Buitenfilm in het Celekwartier

Zwolle – Aanstaande vrijdag en zaterdag verzorgt Filmtheater Fraterhuis een pop-up cinema op het Celepleintje. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis om 21.45 uur een bijzondere film in het teken van het buitenleven. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Op vrijdag 5 augustus start om 21.45 uur ‘Beyond Sleep’, de verfilming van de klassieke roman ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans uit 1966. De jonge ambitieuze geoloog Alfred Issendorf (Reinout Scholten van Aschat) gaat in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek naar meteorieten. Zowel de film als het boek bieden een grandioos verhaal over de kracht van de natuur en die van dromen.

 
Een dag later, op zaterdag 6 augustus, is om 21.45 uur het kostuumdrama ‘The King’s Gardens’ te zien, waarin de befaamde tuinarchitect André le Nôtre (Matthias Schoenaerts) en de onbekende hovenier (Kate Winslet) strijden om een klus in de paleistuinen van Versailles. De film is geregisseerd door de in januari overleden acteur Alan Rickman die ook zelf is te zien in de rol van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV. 
 
Celepleintje
Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen en Zweedse fakkels alvast klaar. De buitenbar van Café Foyé is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door.
 
Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer