IJspimpen bij de Vreugdehoeve

Zwolle – Maak jij het lekkerste ijs van Overijssel? De provincie Overijssel daagt in augustus haar inwoners uit om ijscreaties te maken met ingrediënten uit de natuur of (moes)tuin. Deel de foto van jouw zelfgemaakte ijsje op www.jijenoverijssel.nl/ijs, verzamel likes en maak kans op een mooie prijs.

ijspimpen.jpg 

De tien deelnemers met de meeste likes strijden om de hoofdprijs op het eindevenement op 31 augustus 2016 in het provinciehuis. Daar kiest de vakjury, bestaande uit Harald Droste (eigenaar Droste’s Herberg), Sietske Klooster (de Melksalon), Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Max van der Salm (Streekjuweel), het lekkerste Overijsselse ijsje. Heb je inspiratie nodig of kun je wel wat hulp gebruiken? De provincie organiseert in augustus in heel Overijssel diverse ijsworkshops. Op basis van Overijssels vanille roomijs kan je hier je eigen ijscreatie maken. Als je deelneemt aan een workshop maak je ook kans op de prijs. De workshop in Zwolle wordt op woensdag 24 augustus gehouden bij schapenmelkerij de Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20.

Proeven bij de ijsboer
Eet je liever ijs dan dat je het zelf maakt? Ook dan heeft Overijssel je veel te bieden. Veel boeren in Overijssel maken smaakvol ambachtelijk roomijs van verse melk. Proef ijs op één van de evenementen waar de ‘OverIJscoman’ staat of ga langs bij de boer en beleef het van dichtbij.
Meedoen aan ijsactiviteiten
Ben jij benieuwd naar het verhaal achter het Overijsselse IJs? Kijk voor alle informatie over de ijsactiviteiten in augustus, waar Overijssels ijs wordt verkocht of voor deelname aan de ijsworkshops en de winactie op www.jijenoverijssel.nl/ijs.  

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer