Line-up nieuw seizoen Fraterhuis Academie

Zwolle – Het Fraterhuis presenteert trots de eerste namen en onderwerpen van het nieuwe seizoen van de Fraterhuis Academie. Vanaf oktober 2016 verwelkomt het Fraterhuis opnieuw gastdocenten uit de wereld van film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. In het nieuwe seizoen van de Fraterhuis Academie keren vertrouwde gezichten terug en heten we nieuwe gezichten welkom. Docent aan het Zwolse Thorbecke College en oprichter van de Stichting Mediawijsheidscholen Wim Hilberdink trapt de nieuwe reeks af met een college over Mediawijsheid (08/10/16).

Na een succesvol college in de vorige reeks keert journalist en Windesheim-docent Margriet Brandsma terug met een college over Duitsland. Ook de Amsterdams-Zwolse journalist Jielis van Baalen verzorgt opnieuw colleges over het Midden-Oosten. Nieuwe colleges zijn er met onder andere jong lokaal filmtalent over het maken van een (korte) film. Tot slot zal ook onze huisdocent Constant Hoogenbosch niet ontbreken in het nieuwe seizoen van de Fraterhuis Academie.

Fraterhuis Academie Celekwartier
 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ‘Het Fraterhuis’ mag zich schamen, de katholieke religie is een besmeurd uithoekje van de wereld. Ik vind ’t onpasselijk dat zo’n organisatie leuk probeert te zijn.    Maak melding

  2. Nog een keer ‘ De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis’.
    ’t past de klote katholieken echt niet om ’t idee op te vatten dat ze welkom zijn, dat ze hun achterlijke reliegie mogen delen. ROT OP.    Maak melding

Reageer