Taxatiedag in de Grote Kerk Zwolle

Zwolle –  Na zijn jubileum van 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels etc. op zijn verjaardag 19 december vorig jaar in de stadsbibliotheek van Rotterdam gaat de bekende Nederlandse boekentaxateur Arie Molendijk uit Rotterdam gewoon door met taxeren.

taxatiemiddag_met_arie_molendijk.jpg
Taxatiemiddag met Arie Molendijk

Op vrijdag 19 augustus van 11.00 tot 15.00 uur kan het publiek terecht met hun oude boeken, bijbels, albums, handschriften, ansichtkaarten en documenten in de Grote of Sint Michaelskerk, Grote Markt 18 in Zwolle voor een waardebepaling.  De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

oude_bibliotheek.jpg 
Oude bibliotheek 

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Tijdens de dag is de kerk ook open voor bezichtiging.

Voor informatie: Antiquariaat A.C. Molendijk, mail: amolendijkboeken@outlook.com (niet voor taxaties). Zie ook de nieuwe website www.molendijkboeken.nl

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer