Berkum wint oefenwedstrijd van Flevo Boys

Zwolle – Berkum heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Flevo Boys werd door twee doelpunten van Thom Kooke in eigen huis met 1-2 verslagen. Voor Flevo Boys scoorde Tjisse Kerkstra.

Na de gemakkelijke winst tegen tweedeklasser VIOS Vaassen was iedereen benieuwd hoe Berkum het tegen hoofdklasser Flevo Boys zou doen. Vrij snel werd duidelijk dat er van een klassenverschil geen sprake was. Berkum was in deze gelijkopgaande wedstrijd minimaal gelijkwaardig en kreeg in de eerste helft zelfs de betere kansen. Zo stond Johnsen Bacuna twee keer oog in oog met Flevo Boys-goalie Rodney Rosing, maar had geen geluk in de afwerking.

Flevo Boys stelde vooral in aanvallend opzicht teleur. Bjarn Onderstal die in de eerste helft onder de lat stond hoefde slechts één keer handelend op te treden.

In de tweede helft, die van een duidelijk minder gehalte was, wisselden beide trainers veelvuldig. Bij Berkum werd o.a. het complete middenveld gewisseld. Het eerste wapenfeit van Flevo Boys was er in de 51e minuut, toen Allan Bakker met een afstandsschot Dominic van Hoof op de proef stelde. In de 56e minuut kwam Berkum op voorsprong. Ruud Wellenberg ontfutselde aan de zijlijn Lars Klijnstra de bal en bracht vervolgens Thom Kooke in stelling die goed afwerkte (0-1).
Vijf minuten later was er een vlammend afstandsschot van opnieuw Allan Bakker die enkele centimeters over de deklat streek. Kort daarna was er aan de andere kant een goede kans voor Marc van der Meulen, na goed voorbereidend werk van Ricardo Kuijer. De schuiver van de Berkum-captain werd echter door Rodney Rosing gepareerd.

De gelijkmaker van Flevo Boys in de 75e minuut resulteerde uit een behoorlijke dekkingsfout in de Berkum-defensie en had zonder meer voorkomen kunnen worden. Jan Stoker profiteerde van de miscommunicatie in de achterste lijn een kopte, volkomen ongehinderd, een vrij trap tegen de touwen (1-1).

Toen iedereen zich al had verzoend met een remise in deze nuttige en sportieve wedstrijd, trok Berkum toch nog de volle winst naar zich toe. Het doelpunt dat wederom op naam van Thom Kooke kwam, was qua voorbereiding en uitvoering er een om in te lijsten. Ruud Wellenberg speelde in op Marc van der Meulen. Deze kaatste de bal terug op Ruud Wellenberg die met een prachtige pass Thom Kooke in stelling bracht die op zijn beurt perfect afwerkte (1-2).

Zaterdag a.s. speelt Berkum de volgende oefenwedstrijd. Om 14.30 uur komt Excelsior ’31, opnieuw een hoofdklasser, op bezoek.

 

Artikel delen: