Straf voor FC Zwolle na derby in Deventer

FC Zwolle wordt gestraft naar aanleiding van rellen in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles eind september. De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed de club een schikkingsvoorstel, dat inhoudt dat Zwolle de eerstvolgende uitwedstrijd tegen Go Ahead geen supporters mee mag nemen. Ook eiste de aanklager 7500 euro boete.

Tijdens het duel zouden supporters van Zwolle vernielingen hebben aangericht, een steward hebben mishandeld en stenen hebben gegooid. FC Zwolle moet voor volgende week dinsdag aangeven of het akkoord gaat met het schikkingsvoorstel.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Niet accepteren!
  Waarom zou alleen FC Zwolle gestraft worden?
  De “supporters” van GAE waren die wedstrijd ook enorm fout en lokten bovendien een hoop aggressie uit door de Zwollenaren met golfballen te bekogelen.
  Daarnaast heeft de KNVB geen enkele sanctie opgelegd tegen GAE vanwege het slopen van en uitbreken uit het uitvak tijdens de vorige wedstrijd in Zwolle.

  Meten met twee maten? Lijkt me wel, dus alleen daarom al niet accepteren!

 2. In wezen vraagt GAE om moeilijkheden; want wie plaatst nu het uitvak tussen twee vakken heetgebakerde GAE-fans. Dat noemen ze de kat op het spek binden. Maar ja, dit mag eigenlijk niet gebeuren; mocht het tot een boete komen, dan moeten de fc supporters maar wat akties bedenken om de FC te helpen de boete te betalen. Samen uit samen thuis noemen ze dat.

  Maar als GAE er zonder sanctie afkomt vind ik het een vreemde zaak. Ik denk dat de KNVB moet eisen dat het uitvak verplaatst moet worden, richting het vorige uitvak.

 3. Gek eigenlijk, clowns uit amsterdam breken de gehele binnenstad van Deventer af en er volgt vrijspraak. Fc Zwolle gooit een enkele steen en er is direct een verbod voor een uitwedstrijd? Wie legt mij dit uit?
  Laat maar, ik weet het antwoord al. Zeist likt de billen van ajax

  Gregor – Utrecht – 13/11/07 – 20:41:29 1821714

  Een reactie op AD.nl

  En hij heeft wat mij betreft nog gelijk ook.
  Van de zogenaamde veurzitter van FCZ hoeven de supporters in ieder geval geen steun te verwachten.
  Die heeft namelijk skeit aan hen en zal allang blij zijn als die een verbod krijgen.

 4. Wellicht is het handiger om een IQ test af te nemen alvorens mensen toe te laten tot een stadion cq stad.

  @Arie, blijkbaar zijn die desbetreffende FC Zwolle supporters die zonodig moesten teruggooiden gewoon stom. De volgende keer, lekker negeren die tegenpartij ipv zich te laten provoceren. Geef als FC Zwolle eens het goede voorbeeld, dan kan dit soort rariteiten misschien tot het verleden behoren en wordt voetbal weer leuk. En kun je weer eens normaal met je kind of kleinkind naar een wedstrijd.

 5. Je kan nu al wel normaal met je kind naar het voetbal alleen moet je wel oppassen op welk vak je gaat zitten maar daar heb je tegenwoordig gezinsvakken voor alhoewel die ajaks ”hools” daar ook maling aan hebben.

  Verder sluit ik me aan bij Larry

 6. Je kan nu al wel normaal met je kind naar het voetbal alleen moet je wel oppassen op welk vak je gaat zitten maar daar heb je tegenwoordig gezinsvakken voor alhoewel die ajaks ”hools” daar ook maling aan hebben.

  Ik kan me nog goed een wedstrijd van fc zwolle herrineren (volgens mij thuis tegen cambuur leeuwarden) waar rellen in het gezinsvak uitbraken. dus blijkbaar kun je niet met je kinderen naar de voetbal

 7. Ik kan me nog goed een wedstrijd van fc zwolle herrineren (volgens mij thuis tegen cambuur leeuwarden) waar rellen in het gezinsvak uitbraken. dus blijkbaar kun je niet met je kinderen naar de voetbal

  Inderdaad. Dat is een jaar of 3, 4 geleden. Die wedstrijd werd met 3-0 verloren. Je schaamt je je ogen uit je kop voor dat soort figuren.

 8. uhm ik wil niet zeuren maar tegen cambuur ging het fout op BD en dat is dus NIET het gezinsvak

  ja daar heeft het grootste gedeelte zich afgespeelt, maar het ging ook richting het BA en BB vak wat wel een gezinsvak was. Daarbij zaten er ook vaak ouders met kinderen op het BD vak.

Reageer