Stratenfestival Zwolle gezellig druk

Zwolle – Vrijdagavond vond de 37e editie van het Stratenfestival in Zwolle plaats. De organisatie is er weer in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen over de gehele binnenstad om de ongeveer 40.000 bezoekers een gratis toegankelijke muzikale avond te bieden. Na een regenbui aan het begin van de avond kwam de meute vanaf 21.00 uur richting de binnenstad van Zwolle. Het werd een groot Zwols feest!

stratenfestival-1.jpg 

De routing was deze editie anders dan andere jaren. Door een limitering van het aantal decibellen maximaal 85 werd het hoofdpodium op het Ter Pelkwijkpark geannuleerd. Een aankondigde lawaaidemonstratie tegen het comité Herrie uit de Stad draaide uit op een fiasco. Er kwam bijna niemand opdagen. De actie haalde nog wel het landelijke nieuws via RTL4, maar dat was het dan ook wel. Op de Blijmarkt en Kamperstraat waren dit jaar geen podia. De eigenaar van Club Liquid wilde wel een podium voor zijn bedrijf. Het altijd populaire podium op de Kamperstraat en de daarbij behorende borden zouden bij veel bezoekers voor een onveilige situatie zorgen. Een alternatief op een andere locatie op de straat was ook niet mogelijk. Het was later op de avond gezellig druk in de Zwolse binnenstad. Op sommige plaatsen was het extra druk en waren er kleine opstoppingen.

stratenfestival-8.jpg

stratenfestival-2.jpg 

stratenfestival-21.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Het was druk op en aan het einde van de Melkmarkt, en aan het begin van het Gasthuisplein. De feestlocatie op de Nieuwe Markt scoorde ook dit jaar goed! Op podia in de binnenstad werd een breed scala aan muzikaal entertainment gepresenteerd. Daarnaast was er ook nog de Zomerkermis. Het Stratenfestival is traditioneel ook een feest van herkenning. Een soort megareünie na de zomervakanties van Zwollenaren die elkaar juist op dit evenement weer zien.

stratenfestival-23.jpg

stratenfestival-3.jpg

stratenfestival-4.jpg

stratenfestival-5.jpg

stratenfestival-6.jpg

stratenfestival-9.jpg

stratenfestival-10.jpg

 stratenfestival-11.jpg

stratenfestival-12.jpg

stratenfestival-13.jpg

stratenfestival-14.jpg

stratenfestival-15.jpg

stratenfestival-16.jpg

stratenfestival-17.jpg

stratenfestival-18.jpg

stratenfestival-19.jpg

stratenfestival-20.jpg

stratenfestival-22.jpg 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ziet er inderdaad best gezellig uit. Wel zonde dat het muzikaal zo magertjes was. De Stentor had een lijst met drie acts die je niet mocht missen: een coverband, Klompemaker & Friends en een DJ. Niets ten nadele van, maar als dat de headliners zijn.


  Maak melding

 2. in diezelfde Stentor staat een verslag, waarin o.a. het volgende te lezen staat: Lisette moet boven de muziek uitschreeuwen om het volgende nog te zeggen “dat de sfeer iets beter zou zijn met wat meer volume”…. 😮


  Maak melding

 3. Achja dan maar “mindere” acts. Op 5 mei en de andere festivals zijn er genoeg landelijk bekende acts. Er staat al een grote kermis met het stratenfestival en qua muziek zijn er veel lokale helden dus hoe Zwols wil je het hebben?
  Altijd weer een leuke avond waar je (oude) bekenden tegen komt.
  Lekker een “dorpse” avond in onze hoofdstad.


  Maak melding

 4. Is ook weer zo 😀

  Er kwamen trouwens hooguit 11 mensen af op het herrie protest, 11!!! Schreeuwen kunnen ze kennelijk alleen online 😉


  Maak melding

 5. Demonstratie liep uit op een fiasco, ja logisch als je dit rond etenstijd laat plaatsvinden. Niet echt over nagedacht organisatie, anders waren er veel meer mensen op af gekomen.


  Maak melding

 6. Herrie protest ? Welke herrie…
  De muziek van de live bands stond zo belachelijk zacht dat je van een afstand alleen wat lippen van muzikanten zag bewegen, pratende mensen overstemden de muziek.
  Het tijd dat er een actiegroep wordt opgericht : Mensen van HUDS de stad uit !
  Het stratenfestival was best gezellig maar daar hoort ook een beetje herrie bij.


  Maak melding

 7. Idd mike..ik ben er al jaren niet meer geweest..
  Vond het vroeger met de marktkraampjes ook altijd veel leuker als nu. Ik zit liever met de bbq en een drankje in de tuin.;)


  Maak melding

Reageer