PEC Zwolle verliest van PSV

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond van PSV Eindhoven verloren. In Zwolle werd de uitslag 0-4. Na het verlies tegen Sparta was er misschien vooraf hoop op een puntje maar de landskampioen liet het verschil met de top van de Eredivisie pijnlijk zien. Zwolle had deze avond niets in te brengen tegen PSV.

_mg_8617.jpg 

Zwolle wilde vroeg druk zetten en PSV onder druk zetten. Daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Zwolle had via een kopbal van Bram van Polen, uit een vrije trap, het eerste gevaarlijke moment. Daarna waren de bezoekers de bovenliggende partij. Luuk de Jong en Luciano Narsingh waren al dichtbij een doelpunt, maar het was verdediger Nicolas Isimat-Mirin die de score opende. Halverwege de eerste helft kopte hij raak na een ingestudeerde vrije trap, die door De Jong werd verlengd met het hoofd. Niet lang daarna was het Jorrit Hendrix die de 0-2 op het scorebord zette. Zijn schuiver vanaf een meter of vijfentwintig was doelman Mickey van der Hart te machtig. Het was vooral de manier waarop het gebeurde, die trainer Jans boos maakte. ,,Alleen goed voetballen is niet voldoende. Je kunt verliezen van PSV, maar dan ga je wel strijdend ten onder."

_mg_8727.jpg

 _mg_8629.jpg

_mg_8655.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

In de tweede helft schakelde PEC Zwolle dan ook om naar een 4-4-2 systeem met de ruit. Het leverde direct een aantal kansen op voor Queensy Menig en Stef Nijland, maar een doelpunt leverde dit niet op. PSV kwam er wat moeilijker doorheen. Pas in de slotfase moest doelman Van der Hart opnieuw vissen. Eerst kon Luuk de Jong scoren, daarna was het invaller Steven Bergwijn die de bal fraai in de verre hoek krulde. ,,We moeten vertrouwen houden, de tweede helft hebben we laten zien dat het wel kan". vindt de doelman. 
PEC Zwolle gaat volgende week zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen. De aftrap in het Abe Lenstra stadion is om 19.45 uur. 
PEC Zwolle – PSV 0-4 (0-2). 
Toeschouwers:  12.700 
Scheidsrechter:  Van Boekel 
Gele kaarten:  Mastour (PEC Zwolle)
Opstellingen: 
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Sandler (46. Mokhtar), Ehizibue, Thomas, Menig (64. Achahbar), Nijland (68. Mastour). 
PSV: Zoet, Arias, Isiimat, Moreno, Willems (72. Brenet), Guardado, Propper, Hendrix, Narsingh (85. Bergwijn), De Jong, Locadia (82. Schwaab).
Scoreverloop: 
22. Isimat 0-1 
35. Hendrix 0-2 
85. De Jong 0-3 
89. Bergwijn 0-4 
Bron: peczwolle.nl
 
_mg_8582.jpg
 
_mg_8601.jpg
 
_mg_8639.jpg
 
_mg_8658.jpg
 
_mg_8665.jpg
 
_mg_8711.jpg
 
_mg_8728.jpg 
Artikel delen:
Reacties 121
 1. Achahbar en Mokhtar waren reserve. Dan wil je ook niet winnen. Sandler is geen versterking, en verantwoordelijk voor het eerste doelpunt. Van der Hart blijft blunderen. Het wordt een moeilijk seizoen. Scorende spits erbij!!


  Maak melding

 2. Hallo met adrie oei oei oei zwolle niet goed zag ik zo klopt toch waneer komen breukers terug zoals dekker en marinis onbreek hoor!!! waar om speelt heblin niet??? Gebleseert?


  Maak melding

 3. Kom op, zeg. PSV speelt Champions League en heeft wel een ander niveau dan PEC. Verlies is ingecalculeerd. Het spel van PEC was niet zuiver.Jammer, maar ik hoop dat ze dit seizoen verder groeien. Er staat weer een compleet nieuw elftal.
  Forza PEC!


  Maak melding

 4. Op dit moment is er weinig zelfvertrouwen in het team, als de volgende pot gewonnen wordt zul je zien dat het weer veel beter gaat. Het talent komt dan weer bovendrijven . Zo gaat dat nu eenmaal. No worries dus.


  Maak melding

 5. Verliezen van PSV is geen schande, ook was jet verschil wel heel erg groot. Probleem zit bij Ron Jans. Hoe HAAL je het in je hoofd om na afloop met een grijns te zeggen: ” Ach, er moeten dit seizoen 45 punten halen en daar hebben we nog 31 wedstrijden voor”. Waar slaat dit op? Hoezo 45 punten? Dat is plekje 9-11. Is dat het doel van Jans??? Echt zo weinig ambitie en snel tevreden? Durft hij de lat echt niet wat uitdagender neer te leggen? Leuk voor de aanhang ook: de trainer wil 45 punten halen. Heeft die man echt geen ambities en lef?


  Maak melding

 6. Dat is voor een groot deel Jans’ verantwoordelijkheid. Hij is blijkbaar niet in staat spelers beter te maken. En daarnaast klaagt hij gisteren dat hij niet begrijpt waarom er zo weinig strijd was. Hallo Jans! Iets met spiegel? Als Jans al genoegen neemt met middelmaat, dan is het logisch dat de spelers het ook allemaal wel prima vinden. Tijd voor een re-organisatie, technische staf vervangen en een frisse herstart.


  Maak melding

 7. Tsjonge, we presteren 2,5 wedstrijd minder en direct heerst de negativiteit. We zijn een beetje verwend de laatste jaren met goede starts maar er bestaat altijd een kans dat het ook een keertje minder is. Zeker met weer veel mutaties in het team. Laten we achter onze club en spelers/staf blijven staan!


  Maak melding

 8. Geen strijd, geen inzet, geen resultaten en een gezelligheidscoach die het allemaal prima vindt. De houdbaarheidstermijn van Jans is verstreken.


  Maak melding

 9. Geweldige tribune trouwens. Super Blauwe Wand. Het stadion wordt met het seizoen beter en mooier. Volgend seizoen ook nog het nieuwste type kunstmatje. Lekker hoor.

  Voetbal is nog niet best. De afstemming laat te wensen over. Daar moet aan gewerkt worden.


  Maak melding

 10. +10 voor Joppuh.

  P.S. Landstede Basketbal heeft al 10 jaar dezelfde coach, omdat hij goed is. Vorig jaar stonden ze in de finale. Soms zit het tegen en met paniekvoetbal schiet je niets op.


  Maak melding

 11. Als het een beetje mee of een beetje tegen zit dan spelen Groningen en Twente met een bepaalde stand (vanaf 2-2) gelijk en dan is PEC de komende week de rode lantaarn drager van de Eredivisie. Minimaal een week de allerlaatste!


  Maak melding

 12. Een deel van het publiek en ook hier op WLZ kampt met hetzelfde euvel als Jans: nul ambitie. Als het maar gezellig is en niet te serieus. Uitdagende doelen? Vies woord. Spelers beter maken? Neuh….niet nodig. Topsportklimaat? Hoezo, dat past hier niet, wat een overdreven gedoe. Echt oog hebben voor goede spelers? Welnee, die zijn alleen maar lastig, doe maar een setje non-persoonlijkheden die keurig in het gareel lopen. Passie en strijd? Nee joh, dat is voor karakterploegen. We moeten het vooral leuk hebben samen. 45 puntjes en dan hebben we het prima gedaan, toch? Ik vraag me af hoever PEC zou kunnen komen met een ambitieuze persoonlijkheid als coach. Iemand die met zelfstandig denkende professionals kan omgaan, die beter kan maken en durft uit te dagen. Top 5?


  Maak melding

 13. De laatste jaren zijn we verwend met goed voetbal, bekerwinst en jc schaal winst bij Ajax. Daarbij kortstondig Europa in een nu het even wat minder gaat komen de negatieve afkraak reacties binnen een moet hoognodig de technische staf vervangen alsof dat wat oplost.


  Maak melding

 14. De klagers vergeten allemaal dat er met het budget van PEC geen hoger doel gehaald kan worden, dat heeft niets te maken met de trainer of technische staf. We zijn net weer uit de eerste categorie. Gisteren al weer veel meer strijd gezien dan de wedstrijd ervoor. Het was niet goed maar vergeet niet dat het PSV was en dat van Boekel ook zeer slecht floot. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen dat klopt, maar om meteen te gaan schreeuwen?? Vorige seizoenen speelde PEC Zwolle wel vaker slechte wedstrijden maar toen kon de keeper nog voor een puntje zorgen, helaas daar beschikken we dit jaar niet over. De boel ombuigen en zorgen dat je wat puntjes pakt. Een echte supporter blijft achter het team staan!! En nou ophouden met klagen.


  Maak melding

 15. @Edje038,

  – Hoe kom je erbij dat Jans niet ambitieus is? Omdat hij kan relativeren?
  – Hoe weet jij dat hij spelers niet beter maakt
  – Hoe weet jij dat Zwolle geen topsportklimaat heeft?
  – Hoe weet jij wat anderen denken?

  Je hoeft mij niet te overtuigen hoor, of ben je de assistent-coach onder een schuilnaam en aas je op zijn baantje?


  Maak melding

 16. Rutger:

  1. Hij is bang om zijn nek uit te steken. En formuleert daarom elk seizoen lage doelstellingen. Dat is niet realistisch, maar laf;
  2. Noem mij één speler die onder zijn leiding vanuit PEC is doorgebroken naar een grote club. Of , als dat niet lukt, noem het rijtje dat een stap hogerop dacht te kunnen meekomen, maar hopeloos faalde.
  3. Als de trainer van je meest toonaangevende sportvereniging de middelmaat goed genoeg vindt, daarin wordt gesteund door het bestuur en een groot deel van het publiek is er geen topsportklimaat. Geeft ook niet, want Zwolle is een groot dorp, maar zeker als het om PEC gaat is er meer mogelijk.
  4. Ik lees wat anderen schrijven en hoor wat anderen zeggen. Ik ga ervan uit dat dat voortkomt uit hun gedachten. Zo weet je hoe iemand denkt.


  Maak melding

 17. Het blijft toch wel vermakelijk om te zien hoe de persoon achter edje038 (in het verleden ook onder namen als mark en jesse, al die niet in combinatie met 038) altijd weer de boel op loopt te naaien hier.

  Degenen met een goed geheugen weten wellicht wel dat de persoon achter edje helemaal geen PEC fan is maar een Feyenoorder. Lees alleen al de berichten van hem hierboven terug en bedenk dan eens dat het van iemand komt die voor feyenoord is. Dan lach je je toch de ballen uit de broek?;D  Maak melding

 18. Zwolle heeft simpel een paar jasjes uitgedaan. Hoop dat coach en TD het tij nog kunnen keren . Heb twijfels !

  Jans had in het begin een ingespeeld elftal (erfenis Evers, Langeler) ,waar ook nog eens waardevolle spelers (Mokotjo bv) aan toe werden gevoegd (Klich was er al). Die combinatie heeft goed gewerkt
  (goed elftal-een ontspannen coach) Vergelijk het met het gouden Ajax en Kovacs . 😛


  Maak melding

 19. Dat is dan één van de weinige pluspunten. Dat ie voor Feyenoord is maar dan wil ik adviseren het bij Feyenoord te houden. Maar dan werk onder voorwaarde dat de kwaliteit van de postings verbetert.


  Maak melding

 20. Blauwitzwollenaar: dat is te makkelijk. Kijk, een plek in de top 3 is lastig met het budget van PEC. Maar een plek bij de top 5? Voetbal is geen wetenschap, dat maakt het juist leuk. Een ambitieuze groep met een bevlogen trainer (zie Atletico of ook PSV in de CL, of ooit heel lang geleden ajax onder Louis van Gaal) kan het de gevestigde orde heel, heel lastig maken, ONDANKS een kleiner budget. En een superbudget en een matige trainer kan de boel behoorlijk verzieken (zie Louis van Gaal bij Manu).Maar een kleiner budget gebruiken om op voorhand de ambities laag te houden vind ik inspiratieloos indekgedrag. Daarom zijn grotere clubs ook niet geïnteresseerd in Jans. En beseft Jans dat zijn benadering ook uitsluitend bij middenmoters zonder ambities geaccepteerd wordt. Wat dat betreft zit hij op z’n plek bij PEC. Helaas, zeg ik als supporter met dromen.


  Maak melding

 21. O ja, Rutger: nee, ik ben niet de assistent-coach. Sterker nog: die is medeverantwoordelijk en heeft ook helemaal niets te zoeken in de eredivisie. Een ja-knikker die niet eens fatsoenlijk Nederlands spreekt is toch een blamage voor de club. Maar ook hij weet dat hij Jans nodig heeft om z’n baantje te houden.


  Maak melding

 22. Jans laat zich de kop niet gekmaken. Dat vind ik een bijzonder gezond standpunt. En bij PEC-Zwolle zijn ze er inmiddels ook achter dat een no-nonsensbeleid werkt. Zie de afgelopen seizoenen, incl. het financiële aspect. Dat je met een beperkt budget prima sportieve resultaten kunt bereiken, heeft de club bewezen.


  Maak melding

 23. Hallo met adrie ik maak me ook wel.zorgen hoor weinig af gedwongen kansen njet gezien en hun leveren niet veel strijd komen gelukig nog heel veel wed strijden maar als je zo doet als hen ga je veel verliezen en mag niet teveel worden sorrie zo denk ik erover maar ik blijf gaan!!!


  Maak melding

 24. @Bigge: je typeert me onjuist. Ik ben in het verleden onder een andere naam actief geweest, klopt. Maar je stelling dat ik Feyenoorder zou zijn is absoluut onjuist. Al kan ik niet ontkennen dat het een pure, authentieke club is met een fraai stadion en een indrukwekkend publiek. Overigens bewijst Feyenoord ook dat het verband tussen budget en ranglijst zeker niet zo rechtlijnig is als Jans beweert (maar dan andersom). Daar lopen ze al jaren te kloten met prestaties, dus geld alleen is niet doorslaggevend voor de ranglijst.

  Terug naar het onderwerp:

  Nogmaals, verliezen van PSV is geen schande. Maar als je kijkt hoe de goals worden weggegeven en met name door de heren Marcellis en Van Polen. Met als triest hoogtepunt de vierde goal: tot tweemaal staan toe te kijken terwijl Hendriks en Bergwijn schieten.

  Gelukkig draait Heerenveen ook van geen kanten, dus daar moet iets te halen zijn.


  Maak melding

 25. Zijn er trouwens nog mensen die net als einde vorig seizoen de overwinning samen met de P$V supporters gezellig hebben meegevierd ?
  Respect voor de tegenstander werd er toen gezegd.


  Maak melding

 26. Hallo met adrie edje in thiald heben ze wel meer respekt naar sporters elkaar ook altid gezellg daar mag wel sterke drank op de tribune vanwege een feest waar om kan dat niet bij voetbal


  Maak melding

 27. Door omstandigheden kon ik niet bijdewedstrijd zijn, maar wat mij op tv opviel dat er nogal wat stoeltjes onbezet waren. Of heb ik me vergist?


  Maak melding

 28. Gewoon achter de club blijven staan mensen, dat doe ik ook:):):)

  Ondanks een slecht begin, komen de goede wedstrijden vanzelf. Gewoon geduld hebben..

  😀


  Maak melding

 29. 2de helft heb ik iig strijd gezien. als we dat nu eens een hele wedstrijd doen komt het wel goed… (als we er een spits bij halen die balvast is.)

  beetje jammer trouwens van die sukkeltjes die zoet elke keer moesten bekogelen met vanalles.  Maak melding

 30. Bericht door Mike70, op 21 augustus 2016 14:38
  Zijn er trouwens nog mensen die net als einde vorig seizoen de overwinning samen met de P$V supporters gezellig hebben meegevierd ?
  Respect voor de tegenstander werd er toen gezegd.

  Het enige wat gevierd werd aan het eind van de wedstrijd (Op Noord, waar anders??!!) is het feit we supporters van PEC zijn. Zeker niet de overwinning van PSV. Op deze manier afscheid nemen van je team steek je je eigen spelers een hart onder de riem voor de volgende wedstrijd. Alles beter dan voortijdig het stadion verlaten of je eigen team uitfluiten!! Daar motiveer je niemand mee!!


  Maak melding

 31. Wat een onvoorstelbaar slap verhaal. Het was een genante vertoning om na een kansloze nederlaag te staan feesten in je eigen stadion. Heeft nul met support te maken, maar alles met onverschilligheid en ‘ als het maar gezellig is’. HET verschil tussen toeschouwers en supporters.


  Maak melding

 32. Wij noemen dat Loyals oftewel trouw aan je club in voor- en tegenspoed

  Eens, broodnodig zelfs gezien het vertoonde spel van PEC!!!


  Maak melding

 33. Met 0-4 op je broek krijgen, de week daarvoor al een treurige vertoning met 0-3 en dan na de wedstrijd toch met een behoorlijk grote groep op Noord “Een echte Zwollenaar zal blijven zingen” zingen. Ik stond er tussen, ik heb meegedaan en ik had het kippenvel op m’n armen staan.

  Als supporter van PEC Zwolle weet je dat na 3-4 vette jaren het ook een keer tegen kan zitten en dan blijkt wel wie er komen voor ‘het succes’ of voor het feit dat je een Zwollenaar bent en altijd voor PEC Zwolle zult zijn, of ze nu met 3-1 winnen van PSV in een uitwedstrijd en met 5-1 van Ajax in een bekerfinale, of dat ze twee weken achter elkaar met 0-3 (van Sparta) en met 0-4 op de broek krijgen.

  Blijven steunen je club, dat is het enige wat je kunt doen om de spelers te motiveren om de volgende wedstrijd hopelijk nog meer inzet te tonen.


  Maak melding

 34. Het is toch zo dat wanneer je gaat juichen voor negatief gedrag dat gedrag zich herhaalt. M.a.w. ze kunnen zich wel weer een slechte partij veroorloven, want het publiek blijft wel klappen. Dat schiet niet op!


  Maak melding

 35. Mooi Historisch besef, jij snapt het! Misschien stonden we wel naast elkaar. Dat er mensen zijn die dat niet snappen geeft ook niets,maar het is wel bijzonder om dan af te geven op supporters die trouw zijn. Dat zijn wel de mensen die de sfeer acties organiseren, dat zijn de creators van de spandoeken waar de azijnplassers zich aan vergapen, dat zijn de mensen die ook bij uit wedstrijden hun club steunen zelfs als het bij voorbaat nagenoeg onmogelijk lijkt. Dat er figuren zijn die deze mensen durven af te zeiken zegt veel over hun zelf en daar lach ik gewoon om!

  Leuk filmpje hoe het dus gaat na een (kansloze?) verlies wedstrijd bijna 800 km van huis:

  https://www.youtube.com/watch?v=4vcsFNAX-o0

  Enjoy, voor degene die dit op de juiste waarde weten in te schatten!!!
  Forza Zwolluuhhh!!


  Maak melding

 36. Ook in Praag was ik erbij en ondanks dat je daar (kansloos) verliest, was dat toch wel één van de mooiste momenten, omdat je als collectief voelt dat dit dan hetgeen is wat de club en de spelers op dat moment nodig hebben.

  En voor vdberg, de spelers snappen heus wel dat het niet ging om juichen, maar dat het gaat om een aanmoediging en er werd ook niet iets gezongen in de trant van “We are the champions”, maar duidelijk dat we, ondanks het slechte begin, blijven geloven in de ploeg en in PEC Zwolle, hoe slecht of goed het ook gaat, we blijven zingen.


  Maak melding

 37. Altijd grappig al die reacties. Als het bagger is, dan mag je dat echt wel benoemen. Vooral lekker blijven zingen, prima. Is overigens heel weinig van te merken in het sfeerloze stadion. Maar goed, dat is bijzaak.
  Iedereen is zich dood geschrokken van het niveau. Je zult maar de meest talentvolle voetballers uit Europa op de bank hebben zitten (tenminste, dat geloven ze bij PEC via Raiola).
  PEC heeft het afgelopen seizoen weer super geblunderd met het contract van Lam. Verlengen, maar geen fatsoenlijk contract voorleggen. Inmiddels de 3e goede CV verdediger die de deur uitloopt zonder enige vergoeding. Marcellis is nu meteen ook 30 procent minder. Van Polen hoeft niets meer over gezegd te worden. Verdonk is lachwekkend, net als die gedegradeerde v.d. Pavert. Ik snap wel waarom De Graafschap is gedegradeerd. Het nieuwe De Graafschap staat nu in het Mac3Park (pffff). De rest van de vernieuwde selectie komt niet hoger dan 1.70 en is dan ook meer geschikt voor FC Efteling. Dan zijn er nog wat huurlingen van Ajax 3 en daar wil je dan mee presteren.
  Ik dacht dat PEC met wat nieuwe financiële mogelijkheden een stabiele middenmoter wou worden. Dat gaat met dit contract/aankoopbeleid echt niet lukken. Het wordt een moeilijk seizoen, maar vooral blijven zingen, tenminste als je niet behoort tot de 2500 plekken in het stadion waar je drijfnat wordt bij het eerste-de-beste buitje.
  Ik heb niet zoveel tegen Jans, maar ziet er op dit moment niet erg afgetraind uit. Vind ik nooit enige pas hebben als je je begeeft in de professionele sport, maar goed, dat terzijde.


  Maak melding

 38. Het was een genante vertoning om na een kansloze nederlaag te staan feesten in je eigen stadion. Heeft nul met support te maken, maar alles met onverschilligheid en ‘ als het maar gezellig is’. HET verschil tussen toeschouwers en supporters

  😉

  klapvee. Bij Heerenveen zit het er ook vol mee

  dat klopt,

  wat zal het zaterdag worden (carnaval)

  @ loyals ? zwollenaarisback ,,,
  dat uitvak eerst maar eens vol krijgen 😛


  Maak melding

 39. Toch grappig om je dan te realiseren dat als er in de Kuip een massaal gezang komt na een nederlaag, sommigen hier dan weer lopen te verkondigen wat een fantastisch publiek het wel niet is. Het schoolvoorbeeld van echte voetbalsfeer….

  We hadden beter heel hard kunnen gaan fluiten en weg moeten lopen. Oh nee wacht dan zijn we plotseling weer ajax publiek:D

  Ben nu ook wel razend benieuwd hoe de discussie verder gaat lopen nu Peinke ook al deel is gaan nemen. Ik ga alvast op zoek naar de popcorn.8)


  Maak melding

 40. Wees gerust bigge, ik meng me niet langer in deze discussie, veel te veel mensen met oogkleppen op door de boven verwachting goede prestaties van afgelopen jaren en dat nu als de standaard beschouwen.

  En bij peinke ben ik al gestopt met lezen na “het sfeerloze stadion”. Ik ben heel benieuwd wat peinke dan zelf heeft bijgedragen aan de sfeer afgelopen zaterdag.

  Succes allemaal met jullie azijnzeikerij, ik ben en blijf een trotse Zwollenaar die nooit stopt met zingen, ook al zullen we degraderen dit jaar!


  Maak melding

 41. Peinke heeft wel een punt. De inhoudelijke kritiek op het aan-en verkoopbeleid is begrijpelijk. Dat’ie er niet afgetraind uitziet vind ik persoonlijk niet zo belangrijk. Maar ik heb wel het idee dat de scherpte er bij Jans een beetje af is. Vind’m wat gelaten overkomen en als je dan ook nog beweert dat plek 9-11 prima is geeft dat wel iets weer over de ambities van Jans. En daar komt’ie bij PEC gewoon mee weg, dat is nog het meest opmerkelijke.


  Maak melding

 42. Weinig discussie waarde inderdaad. Belachelijk en volstrekt onnodig dat je als trouwe supporter jezelf moet verdedigen puur op het feit dat je de club support op de wijze zoals dat wereldwijd gebeurt. Welterusten droeftoeterende teletekst supporters!


  Maak melding

 43. @Edje038

  Ik vind Jans al behoorlijk ambitieus omdat hij de doelstellingen niet bepaald. de doelstelling van de club is namelijk degradatie ontlopen. Dat is een zeer matige doelstelling, dan is Jans realistischer met een 8e-9e plek en kans op play-offs.

  Daarnaast vind ik het steunen van je club als het wat minder gaat een positief iets, al mag na een dramatische wedstrijd ook best een fluitconcertje plaatsvinden. zolang er de wedstrijd erna maar weer volop support is


  Maak melding

 44. Zo is het Bassie. Als supporter even laten zien dat je het spel dramatisch vindt en daarna weer met alle supporters achter het team staan. Hier kan niemand wat op tegen hebben.


  Maak melding

 45. @steven: Klopt, zo denk ik er al tijden over en het gekke is, dat er steeds meer ,,supporters” zijn die mijn stelling zelfs van vorig jaar, nu onderschrijven. Maar goed, fijn dat iedereen een mening mag hebben!


  Maak melding

 46. Een fluitconcert na een paar wedstrijden?
  Je was er van uit gegaan dat er wel even punten zouden pakken tegen PSV. We leven al jaren boven onze stand en nu gaan de zgn trouwe supporters dit als standaard zien?
  Handhaving is een realistisch doel en we doen het nog steeds goed met onze beperkte middelen.
  Elk seizoen beginnen we weer met een nieuw team.
  Mogen ze in het begin nog fouten maken of verder groeien ?
  Mooi was dat op Noord dat er door gezongen werd en dat heeft niks met een andere club te maken.
  Snap ook niet dat er supporters zijn die ons graag willen vergelijken.
  In Zwolle is het gras elders altijd groener blijkbaar.
  Vind het niet erg als het wat minder gaat met de club.
  Dan zien we gelijk wie er trouw blijft komen en de fluitconcert spelers haken dan ook lekker af.


  Maak melding

 47. ‘Feyenoord publiek bleef zingen ook na een nederlaag’ … Feyenoord stond toen een tijdje onderaan, PEC draaide even bovenin mee .
  Aan het eind van die competitie stond Feyenoord gewoon boven PEC .
  Makkelijk klappen en zingen van dat kuip publiek! Zal PEC die plaats innemen aan het eind v.d. competitie? De vraag stellen is hem beantwoorden.

  Nijkamp moet zich achter de oren krabben met z’n beleid. Het verval is ingezet met haast-transfer v.d. Hart. Gevolgd door een alle rust verlenging van dat contract >:( We praten over de as van een ere-divisie elftal. Daar is echt over nagedacht.


  Maak melding

 48. ik ben en blijf een trotse Zwollenaar die nooit stopt met zingen, ook al zullen we degraderen dit jaar

  Daar begrijp ik helemaal niets van. Als mijn cluppie verliest ben ik daar ziek van, chagrijnig van en slaap ik niet goed. Dat juichen, zelfs bij degradatie is zo naïef. Maar dat past prima bij Noord. Op de Berkumtribune (waar de meesten als 30 jaar PEC volgen) zie ik dat niet gebeuren. Als de voorzitter rare dingen gaat doen juich je zeker nog steeds? Ik liep mee in de mars tegen Van Vliet.


  Maak melding

 49. Ja, daar heb je een punt, vdberg. Je bent zeker een betere supporter dan ZIB die zijn club door dik en dun steunt door te blijven zingen en springen. 😉
  Hoe beschouw jij de voortijdige weglopers op de berkumtribune?


  Maak melding

 50. @Henry Rijkman 😀

  Ik vind het geen statement, vdberg. Ik zie het als verwende supporters die succes eisen. Ik geloof er ook niet in dat het spel verbetert door negatief te zijn. Mijn idee is dat de spelers er zelf ook ziek van zijn na een verliespot (zeker die van Sparta) en dat het niet helpt om het in te wrijven.


  Maak melding

 51. Zijn niet alleen succes supporters die eerder weggaan. Ik geef mijn kind mee dat we tot het eindsignaal blijven en de spelers bedanken ongeacht wat de score is.
  Er zijn zat ouders die voor de drukte met hun jonge kinderen weg willen gaan. Zijn dat geen echte supporters ? Zijn ook zat zgn echte supporters op noord die dan liever hun eigen supporters uitjoelen dan hun spelers bedanken.  Maak melding

 52. @edje038

  Ik citeer Adriaan Visser, de voorzitter, uit zijn column in juni:

  Onze doelstelling blijft daarbij hetzelfde als de vorige seizoenen, namelijk rechtstreekse handhaving in de Eredivisie. Aan de hand van onze begroting, is en blijft dit een reëel doel.

  Als hoofdvertegenwoordiger van PEC doel ik op hem als ik de club bedoel


  Maak melding

 53. Lekker makkelijk: als je je via de nacompetitie handhaaft kan Adriaan dus tegen Jans zeggen: ” prima gedaan, doel bereikt”. Kijk, dit is dus het probleem in de clubcultuur van PEC.


  Maak melding

 54. Ik zie het probleem niet zo. heb je liever een doelstelling van plek 11 of 12? Of ergens in het linker rijtje eindigen?
  Of denk je dat Europees voetbal een reële doelstelling is met dit team?
  Handhaving is naar mijn idee een prima doelstelling en voor de langere termijn een stabiele middenmoter.

  Alles wat meer is behaald is mooi meegenomen.
  Met elk jaar zoveel wisselingen en een begroting van 12 miljoen kan je toch niet geen andere doelstellingen dan handhaving of ergens in het midden eindigen hebben lijkt mij. Uiteindleijk hetzelfde.
  Maar goed hoop dan weer wel. hahaha


  Maak melding

 55. Op die manier vermoord je ieder stukje ambitie in zo’n club. Persoonlijk vind ik het een schande voor een BVO om er zo slap in te gaan. “Als we erin blijven is het prima, de rest is meegenomen” Wat denk je wat voor effect dat heeft op spelers en begeleiding? Die vinden het al snel best en daarom roept Ron Jans nu al : ach, we hebben nog 31 wedstrijden om 44 punten te halen, dat moet kunnen. En als de supporters het dan ook nog allemaal prima vinden ontstaat de gezapigheid die kenmerkend is voor PEC.
  Waarom niet het volgende? “Ons doel is Europees voetbal halen. Qua begroting doen we niet mee in de top 7 en het klinkt ambitieus, maar er is meer dan geld, de verschillen zijn klein en daarom gaan we er met z’n allen knetterhard voor werken!! En als we het niet halen, kunnen we onszelf niet verwijten dat we er niet ALLES aan gedaan hebben. En wie daar niet toe bereid is en zich niet volledig inzet voor dit doel heeft bij ons niets te zoeken, of het nu bestuur, speler of trainer is.


  Maak melding

 56. Ik ben ook heel ambitieus. Ik wil bijvoorbeeld een Ferrari eruit trekken bij het stoplicht. Vanwege mijn budget moet ik het doen met een golf 1.4. Maar als ik maar hard genoeg me best doe dan lukt het wel, zo niet dan heb ik er wel alles aan gedaan 😀

  Ambitie en realiteit, twee termen die elkaar niet altijd lekker liggen.


  Maak melding

 57. Als jouw theorie zou kloppen was Leicester geen kampioen geworden, was Eagles niet gepromoveerd, had Krajicek Wimbledon niet gewonnen, was Ajax vorig seizoen kampioen geworden en zou Real Madrid ieder jaar alles winnen, zou Atletico nooit de CL-finale kunnen halen en had het Nederlands Elftal zich gekwalificeerd voor het EK. Daarom gaat je vergelijking over je Golf niet op en dat is het mooie van topsport: geld doet veel, maar niet alles. Zaken als teamgeest, keihard werken en slim denken zijn minstens zo waardevol. Je er van tevoren bij neerleggen dat de limit van je succes vastgesteld is door je budget slaat nergens op. Dan hoef je geen wedstrijden te spelen, want de resultaten staan toch al vast. Ambitie moet uitdagen en niet demotiveren.


  Maak melding

 58. Ik moet Edje038 gelijk geven. Qua begrotingg zijn we er op vooruit gegaan en staan we nu 9e. PEC heeft ervaring m.b.t.. ambitie, dus laten we voor een tandje hoger gaan.


  Maak melding

 59. Hallo met adrie edje ook eerlijk zijn het spel is niet goed angst regeerd hun hebben tegen pav niet 1 kans gemaakt dan speel je gewoon nergens voor mee aleen voor lijf behouden


  Maak melding

 60. We hebben de eerste wedstrijd uit bij nec gelijk gespeeld: netjes, nec uit is niet gemakkelijk.
  Tweede thuis tegen sparta verloren: slecht.
  Derde thuis tegen psv verloren: was te verwachten, ook de manier waarop.

  Dus al met al eigenlijk niet veel aan de hand toch. Kont wel goed jongens.


  Maak melding

 61. Onzin, denk je dat leichester van te voren een doelstelling heeft im kampioen te worden ?
  Elke club streeft naar het hoogst haalbare, maar daarbij hoort ook een realistische doelstelling, want daar wordt je voor afgerekend.
  wat is minimaal haalbaar met spelers en middelen die je hebt.
  Bij ons hebben we een paar mooie prijzen behaald of is dat inmiddels gewoon geworden?
  Als je al langer naar Pec gaat weet je dat succes niet altijd gegarandeerd is, maar goed als jij graag een sprookjes notering aan het begin wilt horen en hier dan op een of andere manier de conclusie uit kan halen dat de jongens dan ineens beter hun best gaan doen prima hoor.
  Misschien nog een leuke spreuk er bij op een tegeltje of iets dergelijks ?


  Maak melding

 62. 1ste John: in deze zin van jouw bericht beschrijf je waar het om draait.

  wat is minimaal haalbaar met spelers en middelen die je hebt.

  Waarom niet ‘MAXIMAAL haalbaar’?  Maak melding

 63. Ik haak toch nog even in.

  Iets lukt niet eerder als je het maar graag genoeg wilt. In tegendeel, dan wordt het vaak geforceerd en werkt het averechts.

  Ik geloof niet dat er bij Zwolle geen topsportklimaat is. Wil je zover komen als voetballer, dan ben je een winnaar. Anders was je al eerder afgevallen. Evenmin denk ik dat ze niet hard genoeg werken, omdat de resultaten uitblijven. Juist nu moet je rustig blijven en de juiste dingen doen, zodat het weer gaat lopen en het vertrouwen terugkomt.

  Ik ben overigens heel benieuwd hoe dat ‘tandje hoger’ er volgens jullie uitziet. Harder rennen? Harder trainen? Harder tackelen? Ik ken legio voorbeelden van overspannen spelers die na 5 minuten na een doodschap met rood van het veld werden gestuurd.

  Tot slot verbaas ik me over de aannames die als waarheid worden gepresenteerd. Er is geen ambitie, geen topsportklimaat, Jans is lui (en dik) en ga zo maar door. Hoe weten jullie dat allemaal? Staan jullie de hele dag naast het veld?


  Maak melding

 64. RutgerS, even deze zin:

  Iets lukt niet eerder als je het maar graag genoeg wilt. In tegendeel, dan wordt het vaak geforceerd en werkt het averechts

  Waar slaat dit op? Beweer je nu dat je het vooral maar niet te graag moet willen, want dan is de kans groter dat je het niet krijgt. Leg dat even uit aan echte topsporters:-)

  Nog een typerende stelling: als je bij PEC speelt ben je een winnaar. Tja, opnieuw geldt dat je zelf weer bepaalt waar je de lat legt. Neem je genoegen met PEC? Of ambieer je de (sub)top? Ik denk dat men bij PEC te snel tevreden is en dat dit ten koste gaat van het resultaat. Bij goed beleid zit er meer in dan er nu uitkomt. Dat begint bij echt goede spelers scouten en opleiden. Daar slaagt PEC maar niet in. PEC is het eindstation voor de spelers, dat geeft te denken….


  Maak melding

 65. Dat beweer ik inderdaad 🙂 Als je té hard wilt lukt het vaak niet. Dan wordt het geforceerd, krampachtig en verlies je het spelplezier.

  Kijk naar de Olympische Spelen en de judoërs, zwemmers, hockeyers en springruiters. Daar zat zoveel druk op dat het er totaal niet uitkwam. Het is geen kwestie van enkel meer geld investeren en harder trainen.

  Neem ook Sanne Wevers. Die zat bij oude turnclub totaal aan de grond, stopte een poosje, hervond haar plezier in Friesland en behaalt nu goud. Als ze op oude manier was doorgegaan was ze opgebrand.

  Of de zwemster Femke Heemskerk. Die trainde zich de blubber in Frankrijk en presteerde helemaal niets. Hard werken is slechts een kant van de medaille. Moraal, talent en psychische aspecten wegen minstens zo zwaar.


  Maak melding

 66. Het gaat om de samenhang, Rutger. En die begint voor toppers nooit met het doel dat de middenmoot een prima prestatie is. Dat kan je doel zijn, maar dan maak je het wel erg makkelijk voor jezelf. Beetje zesjescultuur en daarvan weet je: dan krijg je ook spelers en een technische staf met die mentaliteit. En als gevolg daarvan het publiek dat daarbij hoort.


  Maak melding

 67. Volgens mij willen die voetballers allemaal hogerop. Ik geloof dan ook niet dat ze genoegen nemen met de middenmoot. Dan stagneert hun carri?re ook. Ik snap wat je zegt, maar ik weet niet of het waar is.

  Ik weet wel dat een nieuwe trainer geen garantie is voor succes. Neem een Ernest Faber nu bij Groningen of Alfons Groenendijk vorig jaar bij Excelsior.


  Maak melding

 68. Ben overigens met je eens dat een nieuwe trainer geen garantie voor succes is. En als handhaven het doel is moeten we Jans vooral houden. Aan de andere kant: als jij en ik samen voor die groep gaan staan lukt het ons ook wel om ergens tussen plek 9 en 15 te eindigen. Een nieuwe trainer KAN wel positief uitpakken, maar bij PEC moet het bestuur er dan ook uit, ook te weinig ambitie en teveel ons-kent-ons gezelligheidskliekje.


  Maak melding

 69. Hahahaha edje, met dit bestuur en beleid hebben we de grootste prijzen in onze geschiedenis gepakt.
  Je hebt een verschil in realistische doelen waar iemand op afgerekend kan worden en doelen die maximaal haalbaar zijn. Deze zijn soms een utopie en soms is er een wonder en dan lukt het zowaar.
  Dat is het mooie aan voetbal en tegelijk ook het okzekere. Ik ben blij dat onze club bestaat uit realistische mensen die hun best doen om het maximaal haalbare proberen te bereiken en met de beide benen op de grond blijven staan.
  Maar goed jij bent in staat om een eredivisie ploeg met je huidige kennis te laten handhaven dus misschien ligt er wel een baantje voor je klaar bij de graafschap ? Hahahaha  Maak melding

 70. 1ste John: als je de finale van de amstelcup bereikt zonder 1 eredivisieploeg tegen te komen, heeft dat niets met beleid te maken maar enkel met geluk. En als je’m dan wint van een labiel ploegje als ajax is dat geweldig, maar een incidenteel succes (waar we als PEC echt onze handjes mee mogen dichtknijpen).


  Maak melding

 71. haha en dan vind jij een doelstelling van handhaving te mager?
  Volgensmij praat jij nu alle kanten op…
  Maar goed blij dat je het nu wel met me eens bent.
  Duurde niet eens zo lang he steven?


  Maak melding

 72. Klich transfervrij naar Twente.
  Becker voor 2 ton naar Den Haag.
  Lam gewoon een reëel contract bieden, en hem niet transfervrij laten
  weglopen naar Nottingham Forest.

  Waarom spelen deze spelers niet in Zwolle?

  Lekkerveel ruimte volgend jaar op vrijdagavond.
  Spookbeeld. Of straks realiteit.  Maak melding

 73. Hey Klungelwimpe. De selectie is al tijden rond. Sterker nog, eigenlijk eentje teveel.

  Heb je onder een nep baksteen gelegen die met Pattex op spaanplaat vastgelijmd was misschien ??? 😀


  Maak melding

Reageer