ZomerOndernemer Zwolle in volle gang

Zwolle – Wat doen jongeren in de zomervakantie? Werken in een supermarkt, films kijken, gamen of winkelen. Vijfentwintig jongeren uit de regio Zwolle doen dat in ieder geval niet. Zij zijn op dit moment druk met het opzetten van hun eigen onderneming. Dat is nog eens een zinvolle en leerzame besteding van je zomervakantie!

ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur waarbij jongeren onder begeleiding en met een startkapitaal en verzekering hun eigen bedrijf opzetten. Het project begon met een driedaagse training bij Rabobank IJsseldelta. Iedere week komen de deelnemers weer bij elkaar tijdens een terugkommiddag bij een gastbedrijf. Zo krijgen ze een kijkje in de wereld van ondernemerschap en kunnen ze ervaren of dat wat voor ze is. Vorige week waren de zomerondernemers te gast bij McDonalds Zwolle Zuid en deze week brengen ze een bezoekje aan ROVA.

Maar wat voor bedrijven zetten de jongeren op? Dat kan van alles zijn. Zolang het een leuk en realistisch idee is mag iedere gemotiveerde jongere meedoen aan het project. De jongeren die deze zomervakantie meedoen zijn al goed op weg met hun eigen onderneming. Bedrijfsideeën variëren van fruitverkoop vanuit een bakfiets tot trainingen en voorlichting aan aanstaande moeders. Of het ontwikkelen van een eigen kledinglijn tot een bedrijf dat jongeren met bijbaantjes matcht. Kortom, veel goede bedrijfsconcepten die ongelooflijk veel potentie hebben.
Op 26 augustus wordt het project tussen 15:30 en 18:00 uur afgesloten tijdens de feestelijke kick-out in Hedon te Zwolle. Alle deelnemers presenteren dan hun eigen bedrijf aan de aanwezigen. Ze ontvangen een certificaat en tevens zal er één deelnemer uitgeroepen worden als winnaar. Iedereen is welkom bij deze kick-out. Kijk op www.zomerondernemer.nl bij de regio Zwolle of op www.facebook.com/zomerondernemerzwolle voor meer informatie.

Artikel delen:

Reageer