Opgepakt na herkenning bewakingsbeelden

Zwolle – De opgepakte man werd herkend door een politiemedewerker op bewakingsbeelden toen hij contactloos pinde met de gestolen bankpas. Een 31-jarige man uit Kampen is op maandag 15 augustus buiten heterdaad aangehouden nadat hij zich had gemeld aan het politiebureau in Zwolle.

De man wordt ervan verdacht dat hij een portemonnee heeft weggenomen uit de woning van een invalide 72-jarige vrouw uit Zwolle. De zoon van de vrouw heeft namens haar aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee met inhoud. Op 9 mei jl. liet zij in haar woning aan de Moerbeistraat in Zwolle een onbekende man naar het toilet gaan. De politie kwam de man op het spoor nadat hij herkend werd door een politiemedewerker op bewakingsbeelden. Met een pas uit de gestolen portemonnee van de vrouw werd meerdere keren contactloos gepind. De bewakingsbeelden hiervan werden intern bij de politie gedeeld. De politiemedewerker herkende de man die met de gestolen pas pinde als de 31-jarige man uit Kampen. De 31-jarige man is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Goede zaak dat ze zo iemand opgepakt hebben! Zo zijn camerabeelden toch een voordeel! Alleen zouden de alarmbellen juist af moeten gaan wanneer er gepind wordt met zo’n gestolen pas; niet op basis van camerabeelden.

  Enneuh…. “herkent werd”?


  Maak melding

 2. Bericht door Tsja, op 16 augustus 2016 15:12
  Weer een fraai stukje persbericht-journalistiek dit.

  Is me wel vaker opgevallen. En als ik me niet vergis wordt dit niet door de vrijwilligers van Weblog Zwolle opgesteld, maar door een woordvoerder van de politie. Iemand van wie je dus zou verwachten dat het taal-technisch wel wat beter in elkaar steekt.  Maak melding

 3. Is een tijd geleden toch aangekondigd? De politie zou haar eigen rubriekje krijgen hier. En hoe ik dat begrepen heb is dat de woordvoerder rechtstreeks stukken hier mag plaatsen.


  Maak melding

 4. Echt goed van de polisi.Pak ’t onrecht aan.
  Of je door ’t rode licht fietst. Of misschien nog erger.
  Maarja, bottum line ‘opgepakt’, na herkenning van de beelden.
  Klaar en helder , toch?
  Ik zou ook denken, al die guppies inbrekertjes,
  in kaart brengen.
  Dat kan de Polisie echt wel 😉  Maak melding

Reageer