Berkum verliest van Excelsior '31

Zwolle – VV Berkum is in zijn derde oefenwedstrijd tegen de eerste nederlaag aangelopen. Het vroege doelpunt van Hakim Ezafzafi (48e min.) bleek achteraf beslissend te zijn.

excelsior-3_160813_medium.jpg

Foto: R. Fröhlich 

Excelsior '31 dat reeds volgende week met een thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld aan de competitie begint en al twee langer dan Berkum in training is, had in de eerste helft weliswaar een licht veldoverwicht, maar kon in aanvallend opzicht nauwelijks een vuist maken. Dat lag voor een deel ook aan het goede verdedigingswerk van de Berkum-defensie die nauwelijks iets weggaf. Trainer Arno Hoekstra had bij de voorbereiding op deze wedstrijd vooral het verdedigend aspect belicht. "Als je tegen twee hoofdklassers binnen vier dagen slechts twee doelpunten tegen krijgt, dan heb je het mijns inziens niet slecht gegaan", aldus Arno Hoekstra.

Zowel Berkum als Excelsior'31 creëerden vrij weinig kansen. De Rijssenaren die eerder deze week met afgetekende cijfers (5-0) van Go Ahead Kampen hadden gewonnen, kregen in de eerste helft na de 0-1 nog slechts één serieuze kans door Hylke Penterman die na een verkeerde terugspeelbal door attent ingrijpen van Dominic van Hoof van scoren werd afgehouden. 
Ook Berkum kreeg nauwelijks kansen om langszij te komen. De enige mogelijkheid was er voor Johnsen Bacuna in de 28e minuut. 
Na de thee veranderde er in het wedstrijdbeeld weinig. De strijd speelde zich vooral af op het middenveld, waar beide teams elkaar neutraliseerden. Voor de beide doelen gebeurde er daarentegen vrij wenig. Aan Berkum zijde waren de beste kansen wederom voor Johnsen Bacuna. In de 75e minuut werd de Berkum-spits na een flitsende solo binnen de 'beruchte lijnen' onderuit gehaald. Scheidsrechter Evert van der Hoek vond de overtreding echter niet zwaar genoeg om hiervoor de bal op de stip te leggen. 10 minuten later kreeg Johnsen Bacuna een tweede goede kans na een mooie voorzet van Chris van der Meulen. Hij kwam echter een fractie van een seconde te laat om doeltreffend af te ronde
Ook de gasten konden nauwelijks gevaarlijk worden. De enige scoringskans kans van Excelsior '31 in de tweede helft was er voor Cem Köse die in de 78e minuut in kansrijke positie op Bjarn Onderstal strandde.
Trainer Arno Hoekstra gaf ook in deze wedstrijd, waarin Jasper Bremmer door ziekte en Youp Kok en Timo ter Haar door blessures ontbraken, alle beschikbare spelers speelminuten. 
Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dit seizoen staat er een echt en hecht collectief. De spelers zijn complementair aan elkaar en de bank is ook sterk bezet. Het wordt een mooi seizoen 😀

 2. Zag op de site van de club dat het initiatief van Berkum 9 vorig jaar helaas niet tot de genezing van Floor heeft kunnen leiden. Helaas is ze afgelopen werk overleden aan die verschrikkelijke rotziekte! Jammer dat weblog hier geen aandacht meer aan gegeven heeft. Als Berkum volger ben ik trots op wat de jongens van 9 hebben gepresteerd, ondanks dat we allemaal een andere uitkomst gehoopt hadden!

 3. Ben benieuwd naar de kansen (concurrentie en ernst van zijn blessure) van Youp, in een seizoen waarin er vast veel gescoord gaat worden.
  Neem tenminste aan dat Berkum maar 1 ambitie heeft: kampioen worden.
  Excelsior, on topic, is natuurlijk ook een hoofdklasser.

 4. Nou ja, concurrentie is er simpelweg niet.

  Er is maar 1 echte negen in deze selectie en de ernst van de blessure is mij niet bekend. Centraal voorin is het dus erg dun bezaait.

  De versterkingen zijn veelal verdedigend ingestelde jongens en die presteren tot nu toe erg goed heb ik ingefluisterd gekregen.

Reacties zijn gesloten.