GOUD voor Zwolse Anna van der Breggen

Zwolle – De Zwolse wielrenster Anna van der Breggen heeft zondagavond goud gewonnen op de wegwedstrijd voor dames op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in Brazilië. 

VAN HARTE GEFELICITEERD!! 

anna.jpg

Foto: website annavanderbreggen.nl

De Olympische titel leek naar Annemiek van Vleuten te gaan, maar die viel in de afdaling met nog 10 km te gaan. De Amerikaanse Mara Abbott leek vervolgens te profiteren, maar zij werd op 500 meter van de finish achterhaald. Van der Breggen was met de Zweedse Emma Johansson en Elisa Longo Borghini in de achtervolging en de missie slaagde kort voor de streep. De in Zwolle geboren en in Hasselt getogen Van der Breggen ging als eerste aan en maakte het in de sprint prachtig af. Van Vleuten maakt het, ondanks haar zware val, goed.

anna_van_der_breggen_zwolle.jpg 

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Leuk voor dat meisje. Ook leuk dat er nu eens aandacht is voor B-sporten en de beoefenaren daarvan ( al zijn er natuurlijk ook echte topsporten vertegenwoordigd).


  Maak melding

 2. Leonardo, dameswielrennen is net als damesvoetbal een b-sport. Het klinkt misschien hard, maar dat is met veel dames sporten het geval. Desalniettemin knap gedaan door vd Brengen. Overigens, sommige sporten zijn sowieso B-sporten: schaatsen, korfbal en hockey zijn daar mooie voorbeelden van. Maar nogmaals, leuk dat de liefhebbers daarvan nu ook aan hun trekken komen.


  Maak melding

 3. Edje, wat jij een dames B-sport noemt, kunnen de mannen (A?) sporters nog veel van leren. De wielrennersmannen zakken finaal door het eis vanwege onprofessionele begeleiding, het goud van de dames is door het hele team verdiend. Laat ze maar eens goed afkijken hoe de dames dit in alle facetten professioneel benaderd hebben.


  Maak melding

 4. Brengen = Breggen, Leonardo.
  @Roeltje: je hebt volkomen gelijk, de heren falen hard, die kunnen inderdaad een hoop leren van de dames. Had overigens niet verwacht dat de heren het zo zouden laten afweten, een medaille was mogelijk geweest.


  Maak melding

 5. Bericht door Ans, op 8 augustus 2016 8:51
  edje038 en doping laat je nakijken en wordt eens positief

  positief
  Tsja, daar is het wachten op he


  Maak melding

 6. A-sport: Andere sporten en Alle sporten.
  B-Sport: Boeiende sporten en bekeken sporten.
  Kortom: vanuit je eigen kijk is iets A of B, en samen met iedereen is dus alles A en tegelijk B. Zo, nuff said


  Maak melding

Reageer