Stadsgenoot start ‘marktplaats’ voor Zwolle

Zwolle – Herkent u dit: U bent op zoek naar (tweedehands) spullen en je moet daar vaak stad en land voor reizen om het te kopen. Dan ben je uiteindelijk heel blij dat het gelukt is en even later hoor of zie je hetzelfde product te koop in je eigen buurt.

ontdekstadshagen.jpeg 

Het overkwam Arie van Rees enkele malen en dat bracht hem op het idee om een website te maken voor vraag- en aanbod in de buurt. Gemakkelijk en eenvoudig (en gratis). De website staat nu online: ontdekstadshagen.nl. Een kijkje waard!

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Tip: NIET registreren en NIET aanmelden. De site draait onbeveiligd, geen HTTPS, laat mensen onbeveiligd aanmelden en wachtwoorden opslaan en is dus in strijd met de regelgeving van de overheid/ACM. De site draait op een oude Apache server in plaats van nginx (gebruikte webserversoftware) en het maakt gebruik van antieke internettechnieken, zodat je gegevens zonder meer op straat kunnen komen te liggen en/of kunnen worden onderschept.
  Op https://internet.nl/site/ontdekstadshagen.nl/ zie je bovendien ook alles op rood staan.

  De intentie is goed, de uitwerking dus helaas minder.
  Ik zal mezelf niet vergeven als er hierdoor toch persoonsgegevens op straat kunnen komen te liggen, vandaar dat ik hier waarschuw.


  Maak melding

 2. Op Facebook heb je al 038 groepen waar de hele wereld en zijn mallemoer wordt aangeboden . Plus zoveel groepen er nog naast , lijkt mij totaal overbodig .


  Maak melding

 3. en op marktplaats kun je simpel filteren op afstand van jou woonadres.

  goed dat mensen proberen dingen te ontwikkelen, ook vooral hiermee doorgaan.

  maar ik ben bang dat deze website geen succes zal worden..


  Maak melding

 4. @Hans,
  Wat is er mis met Apache 2.4.23? Dat is gewoon een ondersteunde versie. Dat jij het smaakje Nginx beter vindt is puur voorkeur.

  En hoezo is het verboden door de overheid om zonder SSL te draaien?
  Natuurlijk is SSL/HTTPS beter, maar ik kan me voorstellen dat als je hier net mee begint dat je eerst wilt kijken of het loopt, voordat je geld gaat investeren. Weblogzwolle was ook niet op dag 1 beschikbaar via SSL/HTTPS, of wel?

  Wat bedoel je verder met antieke internettechnieken? Ze gebruiken WordPress, de laatste versie. Niets mis mee, al heeft iedereen wel een mening over alles…
  Zou Joomla (Broomla) dan echt beter zijn? Niet in mijn ervaring.

  Verder over “alles dat op rood staat”, er blijft alleen IPv6 over, dat lijkt me geen ramp voorlopig.

  Je reactie vind ik een tendentieus, zonder goede redenen.


  Maak melding

Reageer