Dwight Lodeweges ook coach van Oranje O20

Zwolle – Dwight Lodeweges gaat per direct aan de slag als KNVB-coach van Oranje O20. De high potential coach/manager van PEC Zwolle, combineert deze nieuwe functie met zijn werkzaamheden bij PEC Zwolle. Voor Lodeweges is het de eerste keer dat hij coach wordt van een nationale selectie. Eerder was hij als hoofdcoach actief bij onder meer FC Zwolle, FC Groningen, PSV, N.E.C., SC Cambuur en sc Heerenveen.

Dwight Lodeweges over zijn dubbelfunctie: ,,De functie van KNVB-coach Oranje O20 spreekt mij enorm aan en ligt in de lijn met mijn werkzaamheden bij PEC Zwolle. Voor beide werkgevers ga ik aan de slag om jonge, talentvolle spelers het beste uit zichzelf en het team te laten halen. De afgelopen tijd heb ik geroepen alleen nog nieuwe uitdagingen aan te gaan, die mij aanspreken. Dat is zowel bij PEC Zwolle als bij de KNVB het geval.”

Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp: ,,Als club zijn we content dat Dwight Lodeweges voor deze functie is gevraagd. Het is een goede zaak voor het Nederlands voetbal, dat deze werkzaamheden bij hem op het bord terechtkomen omdat Dwight als geen ander weet hoe je het hoogst haalbare uit spelers haalt. Tevens kan dit in de beleving vanuit PEC Zwolle een win-win situatie opleveren, aangezien Dwight in zijn dubbelfunctie te maken krijgt met de grootste talenten van Nederland.”

Artikel delen:

Reageer