Echtpaar Kikkert-Rotmensen 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Kikkert-Rotmensen waren maandag 22 augustus 60 jaar getrouwd. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Voorsterweg om hen persoonlijk te feliciteren. Het stel kreeg een aantal Iris cheques cadeau.

De heer Piet Kikkert is op 28 februari 1936 in Hoogeveen geboren. Na de lagere school in Hollandscheveld is hij een opleiding gaan volgen aan de technische school in Hoogeveen. Mevrouw Dinie Rotmensen is op 22 maart 1934 in Oosterhesselen geboren. Na de lagere school in Nieuw Balinge heeft zij, zoals gewoonlijk in die tijd, meegeholpen op de boerderij. Ze hebben elkaar ontmoet op een jaarfeest in Hoogeveen.

De moeder van mevrouw was al op 49-jarige leeftijd overleden en het huishouden kwam neer op de schouders van de toen 20-jarige mevrouw Rotmensen die de verantwoording had over zeven kinderen.
Tijdens militaire dienst van meneer zijn zij gehuwd op 22 augustus 1956 en zijn in een woning in Hollandscheveld gaan wonen. Na twee jaar huwelijk werd de eerste zoon geboren en zes jaar later de tweede zoon. De heer en mevrouw Kikkert hebben inmiddels vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.
In 1960 is de vader van meneer op 52-jarige leeftijd overleden en in 1962 de vader van mevrouw op 56-jarige leeftijd. In 2004 is de moeder van de heer Kikkert overleden.
Na zijn militaire dienst is de heer Kikkert bij Fokker in Hoogeveen gaan werken en verhuisd naar een woning in Elim. Toen de beide zonen een zelfstandige leeftijd hadden bereikt is mevrouw gaan werken als bejaardenverzorgster in Elim, Hollandscheveld en Hoogeveen. 
Na twintig jaar in Elim te hebben gewoond zijn ze verhuisd naar Hoogeveen.
In 2002 zijn ze verhuisd naar Zwolle waar ze tot nu toe nog steeds wonen.
Hobby’s van meneer zijn fietsen en klaverjassen. Hobby’s van mevrouw sjoelen, borduren, haken en breien.
De gezondheid van meneer is redelijk voor zijn leeftijd en hoewel de gezondheid van mevrouw ernstig te wensen overlaat zijn ze tevreden en dankbaar dit 60-jarig huwelijksfeest te mogen meemaken.

Artikel delen:

Reageer