Zwolle: trolleybussen langs de A28

Zwolle denkt erover om trolleybusbanen aan te leggen langs de A28.

Het is volgens de gemeente een goede oplossing om het autoverkeer naar de binnenstad terug te dringen en luchtkwaliteit de verbeteren. Om die laatste reden heeft Zwolle ook bedacht om de snelheid op de Ceintuurbaan toch niet te verhogen naar 70 kilometer per uur, maar 50 te laten. Ook zou de snelheid op de A28 in de stad verlaagt kunnen worden naar 80. Zwolle benadrukt wel dat het om een plan gaat, waar verschillende partijen nog over moeten spreken.

Bron:RTv Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Zwolle-trolleybusstad jaaaaaaaaaaaaaa ;D ;D ;D
  Ben altijd al een trolleybusfan geweest, was afgelopen week nog in Arnhem-trolleybusstad …….. 😛 Dat zo’n trolleybus schoon is, is duidelijk, dat de trolleybus langs de A28 ook nog verkeer naar de binnenstad gaat terugdringen is mooi. Doen dus, maak niet uit wat het kost…. 😮 😮 ;D 😉


  Maak melding

 2. Dat zo’n trolleybus schoon is, is duidelijk,

  Vertel eens? Busje zelf stoot niks uit, maar wat dacht je van de verliezen om de electra op te wekken en te transporteren?


  Maak melding

 3. lekker bezig weer.
  ipv de doorstroming aan te pakken, hebben we nu dus de kans dat je constant moet optrekken en afremmen op de ceintuurbaan of a28. het is nu al een complete ramp..
  dit kost veel meer aan benzine en dus ook aan uitstoot van uitlaatgassen dan vlot door kunnen rijden.
  een auto die stil staat met draaiende motor.. vervuild ook..
  hoe langer je onderweg bent.. des te meer je uitstoot hebt van uitlaatgassen.
  kan je vlotter van a naar b.. des te beter het is voor het milieu.. maar dat gaat schijnbaar niet in die dikke koppen die het beleid voeren..
  en die trollybus??
  mensen die nu niet in de bus stappen.. stappen ook niet in zo`n apparaat.. wat is de meerwaarde.. ook voor electra moet gestookt worden.  Maak melding

Reageer