Politiemedewerker ontslagen

Zwolle – De politiechef van de eenheid Oost-Nederland heeft met ingang van 2 augustus 2016 een politiemedewerker ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De medewerker werd in augustus vorig jaar aangehouden en buiten functie gesteld.

Tegen de medewerker zijn meerdere aangiften gedaan van het herhaaldelijk opvragen en delen van informatie uit de politiesystemen met mensen in de privésfeer, waardoor mensen in een verkeerd daglicht kwamen te staan. De politie heeft niet geconstateerd dat deze informatie in het criminele circuit terecht is gekomen, laat staan dat het politiewerk (recherche-onderzoeken) is benadeeld. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten heeft een disciplinair onderzoek en tevens strafrechtelijk onderzoek ingesteld onder leiding van het OM. Voor het strafrechtelijk deel zal de medewerker zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Dat er best veel fout is binnen het politie-apparaat. Gister nog even gegoogled, wil de de zoekresultaten hier ook neerzetten. Maar iedereen kan zelf natuurlijk ook zoeken.
  Verontrustend vind ik dat het de laatste jaren tenminste ernstiger “lijkt”.
  Politiemollen (als die kerel met dat hoedje en bijvoorbeeld een Marokkaanse-Nederlander volgens mij; dus allemaal te googlen) vind ik heel ernstig!
  Maar op dit onvolprezen WeblogZwolle heeft, door de jaren heen, ook e.e.a. gestaan over ontslagen en falende politie-agenten.
  Dan hebben we nog het drama van de nationale politie.
  Het communicatie-drama… heb heel weinig tijd…maar zoek even naar het systeem…vind ik dit gelijk! http://www.gelderlander.nl/regio/gestolen-alpaca-s-uit-grensregio-zoek-in-systemen-van-de-politie-1.6258049
  Bedoel dit: De P-2000 faal
  etc. etc.

  Hoop van harte dat mijn indrukken onjuist zijn en dat het tegenwoordig niet ernstiger is dan “vrogger”.


  ⚠️ Meld

 2. Waarom zou fraude, “het niet aan de regels houden” en geldverslindende projecten alleen maar bij het bedrijfsleven voor komen? Ook daar worden mensen ontslagen om het overtreden van bedrijfsethiek.
  Bij de politie komt het nu eenmaal meer in het nieuws dan bij andere bedrijven. En dan worden er snel conclusies getrokken over het hele politieapparaat blijkbaar.

  Ik ben blij dat dit soort zaken niet in de doofpot gestopt worden, wellicht dat daar het verschil in zit met vroeger? Of de interne controle bij de politie is aangescherpt? Dan is het dus alleen maar positief.
  Kortom, te makkelijk om gelijk conclusies te trekken over een (mogelijke) stijging, zonder al ins-en-outs te kennen volgens mij.


  ⚠️ Meld

 3. Tsja, ‘hoe hoger de bomen, hoe harder ze vallen’, da’s een oud Zwols gezegde. Prima dat er een Boswachter is.
  Ik heb er geen probleem mee. Lezende ‘Tegen de medewerker zijn meerdere aangiften gedaan’.
  Bij de eerste aangifte en evaluatie van z’n functie, had’ie de kans toch?

  Ook lezende ‘ De politie heeft niet geconstateerd dat deze informatie in het criminele circuit terecht is gekomen ‘.

  Oh wel (vette dikke grinnik), vul gerust aan 🙂  ⚠️ Meld

 4. @ Passavant; voorspelbare reactie. Maar mooi dat het ook anderen bezighoudt. Zette alleen even wat feiten op een rijtje en zo je weet loop je bij een opsomming het risico dat je niet volledig bent. In dit geval weet ik dit nogal zeker. Daarom verwijs ik ook naar de digitale zoekmachine. Tuurlijk is openheid te prijzen. Vind ook dat je dat mag verwachten van de door ons volledig gefinancierde ⤽sterke arm der wet⤝.
  Misschien ook wel gewoon (voor die het zich het woord “bang” aantrekt) ⤽Neerlands hoop in bange dagen????. De naam van de cabaretgroep van Bram en Freek.
  Gelukkig hoeven we die hoop niet van militairen te verwachten?? gelukkig wonen wij niet in een “besmet land”.

  Gebruik in vorige reactie ook woorden als ⤽lijken⤝. Ook vraag ik me dingen af. Nee, ik trek geen (snelle en/of makkelijke) conclusies.
  Al gebruik jij het woord ⤽blijkbaar⤝. Vanzelfsprekend beweer ik ook, op geen enkel moment, op de hoogte te zijn van alle ⤽al ins-en-outs⤝.

  Had en heb veel vertrouwen in de politie. Het zijn allemaal mensen met hun minnen en plussen, heb er vanzelfsprekend ook respect voor. Misschien maak ik me daarom ook wel zorgen over bijvoorbeeld ⤽mollen⤝ en de schade die ze kunnen aanrichten! En hoeveel zullen er nog volgen; hoeveel blijven voor altijd “in het circuit hangen, zonder ontdekt te worden”?
  Hier, op dit onvolprezen WeblogZwolle, heeft overigens vaker een dergelijk topic gestaan.

  Ook vind ik efficiënte communicatie in het leven, erg belangrijk. Ook op dit draadje, in de zin van die toevallige link (in 7:01).
  Maar vooral als het gaat over het al jaren falende en (gemeenschaps)geldslurpende P2000-debacle. Beiden liggen op het bordje van de (hoogste) leidinggevers.

  Als ook het gestuntel rond de ⤽Nationale Politie⤝, wat mij intrigeert. Over de ⤽Nationale Politie⤝ kwam gister naar buiten dat leden van de ondernemingsraad bijvoorbeeld dubbele toelagen kregen. ⤽De correspondent⤝ is toch wel een betrouwbare bron dacht ik. Ze schreven, een goed jaar geleden, https://decorrespondent.nl/2926/De-zeven-plagen-van-de-Nationale-politie/400359658468-9ac0252b
  Er zijn een aantal zaken (waaronder de Nationale Politie, P2000 en “de mollen”) die maar door sudderen.
  Kan er nog aan toevoegen dat bij de politie andere werkzaamheden, naast dit verantwoordelijke werk, schijnbaar zijn toegestaan. Al kan dat soms best discutabele situaties opleveren. Ook “macht” op zich, kan voor sommigen (makkelijk en al dan niet, listig) verzanden in machtsmisbruik.
  Hoop dat je wel kritisch mag zijn op de instantie die onder andere voor onze veiligheid zorgt. De rechtsorde handhaaft en zorgt voor bescherming voor degene die dat nodig heeft. Ze zorgen ook voor het aanpakken en opsporen van ontsporingen (onder andere door criminelen) en voor handhaving van de openbare orde.
  Ze moeten hulp verlenen en onderandere zorgen voor leefbaarheid. Zo kun je bijvoorbeeld ook discussiëren over het nut van een wijkagent en wat het alternatief is.
  Dan liggen ze natuurlijk zelf extra onder de loupe. Net als verantwoordelijk minister en ??nogal brokkenmaker in zeer korte tijd en kasteelbewoner Ard van der Steur??.
  15 maand geleden, schreven “De Stijllozen” er dit over http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/altijd_lachen_met_vvd_nevenfuncties.html .  ⚠️ Meld

 5. Nouja, alles lezende. D’r staat niks in brand denk ik.
  De politie functioneert zoals je zou verwachten.
  Inclusief de guppies bij de politie die een beetje ’t hoofd op
  hol hebben.  ⚠️ Meld

 6. Nog een keertje: ‘Tegen de medewerker zijn meerdere aangiften gedaan van het herhaaldelijk opvragen en delen van informatie uit de politiesystemen met mensen in de privésfeer, ‘
  Ik zeg de klojo ophangen….. Kan zo, er komt een hijskraantje langs.
  En dan hangt die eikel; binnen de kotste keren.
  Grrr, ik ben gewoon echt boos, zulke dingen te vernemen!  ⚠️ Meld

Reageer