Zwemlessen voor kinderen minima

Zwolle – Het is belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Natuurlijk voor hun eigen veiligheid, maar ook om lekker te kunnen spelen en sporten. Om te zorgen dat alle kinderen in Zwolle goed leren zwemmen, is de gemeente Zwolle het zwemvangnet gestart. Zo kunnen ook kinderen van wie de ouders een laag inkomen hebben zwemles volgen.

Wat is het zwemvangnet? Het zwemvangnet is een regeling van de gemeente Zwolle. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen gratis hun zwemdiploma A en/of B halen. Hun ouders moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De zwemlessen worden gegeven in het zwembad van ‘On Campus’ bij Hogeschool Windesheim. Het zwemvangnet is er voor ouders met een laag inkomen, een klein pensioen of een uitkering. Dat hoeft niet per se een minimuminkomen te zijn.

Ouders kunnen het zwemvangnet aanvragen als: hun inkomen niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm. Het mag bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, een Wao-, Wajong-, Wia-, Ww- of Anw-uitkering zijn. Het mag ook inkomen zijn uit werk als zelfstandige of uit loondienst. hun zoon of dochter minimaal 7 en maximaal 12 jaar oud is. hun zoon of dochter nog geen zwemdiploma A en/of B of een soortgelijk diploma heeft.
 
U kunt het zwemvangnet aanvragen bij Sportservice Zwolle. Op www.sportservicezwolle.nl (link is external) staat het aanvraagformulier en leest u de voorwaarden.
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Hopelijk kunnen deze kinderen hun diploma halen, maar komen ze ook trouw. Ervaring dat als het wordt betaald, men wel makkelijker een les overslaat. Hier zou ook wat voor geregeld moeten worden


  Maak melding

 2. Het is inderdaad zo belangrijk dat kinderen leren zwemmen en dan is 7 jaar toch wel de maximale leeftijd om ermee te beginnen.
  Snap wel dat wanneer je van een minimumloon of uitkering moet rondkomen het heel moeilijk.
  Lessen zijn nog maar 1 x per week het wordt aardig gerekt voor ze mogen afzwemmen. Bijvoorbeeld half juni zou er afgezwommen worden, dit werd een week uitgesteld. Waarom?? Niet bekend en toen nog maar een week omdat dat neter op de schoolvakantie aansloot. Maar dys wel weer 2 weken extra lesgeld vangen.
  Al met al kwam een klein jaar a-diploma inclusief afzwemmen op bijna negenhonderd ja 900,00 euro.
  Het is toch eigenlijk te schandalig voor woorden
  :o>:(>:(


  Maak melding

 3. Vroeh√Ęh zat het gewoon bij je basisschooldioma in. Althans de lessen; je moest nog wel even afzwemmen. Wat is er met het onderwijs gebeurd?


  Maak melding

 4. Geen subsidie meer bovendien klagen leraren/ssen dat t allemaal teveel moeite/tijd kost.
  Alle veranderingen zijn nog geen verbeteringen, jammer.


  Maak melding

 5. Ja is inderdaad een flink bedrag Miepje die ?? 900,= maar als je de kosten/opbrengsten van ‘een zwembad’ ziet dan is het (helaas-) een klein bedrag.
  Mee eens alle veranderingen maken het niet altijd beter.
  Geef ouders als een kind vier jaar is maar duizend euro extra kinderbijslag om ‘het kind’ les te laten geven en diploma te behalen.
  Of zou het geld dan naar andere zaken gaan?


  Maak melding

 6. Natuurlijk is het schandalig dat het schoolzwemmen is afgeschaft, kunnen zwemmen lijkt me een eerste levensbehoefte…dus goed dat dit is ge√Įnitieerd, maar waarom pas vanaf 7 jaar? Ik zou eerder vanaf 4 jaar denken….


  Maak melding

Reageer