Thema-avond over dementie

Zwolle – Speciaal voor (anderstalige) mantelzorgers en zorgprofessionals organiseren ZwolleDoet! en Duran Company op donderdag 22 september een thema-avond over dementie in diverse culturen. Gözde Duran (Duran Company) is neuropsycholoog. Zij neemt professionals, (anderstalige) mantelzorgers en andere geïnteresseerden mee in de wereld van dementie bij andere culturen. De avond staat in het teken van het hele proces; vanaf de eerste signalen van dementie tot en met de diagnose.

Hoe ziet dit proces eruit bij mensen van een andere cultuur? Waar moeten (anderstalige) mantelzorgers, maar ook professionals rekening mee houden? Duran vertelt vanuit haar expertise als neuropsycholoog wat ‘cultuursensitief werken’ is en hoe je dat kunt doen. Daarnaast wordt er stilgestaan bij instrumenten voor professionals om anderstaligen of analfabeten te screenen op dementie. Aanmelden voor deze bijeenkomst is nodig en kan via www.mantelzorgzwolle.nl/bijeenkomst-dementie of telefonisch via 038 – 422 52 00.


Praktische informatie
Thema-avond over dementie in verschillende culturen, donderdag 22 september van 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 21.30 uur. Locatie: Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Deelname is gratis.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Lezende ‘Zij neemt professionals, (anderstalige) mantelzorgers en andere geïnteresseerden mee in de wereld van dementie bij andere culturen.’
    Lijkt mij dat een mooi plan.    Maak melding

Reageer