ANWB Streetwise bij basisschool De Werkschuit

Op dinsdag 20 november komt ANWB Streetwise, een spannend nieuw verkeersprogramma bij basisschool De Werkschuit in Zwolle. ANWB Streetwise leert kinderen van groep 3 t/m 8 om beter om te gaan met het huidige verkeer.

De Werkschuit vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen in samenwerking met de ANWB dit project aan. In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 3 onderdelen: Tijdens “Blik en klik” leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

“Hallo auto” leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijderstoel van een ANWB rijlesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod. “Trapvaardig” tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Ook de kinderen van de groepen 1 en 2 krijgen een programma aangeboden dat door de leerkrachten is ontwikkeld. De kinderen zullen o.a. het “veilig oversteken” in de praktijk brengen op een speciaal parcours op het schoolplein en in de directe schoolomgeving.

Artikel delen:

Reageer