PEC Zwolle hard onderuit tegen Sparta

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond verloren van Sparta Rotterdam. In eigen huis werd de uitslag 0-3. Zwolle, dat wel een veldoverwicht had, kwam niet tot scoren. Een teleurstellende eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen voor de Blauwvingers.

_mg_8315.jpg 

Na een stroeve openingsfase kwam Zwolle beter in het spel. Kingsley Ehizibue kwam oog in oog met Sparta-doelman Roy Kortsmit, maar de aanvaller schoot de bal over het doel. Ook waren er kleine mogelijkheden voor onder meer Queensy Menig (omhaal naast) en Ryan Thomas (schot van afstand gekeerd door Kortsmit), maar een Zwolse treffer zat er op dat moment niet in. Aan de andere kant was Sparta in de omschakeling regelmatig gevaarlijk. Dat leverde vlak voor rust de openingstreffer op. Een aanval belandde voor de voeten van Loris Brogno, die vanuit de draai de bal in de verre hoek schoot: 0-1. ,,Het ontbrak ons aan effectiviteit en de absolute overtuiging om de strijd aan te gaan", vertelde Jans na afloop.

_mg_8133.jpg

  _mg_8318.jpg

_mg_8153.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

In de tweede helft begon Zwolle beter. Er waren kansen voor onder meer Anass Achahbar. Zijn poging werd met moeite gekeerd door Kortsmit. Niet lang daarna kwamen de bezoekers uit Rotterdam op 0-2. Een poging van Craig Goodwin ging via een Zwols been in de verre hoek. De thuisploeg, gesteund door de fanatieke aanhang op de vernieuwde Marten Eibrink-tribune, probeerde het wel. Een slotoffensief kwam er ook wel, maar met het nodige kunst- en vliegwerk bleef Sparta op de been. In de counter was het Brogno die voor de 0-3 zorgde. ,,Niet om op te scheppen maar normaal verliezen we niet veel thuis. Ook zijn we gewend om in het begin bij top 3 te staan. Hier moete we aan wennen, ook ik", constateerde Jans.
Volgende week krijgt PEC Zwolle voor eigen publiek een kans op revanche. PSV komt op bezoek in het MAC3PARK stadion. De aftrap is zaterdag om 19.45 uur.
PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 0-3 (0-1). 
Toeschouwers:  12.800 
Scheidsrechter:  Kamphuis 
Gele kaarten:  Marcellis (PEC Zwolle), Dijkstra, Spierings, Brogno, Pinteaux (Sparta Rotterdam)
Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Thomas (67. Sandler), Ehizibue (63. Nijland), Menig, Mokhtar (72. Mastour), Achahbar   
Sparta Rotterdam: Kortsmit, Dumfries, Pinteaux, Breuer, Dijkstra (78. Dougall), Van Drongelen, Sanusi, Spierings (90. Stokkers), Goodwin (86. Floranus), El Azzouzi, Brogno
Scoreverloop: 
42. Brogno 0-1 
58. Goodwin 0-2 
87. Brogno 0-3 
Bron: peczwolle.nl
 
_mg_8109.jpg 
 
_mg_8147.jpg
 
_mg_8157.jpg
 
_mg_8167.jpg
 
_mg_8185.jpg
 
_mg_8192.jpg
 
_mg_8223.jpg
 
_mg_8234.jpg
 
_mg_8243.jpg
 
_mg_8267.jpg
 
_mg_8288.jpg
 
_mg_8350.jpg
 
_mg_8377.jpg 
Artikel delen:
Reacties 56
 1. Wat een slechte pot zeg…

  De ploeg is nog niet op elkaar in gespeeld blijkbaar, of zal het toch onderschatting zijn (zoals ik eerder al zei)..

  jezusminasmilies/sad.gif


  Maak melding

 2. Dit gaat een overlevingsseizoen worden. Volgende week P$V thuis, dan uit Heerenveen. Beide krijg je aan de broek en dan gaat de negativiteit in het team slaan. Het zit niet elk seizoen mee helaas. Op papier betere spelers maar het is geen team.


  Maak melding

 3. Ik ben net terug van het stadion. Het was een zaadpartij waarbij de verdediging teveel fouten maakten. Totaal geen instelling. Morgen een ingelaste straftraining waarbij het in de koppies duidelijk wordt gemaakt dat dit nooit weer gaat gebeuren dit seizoen.


  Maak melding

 4. Nu zie je pas hoe knap het vorige seizoenen eigenlijk was wat Jans met Pec gepresteerd heeft. Er werd weleens minachtend gesproken over kunstgras en thuis voordeel maar als je nu ziet hoe dik Pec kan verliezen thuis had Jans gewoon een keer trainer van het jaar mogen worden een gemiste kans dus. Nu lijkt de sleet erin gekomen, al wat zichtbaar in de voorbereiding. Na de volgende partijen zal Pec onderin te vinden zijn. Het enige wat de ploeg kan doen is tegen de mindere ploegen punten halen waardoor degradatie voorkomen wordt. En daarvoor lijkt mij Pec goed in staat om dat te voorkomen.


  Maak melding

 5. @zwols

  “Na de volgende partijen zal Pec onderin te vinden zijn” Hallo we zijn net begonnen. Het was een zaadpartij, maar dat wil nog niets zeggen dat we dit seizoen slecht gaan eindigen. Beter dat dit nu gebeurd en de fouten er worden uitgehaald voor de rest van het seizoen.


  Maak melding

 6. Terechte overwinning van Sparta.
  Maar er is nog niets verloren voor PEC dit seizoen.
  Het enige dat ontbreekt is een stormram in de spits.


  Maak melding

 7. @steven wat een opportunistisch gezever, een beetje realisme kan geen kwaad Pec gaat het gewoon moeilijk krijgen dit seizoen of je het wilt of niet. En dat jij daar niet tegen kunt dat is jou probleem.


  Maak melding

 8. @Steven
  We kijken niet alleen naar de uitslag van vanavond, maar ook naar alle voorbereidingswedstrijden en naar vorige week. Dat was allemaal waardeloos dus krijg je al een redelijk beeld voor de komende 8 wedstrijden, want zolang gaat het wel duren voor Jans om iets anders te bouwen. P$V thuis en Heerenveen uit zal de kater nog wat groter gaan maken en dan zal het gemor en de onrust gaan beginnen onder fans en sponsoren.


  Maak melding

 9. Bram van Polen sloeg de spijker op z’n kop bij Fox. Volgens hem kon PEC het thuis op kunstgras meestal voetballend wel redden en was strijd meestal niet doorslaggevend. Tegen Sparta werd wel strijd gevraagd en dat bleek lastig voor de heren. Oftewel: Ron Jans leidt X box systeemvoetballertjes op die op groen plastic prima positiespelletjes kunnen uitvoeren, maar chronisch tekort komen als het op strijd aankomt of echte individuele kwaliteit. Dit verklaart misschien ook waarom er onder Jans in al die jaren nog geen enkele PEC speler is doorgebroken naar de top.


  Maak melding

 10. Tja.. als Kingsley gewoon die eerst bal alleen op de keeper erin tikt krijg je een hele andere wedstrijd. Veel te wild geschoten. Qua statistieken heb je gewoon 23 doelpogingen gedaan, tegen maar 7 van sparta. Het was slecht, maar wat bijschafen en je gaat gewoon weer punten pakken.

  Buiten de wedstrijd viel mij op dat weer alle munt apparaten constant leewedstrijd. Elk seizoen hetzelfde. 5 Jarig jubileum vlag van de FEU lijkt wel heeel erg op een vitesse vlag van een afstand. Led scherm nog steeds een kapot vlak en erg fel. Nieuwe goal tune? Nieuwe tribune is mooi, sfeer moet er nog wel even inkomen, maar dat is ook wel lastig bij zo’n wedstrijd.


  Maak melding

 11. @edje038,

  Het begin van je betoog volg ik. De conclusie dat dit aan de coach ligt deel ik niet. Kun je mentaliteit echt leren? Dat moet volgens mij toch vooral uit de spelers zelf komen. Bij de Graafschap konden ze het wel met Vreeman als rustige trainer. Misschien zit het wel in de clubcultuur en de selectie? Ik roep maar, hoor 🙂


  Maak melding

 12. Had me verheugd nu eindelijk mensen te zien achter de goal , maar ik zie nu een muur van katoen van minstens 2.50 meter hoog, met Marcellis als eenzame man in een verlaten doelgebied op foto AD sportpagina.

  Vind de Stentor tribune vlak aan het veld overtuigender, op dit punt.

  Was er trouwens ook. Nooit het idee gehad dat PEC de bovenliggende partij was . Die Spartanen zijn vanaf minuut 1 op jacht geweest alsware het een onvervalste Griekse oorlog. Hulde ! En een meer dan verdiende overwinning.


  Maak melding

 13. Rutger, mentaliteit kun je niet leren, maar wel versterken. De makkelijkste manier om hier progressie op te boeken is spelers aantrekken die mentaliteit hebben. Ik plaats van types als Thomas, Nijland,Mohktar, Achabar of Mostour. Zo lastig is dat niet.


  Maak melding

 14. Dan komt het aan op keuzes maken: vechtvoetbal of verzorgd spelen. Jans heeft de laatste jaren veel succes en Marcellis gooit de beuk erin. Selecteren op mentaliteit biedt geen garanties, kijk maar naar de Superboeren.


  Maak melding

 15. Het gaat om de combinatie. Verzorgd spelen en strijdlust kunnen prima samengaan. Sterker nog: als je duurzaam succesvol wilt zijn MOET je ze combineren. En veel succes? Ach, die beker was mooi,maar verder? Leuk positiespel,maar individueel valt er nauwelijks iets te genieten.


  Maak melding

 16. @Steven; Hallo we zijn net begonnen. Het was een zaadpartij, maar dat wil nog niets zeggen dat we dit seizoen slecht gaan eindigen. Beter dat dit nu gebeurt en de fouten er worden uitgehaald voor de rest van het seizoen.


  Maak melding

 17. Er zijn hier al veel discussies over echte supporters en successupporters geweest.Ik heb daar niet zoveel mee. Wel vind ik het opvallend hoe na elke slechte wedstrijd (lees: verliespot) de negatievelingen er bovenop duiken. Zijn dat dezelfde gasten die na de 3e goal en masse het stadion verlaten? Ofhet geen echte supporters zijn, weet ik niet, maar echte Zwollenaren zijn het zeker niet, want

  Een echte Zwollenaar zal blijven zingen.
  Een echte Zwollenaar zal blijven staan.
  Een echte Zwollenaar zal blijven springen.
  En dat allemaal voor die ene naam.

  Kom op, lui, gewoon slikken en doorgaan. Er staat weer een heel nieuw team. Geef ze de kans te groeien in plaats van meteen af te kraken als het een keer niet goed gaat.


  Maak melding

 18. 😀 Admin is aan het gummen geslagen.
  Op het goede punt ook, na de motiverende en realistische post van “onze Dame”.

  Waarschijnlijk mag je het volgende dan niet zeggen, volgens enkelen met een bepaalde bril op… dan zetten ze maar een ander op, of proberen “koning” te worden in een omgeving van “mensen die selectief zien”:

  Vind die Breuer, op foto 1, ook een hele goede speler…”ook” betekent dat dat afgelopen zaterdag zeker niet de enige goede speler was. Zo heb ik vertrouwen in de selectie van PEC. Al ging het zaterdag even moeizaam.

  Het was slechts 1 van de 34 wedstrijden.


  Maak melding

 19. Hoop nu toch wel dat Nijkamp tot inkeer komt. En maar blijven roepen dat hij zo blij is met zijn team met dubbele bezetting. Terwijl dit team geen enkele linksbenige verdedigende middenvelder heeft. Je kon er op wachten dat dit ging gebeuren. Veel te veel aanvallend ingestelde spelers op het middenveld. Je speelt 4-1-4-1 ipv 4-2-3-1. Haal dus alsnog een speler voor die positie en zorg dat die samen met Brama ondersteuning geeft aan de defensie.

  Dus Nijkamp… stap af van je FC Twente roze wolk…. we weten wat daar is gebeurt. Gewoon normaal doen, niet alleen maar interessant doen met al die overbodige aanvallende aankopen, maar gewoon van achter uit opbouwen en zorg dat je daar dus ook de spelers voor hebt.


  Maak melding

 20. PEC Zwolle heeft zeer talentvolle en technische spelers, maar het punt is, dat er vechtersmentaliteit in het team moet komen. Dat zag je ook bij Sparta, dat individueel veel minder is, maar wel over een collectief vechtersmentaliteit beschikt.


  Maak melding

 21. Nou, zeer talentvol en technisch valt tegen. In elk geval niet zo goed dat ze succesvol de overstap maken naar een hoger niveau. Al jaren niet. Misschien is dat ook wel de kracht van PEC: spelers laten beseffen dat ze het in een bepaald collectief en op kunstgras leuk kunnen doen. Maar dat ze tekort komen voor een volgende stap. Als spelers dat beseffen lopen ze hun benen uit het lijf voor de coach die hun deze kans biedt. En die heeft dan precies wat’ie wil: spelers die op zich aardig kunnen voetballen onder de juiste omstandigheden en die nog ook nog eens goed luisteren naar de trainer en goed kneedbaar zijn.


  Maak melding

 22. @edje038

  Talentvol en technisch zijn de meeste spelers, maar er moet veel aandacht worden geschonken door Jans m.b.t. de mentaliteit, want daarin komen er een aantal spelers tekort.


  Maak melding

 23. Een slechte prestatie inderdaad.

  Maar niet zo erg als de herindeling op de tribune:
  – op rij 14 of 15 zitten achter het stavak en niets van de wedstrijd kunnen zien (behalve ruggen van staande supporters).
  – streng aangesproken door stewards/security worden als je dan maar gaat staan om iets te zien.
  – noodgedwongen dan maar maar in het stavak gaan staan om iets te kunnen zien.
  – Genoeg lege plekken achter de drankverkoop, daar kun je ook weinig zien van de wedstrijd.

  Zoals Visser het zei: “Je houdt altijd enkelingen ontevreden, dat is niet te voorkomen”.

  Stel je voor je koopt een kaartje 3e rang in de bioscoop en je wordt achter een betonnen paal gezet. Bij het klagen krijg je te horen “Je houdt altijd enkelingen ontevreden, dat is niet te voorkomen”.

  Werkelijk absurd. >:(  Maak melding

 24. @aapotheek

  “streng aangesproken door stewards/security”. Ja daar zijn ze heel goed in. Maar op de Henk Timmer tribune kan alles. Daar zijn ze blijkbaar niet zo streng.


  Maak melding

 25. De rijen direct achter het nieuwe stavak heeft mij ook wat verbaasd. Echter is het wel naïef te denken dat nu ineens iedereen braaf gaat zitten achter het doel. Dat was nooit, dat is nooit en zal nooit zo zijn.  Maak melding

 26. Zwolle gaat een beetje de verkeerde kant op met het beleid door bijna alleen maar kleine spelers aan te trekken die aardig kunnen voetballen. Een aantal kerels is beter voor de balans en als het dan wat minder gaat kun je ook nog op een andere manier resultaat halen. Qua stadion is het doortrekken van de Noord tribune wel goed voor de sfeer, maar het is inderdaad wel even je plek vinden zowel letterlijk als figuurlijk. En de hoeken van Noord zijn nu wel erg weggestopt door een vrij hoog hek dat het zicht belemmert naar de goal.


  Maak melding

 27. Kennelijk wordt je aangesproken op Noord door stewards als je gaat staan op zitplaatsen…?

  Denk dat Visser maar eens een paar wedstrijden op Noord moet doorbrengen en dan wel luisteren naar de aanwijzingen en de slechte plekken niet schuwen svp, Adriaan !  Maak melding

 28. @aapotheker

  Even langs het secretariaat gaan, via de fanshop bereikbaar, en de hulpvaardige dames zullen je van een zitplaats,alzodanig te gebruiken, voorzien. Moet zonder bijbetaling kunnen lijkt me.


  Maak melding

 29. off topic : epke glijt van de rekstok weg en Cillessen zet als een jan doedel een muur neer >:( Je moet het gezien hebben om dit afzichtelijk geknoei te geloven.
  Ajax kansloos, nu al, wat een amateurs, schrijnend.  Maak melding

 30. Eens, Wimpie. Wat een sporter: met een handblessure in de finale en een prima prestatie neerzetten op die onfortuinelijke val na. En oprechte blijdschap voor de gouden medaillewinnaar. Een goede verliezer.


  Maak melding

 31. Jammer voor Epke, had hem meer gegund. Hockey’ ers falen opzichtig tegen de Belgen. Kan er niet rouwig om zijn, mannetjes nemen zichzelf veel te serieus en denken dat ze topsport bedrijven.


  Maak melding

 32. Edje038,

  Beetje beter opletten en nadenken voordat je wat zegt. Die hockeyers zullen by far een betere conditie hebben dat bijv PEC Zwolle/gemiddelde voetballer. En dat vind jij topsport. (Gegevens kun je zo bij NOCNSF opvragen)

  Maar ik snap wel met welke instelling je kijkt: De hockeyers speelden gisteren een tikje arrogant. Beetje van “dat varkentje…..”.

  Welke ploeg deed dat dit weekend nog meer tegen Sparta?


  Maak melding

 33. Voor schaatsers geldt ook dat ze een betere conditie hebben, Fred. En dat is toch ook een B-sport? Ik heb alleen de indruk dat die schaatsers dat zelf ook wel weten. En dat hockeyers echt denken dat ze een serieuze sport beoefenen. Voor dames kan ik dat nog enigszins begrijpen, maar herenhockey is toch een beetje surrogaat interessantdoenerij.  Maak melding

 34. Een A-sport is een sport die in veel landen wordt beoefent en veel prestige heeft, voorbeelden zijn Voetbal, Atletiek, Zwemmen, Wielrennen en Tennis. B-sporten zijn wereldwijt kleine sporten die dus in relatief weinig landen wordt beoefent zoals Schaatsen, Korfbal, Hockey, Schermen en Boogschieten. Ik vergeet vast nog wel wat, maar zo maak ik een beetje het onderscheid tussen grote sporten en kleine sporten.


  Maak melding

 35. Het onderscheid tussen soorten sport in A- en B-categorie klinkt mij als het elitaire geneuzel over kunst met een grote K. Sport is sport. Voor sommige sporten zijn minder liefhebbers die het actief of passief beoefenen. Dat maakt de sport niet tot een mindere categorie. Ik vind het aardige van de Olympische Spelen dat je sporten ziet die je niet of nauwelijks kent. Je leert wat over spelregels en puntentelling. Turnen en baanrennen vind ik bijvoorbeeld mooi om naar te kijken.


  Maak melding

 36. Presteren in een A-sport is veel moeilijker dan in een B-sport. De concurrentie is in A-sporten vele malen groter omdat er vele malen meer beoefenaars zijn.. De top halen in voetbal, sprint, of baanzwemmen is daarom vele malen knapper dan goed presteren als schaatser, baanwielrenner, tafeltenniser of hockeyer. Hoe leuk het ook is, de ene gouden medaille is de ander niet. In het land der blinden is eenoog al snel koning. Zelfs op de Olympische Spelen.


  Maak melding

 37. Hallo met adrie vindt het maar raar verhaal gaat om beleefin edje en niet om populair doen in sport en ik vindtvget heel knap van hun 4 jaar lang alles laten voor brons medailleplak kijk graag voetbal maar kunnen hun veen van leren


  Maak melding

Reageer