Zomerkermis Zwolle van start gegaan

Zwolle – Vrijdagmiddag is in de binnenstad van Zwolle de jaarlijkse Zomerkermis van start gegaan met een waterspektakel. De officiële opening vond vrijdagmiddag plaats bij het Rodetorenplein.

12-08-2016_opening_zomerkermis-ed_anker_02.jpg 

Het programma startte met een spetterende Blobjump onder leiding van Ron Boszhard, bekend van de AVRO/TROS hit Bommetje XL en Z@ppSport. Wethouder Ed Anker gaf het startsein voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug bij het Rodetorenplein. Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een immens luchtkussen te liggen. Hierop gaat u liggen. Vervolgens wordt u gelanceerd door iemand van de organisatie, die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen. Het was een sportief en vooral ook hilarisch moment.  De kermis kent een gevarieerd aanbod met een aantal nieuwe attracties. Voor het kermisnieuws, programma en de plattegrond houdt u de website www.zwolle.nl/zomerkermis in de gaten.

12-08-2016_opening_zomerkermis-ed_anker_03.jpg

12-08-2016_opening_zomerkermis-ed_anker_04.jpg

12-08-2016_opening_zomerkermis-ed_anker_01.jpg 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Hallo met adrie ik vindt leuk dat kermisweer is ga ik grag heen met kleinkinderen!!!

  jammer dat het ook altijd vervelend volk aan trekt veel schreeuwerts enz


  Maak melding

 2. Klopt Adri, wat een enorme hoeveelheid tuig hangt daar rond. Intimiderend, provocerend en erg irritant gedrag, alle vooroordelen bevestigend en versterkend.


  Maak melding

 3. @adri

  Helaas trekt dit heel veel Tokkies aan, die normaal gesproken hun Karaoke apparatuur tezamen met de nodige kratten bier achter het huis hebben staan. Dit is op zich al een kleine kermisattractie met het voor hun vanzelfsprekende lawaaioverlast.


  Maak melding

 4. En alsof we aan de Tokkies die jij beschrijft nog niet genoeg hebben, zijn er ook nog andere bloedirritante bevolkingsgroepen die de Kermis haar typische sfeer geven.


  Maak melding

 5. @ja-tja

  Kermis is leuk, maar heel veel wat daar rondloopt niet. Dus voor mij geen kermis.

  @Pec ie

  Dat je zo reageert op mijn reactie zegt mij voldoende. Heb jij je kratje bier voor vandaag alweer leeg?8)


  Maak melding

Reageer