Getuige laat niet los en pakt inbreker

Zwolle – Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagnacht aangehouden in Zwolle op verdenking van auto-inbraak. Een alerte getuige volgde de dader tot diens aanhouding.

Een doortastende getuige volgde woensdagnacht een mogelijke auto-inbreker; de man liep op de Luttekestraat langs auto’s en zat aan portierklinken. Hij wist een tas van de verdachte te pakken, waarin een tankpas en colbert zaten. De verdachte man zette het daarop op een rennen maar werd door de doortastende getuige gestopt en opgehouden tot de politie de verdachte arresteerde. De aangetroffen goederen zijn waarschijnlijk afkomstig uit een opengebroken auto die stond op de Kamperstraat.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @BertusV

  Klopt. Zelf heb ik vroeger een tijdje aan Akido gedaan en weet mij heel goed te verweren tegen mensen die in het bezit van een mes zijn en willen uithalen. Daarom heb ik des temeer heel veel respect voor mensen die dat niet hebben gedaan en toch in het verweer komen. En ja natuurlijk is dat gevaarlijk net zoals heel veel dingen die zelfs onschuldig lijken.


  Maak melding

 2. Het stuk verteld natuurlijk niet of de getuige enige verdedigingsporten ten grondslag had maar het is wel een sterk staaltje boelkloedigheid. Meer van dit soort helden graag.


  Maak melding

 3. Wat ik erin lees lieve mensen : ‘ Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats ‘ , puntje puntje puntje.

  Dat mensie moet toch wel wanhopig zijn geweest om zoiets geks te gaan doen.  Maak melding

Reageer