GOUD voor Zwolse Anna van der Breggen

Zwolle – De Zwolse wielrenster Anna van der Breggen heeft zondagavond goud gewonnen op de wegwedstrijd voor dames op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in Brazilië. 
VAN HARTE GEFELICITEERD!! 

anna.jpg

Foto: website annavanderbreggen.nl

De Olympische titel leek naar Annemiek van Vleuten te gaan, maar die viel in de afdaling met nog 10 km te gaan. De Amerikaanse Mara Abbott leek vervolgens te profiteren, maar zij werd op 500 meter van de finish achterhaald. Van der Breggen was met de Zweedse Emma Johansson en Elisa Longo Borghini in de achtervolging en de missie slaagde kort voor de streep. De in Zwolle geboren en in Hasselt getogen Van der Breggen ging als eerste aan en maakte het in de sprint prachtig af. Van Vleuten maakt het, ondanks haar zware val, goed.

anna_van_der_breggen_zwolle.jpg 

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Weer huldiging in Zwolle bijzonder! Klasse gedaan! Nu Nummerdor nog medaille, staat ze niet alleen op het podium..

 2. Felicitaties voor deze dame na een bizarre rit. Ze zet Zwolle en haar woonwijk Stadshagen op de kaart!

 3. Van harte hele mooie rit, alhoewel mijn maag even omkeerde na die verschrikkelijke val partij.

 4. Leuk voor dat meisje. Ook leuk dat er nu eens aandacht is voor B-sporten en de beoefenaren daarvan ( al zijn er natuurlijk ook echte topsporten vertegenwoordigd).

 5. edje038; wielrennen een B-sport? Laat je nakijken man. On-topic: wereldprestatie van onze stadsgenote! Ijzersterk gereden!

 6. Leonardo, dameswielrennen is net als damesvoetbal een b-sport. Het klinkt misschien hard, maar dat is met veel dames sporten het geval. Desalniettemin knap gedaan door vd Brengen. Overigens, sommige sporten zijn sowieso B-sporten: schaatsen, korfbal en hockey zijn daar mooie voorbeelden van. Maar nogmaals, leuk dat de liefhebbers daarvan nu ook aan hun trekken komen.

 7. Edje, wat jij een dames B-sport noemt, kunnen de mannen (A?) sporters nog veel van leren. De wielrennersmannen zakken finaal door het eis vanwege onprofessionele begeleiding, het goud van de dames is door het hele team verdiend. Laat ze maar eens goed afkijken hoe de dames dit in alle facetten professioneel benaderd hebben.

 8. Brengen = Breggen, Leonardo.
  @Roeltje: je hebt volkomen gelijk, de heren falen hard, die kunnen inderdaad een hoop leren van de dames. Had overigens niet verwacht dat de heren het zo zouden laten afweten, een medaille was mogelijk geweest.

 9. Bericht door Ans, op 8 augustus 2016 8:51
  edje038 en doping laat je nakijken en wordt eens positief

  positief
  Tsja, daar is het wachten op he

 10. Edje038 is een B-reageerder: weinig verstand en kennis in combinatie met een grote bek en overal een mening over.>:(

 11. A-sport: Andere sporten en Alle sporten.
  B-Sport: Boeiende sporten en bekeken sporten.
  Kortom: vanuit je eigen kijk is iets A of B, en samen met iedereen is dus alles A en tegelijk B. Zo, nuff said

Reacties zijn gesloten.