Regenboog zebrapad op Hanzelaan

Zwolle – De Zwolse regenboogloper wordt voor het eerst belopen op de dag de Zwolse Love Boat door de Amsterdamse grachten vaart. Op zaterdag 6 augustus om 09.30 uur wordt de regenboogloper door wethouder Jan Brink geopend op de Hanzelaan, nabij het Lübeckplein. De tot standkoming van de loper is een coproductie tussen COC , the Love Boat en twee raadsleden, Claudia van Bruggen en Patti Wolthof, die met het indienen van een motie het initiatief tot de regenboogloper namen.

zebrapad_zwolle.jpg 

In Zwolle mag iedereen zijn wie hij is. Om dit uit te dragen en aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit, transgenders en biseksualiteit ondersteunde het college de motie van D66 en PvdA die dit regenboogpad mogelijk maakt. Daarnaast zet het gemeentebestuur zich in voor gelijkheid, onder andere binnen het onderwijs, en vindt het belangrijk om mee te doen aan het feest van saamhorigheid en tolerantie tussen homo’s en hetero’s. Om die reden vaart wethouder Jan Brink mee op de Love Boat. Ook in Zwolle gaat deze dag niet ongemerkt voorbij, naast het onthullen van de regenboogloper, wappert op 6 augustus aanstaande de regenboogvlag op verschillende plekken in de stad, waaronder aan de Peperbus.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

67 gedachten over “Regenboog zebrapad op Hanzelaan”

  1. Goed idee. Maar wat is de juridische status van een voetgangersoversteekplaats in een afwijkende kleur? Wat als er iemand wordt aangereden? Aandachtspuntje.

  2. Dit regenboogpad is geen officiële zebrapa:

    De voetgangersoversteekplaats (zebra), zoals bedoeld in art. 49.2 van het RVV 1990
    Toepassing

    Een zebra wordt slechts toegepast:

    op wegen binnen de bebouwde kom met een maximumsnelheid van 30 km/h of 50 km/h en;

    op wegen buiten de bebouwde kom met een maximumsnelheid van 30 km/h mits de naderingssnelheid van minimaal 85% van de motorvoertuigen lager is dan 50 km/h.
    Uitvoering

    1 Een zebra bestaat uit een dwars op de wegas aangebrachte markering met een breedte van ten minste 4 m, bestaande uit witte strepen met een breedte en een tussenliggende afstand van 0,4 tot 0,6 m.
    2 Bij een zebra wordt, behalve bij verkeerslichten, altijd bord L2 geplaatst.

    Bron:wetten.overheid.nl

  3. Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Daar ben ik het helemaal mee eens! Maar ik zie het nut er niet van in om een ‘regenboog zebrapad’ aan te leggen. Het is alleen maar verwarrend omdat het niet een officiële voetgangers oversteekplaats is. En draagt het werkelijk bij aan tolerantie jegens elkaar? Dat moet toch echt uit de mensen zelf komen toch?

  4. Ik moet zeggen dat het vreemde zebrapad vakkundig weggemoffeld is op de Hanzelaan. Ik was er even bang voor dat het binnen de grachtengordel getekend zou worden.

  5. Acceptatie van deze mensen bereik je m.i. beter door het geven van goede voorlichting etc. (juist ook aan de (streng) gelovigen onder ons) en als je dan iets zichtbaars wil doen met de kleuren waren daar ook wel andere manieren en plaatsen voor geweest. Wie komt er nou aan de Hanzelaan?
    Weggegooid geld dat veel beter besteed had kunnen worden.

  6. Vraag ik mij af of deze flauwekul de verkeersveiligheid ten goede komt.
    noem mij maar een zeikerd, maar waar eindigt dit.
    heterovriendelijke stoplichten?

  7. Een gekleurd zebrapad op een niet al te florissant stukje Zwolle, dan wordt dat stukje er in ieder geval wat fleuriger op.

    Verder voegt zo’n zebrapad natuurlijk 0,00 toe aan de acceptatie voor homoseksualiteit. Volgens mij had het geld beter aan andere initiatieven besteed kunnen worden.

  8. Die kleurtjes vind ik wel vrolijk.

    Verstrekt de gemeente Zwolle nu ook “gratis” regenbooggips, regenboogkrukken en regenboogkisten als goedmakertje?

  9. Welke zieke geest verzint het om die onzin wat dus geen zebrapad is en nooit gaat worden wel een zebrapad te noemen.

    Kan betere benamingen bedenken.

    Homoversierstrook
    Wegmetonsgelddecoratie
    Regenboogvoetveeg

    Wie vult het rijtje aan?

  10. Dit is geen zebrapad, maar versiering. Je hoeft hier als automobilist voetgangers dus niet voor te laten gaan. Of voetgangers zich daarvan ook bewust zijn vraag ik me af. Kortom; hoe leuk het initiatief ook is, het creëert een levensgevaarlijke situatie.

  11. een beetje wereldstad heeft zo’n ding; en “in Zwolle mag iedereen zijn wie hij/zij is”, dus makkelijk scoren voor de initiatiefnemers (worden hier ook met naam genoemd!). En niemand in de raad die durfde zeggen: aidat leuk vindt, gaaimaar met de pet rond; gemeenschapsgeld kan wel beter besteed worden….

  12. Ik stel de raadsleden Claudia van Bruggen en Patti Wolthof verantwoordelijk voor eventuele ongevallen door deze ‘zebra’. Ze hadden beter moeten weten.

  13. Goedkoop regenboogje; slechts vijf kleuren ipv zeven…

    De eerste (volgens mij in Utrecht) was wat mij betreft nog een mooi symbolisch initiatief. Dit is domme na-aperij: kost te veel, levert niks op.

  14. Het blijkt maar weer dat de gemeentekas nog ruimschoots vol zit met de door de inwoners van Zwolle betaalde gemeente belastinggelden. Zo vol blijkbaar dat dit soort onnozele oneconomische projecten waar niemand bij gebaat is er nog vanaf kunnen.

  15. @dieene: Ja dat roept ene Emiel. Die zoekt alleen nog naar bewijs om zijn uitspraak te staven. Zo komen dat soort (foutieve?) bedragen de wereld in waar ze klakkeloos door dieene worden overgenomen.
    En Steven denkt nu ook al dat de gemeentekas overloopt van de poen.
    Dus ik ben benieuwd wat het werkelijk gekost heeft. Het kan uiteindelijk best waar zijn dat getal van 40.000 maar eigenlijk kan ik het me niet voorstellen. Dat zou behoorlijk dom zijn van onze overheid. Dan is ze in haar pak genaaid door een slimmer zebrapadlegger.

  16. Prima om iedereen te accepteren zoals hij/zij/het is, maar laten we wel dingen doen die bijdragen aan die acceptatie en niet alleen maar onduidelijkheid veroorzaken.

    Vond D66 steeds interessanter worden…dit is een minpuntje.

    De prijs valt wel mee! Voor ?? 35,- zo’n regenboogpad is erg netjes te noemen!

  17. Dus de Gemeente geeft geld uit aan een zebrapad wat niet als zodanig gebruikt mag worden en dus onwettig is? Mag ik nu ook gratis parkeren op plekken waar eigenlijk betaald moet worden?

  18. @Tsja

    Van mijn part kost het 100 Euro en dat is nog eens 100 Euro teveel. Dit soort projectjes zijn totaal overbodig. Misschien was het een onzekere gemeente ambtenaar, die zichzelf op deze manier in het daglicht wilde plaatsen.;)

  19. Bericht door Leonardo, op 3 augustus 2016 13:50
    Dus de Gemeente geeft geld uit aan een zebrapad wat niet als zodanig gebruikt mag worden en dus onwettig is? Mag ik nu ook gratis parkeren op plekken waar eigenlijk betaald moet worden?

    Alleen in regenboogparkeervakken 🙂

  20. Ja zeg, straks krijgen we nog roze stoplichten ipv rode. Betekent dat dan dat je je voorganger vol achterop mag rammen

    In homokringen is dat zeker niet ongebruikelijk;)

  21. Ik vind m juist wel geinig..gewoon voor de leuk,
    Er wordt zoveel geld over de balk gesmeten dus deze ‘straatversiering’ kan er ook nog wel bij. Blauwe lampen in de lantaarnpalen lijkt me ook wel leuk:P

  22. Eens, Zwolle is vaak te grijs. Ook vaak ernstig zwart-wit. Iedereen weet en leert toch dat een zebrapad zwart/wit gestreept is.

    De prijs valt wel mee! Voor ?? 35,- zo’n regenboogpad is erg netjes te noemen!

    Ja zeker(s)!

  23. Toch is het psychologisch een verkeerde weergave van wat de bedenkers er eigenlijk mee willen bereiken.
    Alle kleurtjes (of zoals je wilt, culturen) van dit pseudo zebrapad houden strikt afstand van elkaar, ze worden dus allemaal gescheiden gehouden door het grijze asfalt ertussen.
    Voor mij is dit kinderlijke gedoe dus meer een (door de gemeente) gelegaliseerde vorm van graffity dan dat het de boodschap goed overbrengt.

  24. Zo zie je maar weer, het grootste deel van dit draadje is zoals zo vaak gebaseerd op een verkeerd beeld van wat men er van had.

    Ben toch nog steeds benieuwd naar de prijs. ?? 40.000 geloof ik niet, maar ?? 35,- ook niet.

  25. Dit beeld toont inderdaad veel meer “verbondenheid” tussen alle kleuren in de samenleving.
    Ezer, dank voor de informatie, maar welke kleur vertegenwoordigt nu de blanke bevolkingsgroep?

  26. Ik was even op vakantie, behoorlijk wat (vooral negatieve) reacties zie ik…

    @Bernard Ik las in de Stentor dat het 6000 euro heeft gekost.

    @Ezer Vind ‘m op de foto echt heel mooi geworden, morgenochtend de officiële opening!

    Wat betreft de verkeersveiligheid: ik heb genoeg vertrouwen zowel in de Zwolse automobilist als in de overstekende voetgangers dat dit niet tot gevaarlijke(re) situaties zal leiden dan nu al het geval is. In mijn ogen zal het juist extra focus brengen op een plek waar al heel veel overgestoken wordt dagelijks. In andere steden gaat het ook goed.

  27. Is het internationaal al bekend dat Nederland afwijkt van huidige verkeersregels en plaatselijke ‘ludieke’ regels heeft ingevoerd waar een gemiddelde europeaan geen boodschap aan heeft?

    Oh nee, we moeten het vertrouwen in de mensen hebben toch, Patty?

    Compleet van de pot gerukt. Omdat het geen officieel zebrapad is, zal ik het ook zo benaderen. En ik hoop velen met mij.

  28. Wat betreft de verkeersveiligheid: ik heb genoeg vertrouwen zowel in de Zwolse automobilist als in de overstekende voetgangers dat dit niet tot gevaarlijke(re) situaties zal leiden dan nu al het geval is. In mijn ogen zal het juist extra focus brengen op een plek waar al heel veel overgestoken wordt dagelijks. In andere steden gaat het ook goed.

    Linkse logica, ook wel wensdenken genoemd. Blind wetenschap, feiten en bovenal gezond verstand. Het wachten is op policor verkeersdeskundige.

    De rest van de discussie verloopt als volgt. Wie niet deugen wil beschuldigen van een gebrek aan vertrouwen in mensen, angst en achterdocht. En als het even kan racisme, xenofobie.

  29. Ja inderdaad. Dat misten we nog. Als je een discussie niet kan winnen op basis van feiten, logica en gezond verstand dan moet hij dood.

  30. Dus ik kan mijn vraag aan vier ton ook aan jou stellen, Peace: je rijdt door wanneer er iemand daar oversteekt?

    Stel die vraag erna nog eens en je bent spontaan genezen. Niks aan t handje.

Reacties zijn gesloten.