Inbrekers op heterdaad betrapt in Zwolle

Zwolle – Agenten hebben woensdagavond twee mannen aangehouden die kennelijk bezig waren in te breken in een woning aan de Oude Dalfserweg.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat mogelijk zou worden ingebroken in een woning aan de Oude Dalfserweg. Meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, gingen naar het opgegeven adres. Ter plaatse werd braakschade aan het pand geconstateerd en troffen de agenten elektrisch tuingereedschap buiten aan. Met behulp van de hond werd het terrein rond de woning doorzocht. Dat leverde twee verdachten op die zich daar hadden verstopt. Het betreft twee Zwollenaren van 45 en 52 jaar oud. Zij zijn aangehouden.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Chapeau voor de zwolse politie. Dat ze met groot materieel zij uitgerukt duidt e3op dat ze wellicht dachten te maken te hebben metvzware criminelen.
  ik lees in dit stuk dat we hier te maken hebben met op en top blauwvingers. Hoe kom ik hierop, welnu normaal geaproken staat er gelijk informatie bij over etnische afkomst en huidskleur. Dit is nu niet het geval, wat op zichnpositief is om stigmatisering en hokjesgeest te voorkomen.


  Maak melding

 2. Nee hoor, dat is niet waar.
  Wanneer het verdachten die nog gezocht worden betreft staat er iets bij over huidskleur en dergelijke. Hier gaat het om betrappen op heterdaad, dus is het niet nodig huidskleur er bij te zetten.

  Ik vraag me dan ook af hoe jij zo zeker weet dat het gaat om op en top blauwvingers. Ook wanneer iemand van allochtone afkomst op heterdaad betrapt wordt en aangehouden wordt staat er hier niets over afkomst en huidskleur.


  Maak melding

 3. Groot materieel? Spuitwagen, ME en helikopter ook aanwezig?
  Ik vermoed 3 busjes en een hondje. Belastingcenten weer goed gespendeerd. 😀


  Maak melding

Reageer