Kroon op werk Leger des Heils

Zwolle – “De bijzondere positie van de vrijwilligers bij het Leger des Heils was voor ons aanleiding de wisseltrofee over te dragen aan het Leger des Heils,” vertelt Jelle Weever, directeur van het bouw- en sloopbedrijf Weever uit Kampen bij de overdracht van de wisseltrofee “Kroontje op het Werk”. Maandag 22 augustus werd op het kantoor van het Leger des Heils in Zwolle het Kroontje overgedragen als blijk van waardering voor het personeelsbeleid van het Leger des Heils.

 kroon_leger_des_heils_zwolle.jpg

Foto: Hennie Vrielink

Met het Kroontje wordt erkenning gegeven aan de duurzame inzetbaarheid van het personeel van de organisatie, die het Kroontje in ontvangst mag nemen. Vorig jaar had het familiebedrijf Weever het Kroontje ontvangen van het bedrijf Siebrand uit IJsselmuiden en dit jaar moest Weever een organisatie uitzoeken aan wie ze het Kroontje zouden overdragen. Jelle Weever geeft aan dat ze met verschillende organisaties hebben gesproken en tenslotte zijn uitgekomen bij het Leger des Heils. Met name de kernwaarden van het Leger sprak aan en de manier waarop vrijwilligers worden ingezet.

John van Voorst van het Leger des Heils is “blij en verrast” met deze vorm van waardering en erkent dat het Leger enkele jaren geleden het vrijwilligersbeleid verscherpt heeft ingezet. “Voor ons zijn vrijwilligers even belangrijk als de betaalde medewerkers. Ze zitten vaak in een moeilijke positie omdat ze werken voor mensen aan de onderkant van de samenleving die onze hulp nodig hebben. De vrijwilligers worden door ons zo goed mogelijk gefaciliteerd, krijgen ondersteuning van onze professionals en krijgen ook scholingsmogelijkheden aangeboden.” Van Voorst voelt zich erg vereerd met het Kroontje “en daagt ons uit het nog beter te doen.” 
De trofee “Kroontje op het werk” is een initiatief van het Platform Duurzame Inzetbaarheid. Joke Storm, voorzitter van dit Platform heeft de ervaring dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat er voldoende aandacht is voor de duurzame inzet van medewerkers. “Soms is alle aandacht gericht op geldverdienen.” Zij vindt het opmerkelijk dat het bedrijf Weever uit de bouwwereld, “die toch gekenmerkt wordt door een masculiene doe-cultuur van niet zeuren maar aanpakken,” de wisseltrofee overdraagt aan het Leger des Heils. Misschien komen hier de familiewaarden van Weever dicht bij de kernwaarden van het Leger des Heils. Volgend jaar zal het Leger des Heils op zoek gaan naar een andere organisatie, waaraan ze de wisseltrofee zullen overdragen. 
Hennie Vrielink
Verslaggever Weblog Zwolle
Artikel delen:

Reageer