Binnenstad afgesloten voor Stratenfestival Zwolle

Zwolle – Vrijdag 19 augustus vindt het 37e stratenfestival plaats in de binnenstad van Zwolle. Dit jaar geen hoofdpodium aan de Ter Pelkwijkpark in verband met de lage geluidsnorm. Voor 2017 is de organisatie op zoek naar een vervangende locatie.

img_3671.jpg

In verband met de veiligheid van de ongeveer 50.000 bezoekers worden vanaf 18.00uur de 8 toegangsbruggen afgesloten. Bewoners van de binnenstad hebben een brief ontvangen waardoor zij onder speciale voorwaarden de toegangsbruggen mogen passeren. Aan de buitenzijde worden voldoende fietsenstallingen gerealiseerd. Het Festival begint om 18:00uur en eindigt om 01:00uur, de horecatappunten zullen evenals de kermis open zijn tot 01:30uur. Er is voor ieder wat wils met 18 verschillende podia. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.stratenfestivalzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Wat een gedoe toch altijd over die geluidsnormen. Afgelopen weekend in Amsterdam doorgebracht tijdens Canal Pride. En daar kan gewoon voluit muziek worden gemaakt. Een decibelletje meer of minder maakt daar niet uit. Tip: verstrek oordoppen aan allen die “hinder” ervaren en laat de stad een aantal keren per jaar bruisen! Daarmee kan de stad dan ook eens weer grotere artiesten uitnodigen, zodat Zwolle lekker echt kan feesten!!!  Maak melding

 2. 😀 Het komt er weer aan…de 37e editie!

  (Volgende week Mokum in Meppel) Met do. avond bands als de opvolgers van “Sesam”

  Kerkplein: Sesam Sensation is opgericht in 1974 en na ruim 40 jaar aan de top is Sesam Sensation uitgegroeid tot méér dan een begrip! Met meer dan 5000 shows in binnen- en buitenland en 2 felbegeerde muziekprijzen een van de meest geboekte bands van Nederland ooit! De door Edgar Nijdam & Ronald Kolk gestylde artiesten staan bekend om hun ongekende energie en muzikale vaardigheden!
  Het muzikale hart van deze interactieve show is de zeskoppige Top 40-??huisband?? Sesam Sensation. Een moderne showband die al jaren grote successen boekt en meerdere awards op zijn naam heeft staan. Ze spelen moeiteloos het hele Top 40 repertoire, van Queen tot André Hazes en van The Beatles tot Armin van Buuren. Een avond vol heerlijke luisterliedjes en dansbare klappers, waarbij het publiek gegarandeerd helemaal los gaat. Boek deze geweldige show nu!

  en Barcode elders.

  Het 16e Stadshagenfestival 26 en 27 Augustus. In de machtig mooie wijk[/url]

  Nu alleen de Blauwvingerdagen “flink oppimpen”.
  Onderandere met het organiseren van een avondprogramma.

  Bedoel, als het in Hierden kan… 4 dagen lang…We waren er gister VOOR DE VOETBAL NOTA BENE. Het evenement heet De Veluwade
  😮 Er is in Hierden (waar ligt dat?) nog veel meer te doen, deze zomer… staat

  Wij brengen mensen bij elkaar via live ervaringen. Evenementen ontdekken die aansluiten bij je passie of maak je eigen evenementen aan met de online tools …
  23 jul. – 7 aug.La Gay Pride à AmsterdamDam Square, Amsterdam …
  za 17 sep.Usher Awarenessday 2016Stayokay Soest, Soest, UT, NL
  17 sep. – 18 sep.Wazige Staat

  Kan het hier toch ook?


  Maak melding

 3. Hier in Zwolle kan niets.

  Kijk naar de Mepperler dagen, 6 podia in de stad met allemaal muziek. Gaat nog tot 1 uur door ook en geen enkele wanklank.

  En om van de artiesten maar niet te spreken, geen een aansprekende naam.  Maak melding

 4. Definitief geen hoofdpodium tijdens het Zwolse Stratenfestival dit jaar. De verlaagde geluidsnormen nopen de organisatie het podium dit jaar te schrappen.

  Het is toch wat he, ons Stratenfestival…zonder hoofdpodium….klinkt als een kerstboom zonder piek 🙁


  Maak melding

 5. Laten we me z’n allen naar Meppel of Kampen gaan. Ook met Kerst, naar Elburg is ook gaaf, dan is hier sowieso niets te doen in Zwolle. Dat zal de gemeente en HUDS leren >:(


  Maak melding

 6. Jawel hoor. Andere ballen worden ook elk jaar weer netjes in de lucht gehouden. Je weet tevoren ook dat het weer gezellig gaat worden…Maar zo jammer, deze kleinburgerlijkheid!
  Zeker de laatste maand of 20, gespreksonderwerp en irritatie nr.1 in mooi Zwolle…

  Geluidsoverlast en “dan ga je toch niet in een stad wonen” 🙁


  Maak melding

 7. 18 podia met (live)muziek! Is toch primapositief voor mekaar!
  Maar nee: blijven mauwen over de decibellen, want we moeten wat te mauwen hebben.


  Maak melding

 8. Persoonlijk vond ik het hoofdpodium vorig jaar sowieso al een tokkie-podium en ik denk dat er nog genoeg overblijft met alle verschillende podia in het centrum.

  Daarnaast ligt het hoofdpodium ook net buiten het echte centrum en vind ik juist de kleinere podia midden in de stad vaak veel gezelliger, dus ik denk dat ik er niet zoveel aan mis dit jaar dat er geen echt hoofdpodium is.


  Maak melding

 9. @Historischbesef

  Het hoofdpodium lag normaal gesproken tegenover het appartementen complex waar eerst het historische Gouverneurshuis stond, dat onnodig gesloopt moest worden. En laten daar nu net heel veel sympathisanten van “Herrie uit de stad” wonen.


  Maak melding

 10. Ik snap ook dat het hoofdpodium daar niet meer staat omdat er in het wijkje ernaast veel ‘sympathisanten van “Herrie uit de stad”‘ wonen.

  En ik vind het ook sneu dat je gaat protesteren tegen een evenement met ‘bijbehorend geluid’, terwijl je er zelf voor kiest om in het centrum te gaan wonen, maar het is nog steeds de gemeente die besluit wel of niet een vergunning af te geven voor een evenement en het is ieders goed recht om protest tegen een aanvraag voor een vergunning in te dienen.


  Maak melding

Reageer