Zwollenaar schrijft boek over De Paasheuvel

Zwolle – Twee jaar geleden ontstond het idee. Het idee is inmiddels een boek. Geen ouderwets boek met knisperende bladzijden, die ruiken naar hout. Nee, een e-book, dat te downloaden is via de Apple-store. De Zwolse journalist Walter Devenijns (56) is bedenker, schrijver en uitgever van De Paasheuvel tussen goed & kwaad. Een boek vol geschiedenis met verhalen over het rode gevaar, stiekeme grondaankopen, een man met de duivelse naam Frankenstein en de gruwelijke dood van joodse onderduikers.

paasheuvel.jpg 

Verhalen die zich afspelen in Vierhouten op De Paasheuvel, ooit een kamp waar de rode jeugd werd opgevoed tot verstandige burgers. Verheffing was toentertijd nog geen vies woord. Later wel en dat zorgde ervoor dat De Paasheuvel inmiddels een gewoon recreatiebedrijf is, maar nog wel één met een sociaal hart. Zo biedt het park al jaren onderdak aan Weekje Weg, waardoor ook mensen met een kleine beurs op vakantie kunnen. Vele Zwollenaren hebben de afgelopen decennia op die manier kennisgemaakt met de Veluwe, Vierhouten en De Paasheuvel. Bovendien vonden afgelopen winter tientallen alleenstaande, minderjarige asielzoekers er tijdelijk onderdak.

De Paasheuvel is voor Devenijns al jaren z’n tweede thuis. Een huis met een bijzondere rijke geschiedenis. Voor een journalist de uitnodiging om op onderzoek uit te gaan.
 
Het resultaat is gratis te downloaden op iPhone, iPad en MacBook en toont meeslepende verhalen en nooit eerder getoonde beelden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hmm, triggertje : ‘een kamp waar de rode jeugd werd opgevoed tot verstandige burgers’.
  ‘Een kamp’ ? ‘Rode jeugd’ ? Ik begrijp dat het enerzijds indianen, of anderzijds communisten zijn.
  Als ’t boek in boekvorm zou kunnen, graag! PDF’jes is niet mijn ding.  Maak melding

 2. Met rode jeugd werd bedoeld de socialistische jeugd van de SDAP.
  Ik zou graag een papieren boek zien, want ik heb geen ereader en ben vast niet de enige.


  Maak melding

 3. Ik ga ’t niet lezen. Ik lees veel liever mooie verhalen.
  Voor de cursus ‘waar de rode jeugd werd opgevoed tot verstandige burgers’ ga ik me wel inschrijven.  Maak melding

 4. Vanwege het boeiende onderwerp zou heel graag de informatie tot mij laten komen. Mijn enige mogelijkheid is het boek of andere papieren uitgave. Schrijver , beroep op u, doe in deze u best.


  Maak melding

Reageer