Speel-o-theek in Assendorp

Zwolle – In het speeltuingebouwtje aan de Geraniumstraat is eenmaal per twee weken op de vrijdagmiddag Speel-o-theek Leentje Buur te vinden. Zoals de bibliotheek er is om boeken te lenen, kunnen kinderen tussen de 0 en 12 jaar hier speelgoed lenen. Al het speelmateriaal is kwalitatief goed en verantwoord. Er zijn puzzels, spelletjes, bouw- en constructiemateriaal, speelgoed om de fantasie, creativiteit en expressie van kinderen te bevorderen en er is buitenspeelgoed zoals fietsjes, een glijbaan en een trampoline aanwezig.

 

speelotheek.png

Ouders komen samen met hun kinderen bij de Speel-o-theek, leveren hun geleende speelgoed in en gaan samen met hun kind op zoek naar nieuw te lenen speelgoed. Het kind komt hierdoor meteen in aanraking met onbekend speelgoed en er kan gekeken worden waar zijn of haar interesse naar uit gaat. De vrijwilligers geven advies daar waar nodig. Ook zijn er mappen aanwezig waar al het speelgoed met informatie in vermeld staat.

 

Per keer kunnen er drie stuks speelmateriaal worden geleend voor een periode van vier weken, verlengen is altijd mogelijk. Ook kan er gereserveerd worden. Voor kinderfeestjes of verjaardagen is het mogelijk meer speelgoed te lenen zoals bv stelten, ringgooien of een sjoelbak.
Een lidmaatschap kost €12,50 per jaar. De lidmaatschapskaart dient bij elk bezoek te worden meegenomen, hierop wordt het te lenen speelgoed genoteerd. Elk geleend stuk speelgoed kost €0,40.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van de speel-o-theek: http://leentjebuur.webs.com/  , op de facebookpagina of door een mailtje sturen voor informatie of lidmaatschap naar: leentjebuur@gmail.com

Artikel delen:

Reageer