichtbare locaties in de gemeente aangeboden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Kleinschalige kantoorruimte in de 70 grootste kantoorgemeenten van Nederland’, dat in opdracht van de vakgroep Bedrijfs Onroerend Goed (BOG) van de NVM door Ecorys, Research and Consulting, is uitgevoerd.

De zakelijke markt in Zwolle wordt voor meer dan de helft in beslag genomen door achtereenvolgens de sectoren zakelijke dienstverlening (24 procent), detailhandel en cultuur en recreatie. 28 procent van het totaal aantal bedrijfsvestigingen is kantoorhoudend, en bij 91 procent van die bedrijven gaat het om kleinschalige kantoorruimte voor minder dan twintig werknemers. Het NVM-huuraanbod van kantoorruimte onder de 500 m² op 1 januari 2007 is 21 procent minder dan op 1 januari 2006.

De gemeente Zwolle faciliteert de ontwikkeling van voldoende kleinschalige kantoorruimte, maar streeft dit niet actief na. Projectontwikkelaars vervullen een actieve rol ten aanzien van de ontwikkeling van kleinschalige kantoorruimte in de gemeente. Deze kantoorruimte wordt vooral ontwikkeld in combinatie met bedrijfsgebouwen. Er worden weinig kleinschalige solitaire kantoorgebouwen op prominente kantoorlocaties ontwikkeld.

Het eerste exemplaar van het onderzoek is op maandag 12 november aangeboden aan MKB-voorzitter Loek Hermans. Op basis van dit onderzoek pleit de NVM-vakgroep BOG voor meer aandacht voor kleinschalige kantoorruimte.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Projectontwikkelaars vervullen een actieve rol ten aanzien van de ontwikkeling van kleinschalige kantoorruimte in de gemeente.

  Tsja, in wiens belang doen die projectontwikkelaars dat ook alweer….
  Projectgroep graaien wordt weer opgestart, zodat we vrolijk verder kunnen gaan met leegstand te creeren. Want dat is wat ik lees: “in balans” kan nmlk ook betekenen dat het niet meer wordt, maar ook niet minder. Da’s wat anders dan “de vraag komt overeen met het aanbod”.


  Maak melding

 2. Wel makkelijk commentaar leveren van achter je PC, niet gehinderd door enige kennis of inlevevings vermogen.
  Het feit dat er ergens in de stad een bord te huur staat bij een kantoor is voor dit soort typjes als Tsja en Me al aanleiding om aan te nemen dat er leegstand heerst.

  Natuurlijk staat er links en rechts wel van alles te huur. Ook woningen staan soms bepaalde tijd leeg, dus er heerst meteen geen woningnood meer?  Maak melding

 3. Ooit wel eens gehoord van “de pot verwijt de ketel dattie zwart ziet”?
  Zo nee, dan heb je weer wat van me geleerd, hoef je je niet voor te schamen zo vanachter je pc hoor 😉


  Maak melding

Reageer