Typhoon te gast in programma De Verwondering

Zwolle – Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, is de eerste gast van Annemiek Schrijver in het KRO-NCRV programma De Verwondering. Het nieuwe seizoen start op zondag 11 september om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

koningsdag_zwolle-33.jpg 

Hiphopmuzikant Glenn de Randamie is van Surinaamse afkomst en groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe. Toen hij Suriname bezocht, leek hij meer van zichzelf te begrijpen. Hij mediteert om dicht bij zichzelf te blijven en te groeien. Daarnaast probeert hij de mensen om zich heen liefde te geven. ‘Laat liefde niet afhangen van een ander. We zijn zo bezig met de ander en dan vergeten we dat we de liefde al in onszelf hebben’. lenn zette het ‘etnisch profileren’ op de politieke agenda, nadat hij staande werd gehouden door de politie vanwege zijn auto gerelateerd aan zijn huidskleur. Door dit te delen op social media werd er veel aandacht aan geschonken in de media.

Wekelijks ontvangt Annemiek Schrijver een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

De Verwondering, zondag 11 september om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Dus elke keer als er een Zwollenaar op de staatsomroep gaat verschijnen, komt er hier een heel artikel over?
  Of is het alleen maar, omdat hij donker is?


  Maak melding

 2. Wat heeft de pvv hier mee te maken….tis ook een jank straal tyfoon. Elk willekeurig typ in een dure auto kan staande gehouden worden voor controle. En dan niet meteen het racisten kaartje trekken.


  Maak melding

 3. Elk willekeurig typ in een dure auto kan staande gehouden worden voor controle.

  Klopt, maar als je blank bent een stuk minder, de politie heeft dit destijds ook zelf toegegeven:

  Ruud Visser, woordvoerder van de politie in Zwolle geeft toe dat de huidskleur van de muzikant een van de redenen was voor het korte onderzoek waarvoor hij langs de weg gezet is.

  Bron: http://www.ad.nl/binnenland/rapper-typhoon-staande-gehouden-om-huidskleur~abd42380/
  Nu kun je zeggen dat wanneer je niets gedaan hebt dit toch niets uitmaakt, maar als je gemiddeld 2x per week staande wordt gehouden begint het wel lastig te worden kan ik me voorstellen.


  Maak melding

 4. Het is allemaal zo logisch: jong en dure auto is opvallend. Omdat jong een dure auto meestal niet kan betalen.Kan door hard werken of misdaad verkregen zijn, dat weet je als agent niet. Maar het is wel je taak daarachter te komen. Misdaad wordt bovenmatig veel gepleegd door lichtgetinte en negroïde mensen. Als je de combinatie dure auto- neger/mocro ziet rijden heb je als agent een redelijke trefkans en benut je de feiten uit de statistieken. Daar is niets mis mee.


  Maak melding

 5. Klopt Edje038, Je gaat inderdaad te snel op uiterlijk beoordelen, ik betrap mij er zelf ook wel eens op. Bij mensen met een tattoo is mijn eerste gedachte vaak: kampvolk of aso.


  Maak melding

 6. En hiermee gaan we er van uit dat de roomblanke babyboomer met een dikke auto in deze tijd brandschoon is…
  Zou eens verfrissend zijn als de politie daar eens met de fiod gericht op gaat controleren.
  Niet met een fuik maar echt gericht hun aan de kant zetten.
  Ook de media opzoeken met gegronde onderbouwing dat de grootste boeven toch echt de witteboorden mannen zijn.


  Maak melding

 7. Ontzettend foute aanname, 1ste John. Daar gaan we helemaal niet vanuit. Ook dat gajes moet je aanpakken. Maar op straat lopen onze gekleurde Mederlanders meer in de kijker, en dus worden die nader onderzocht. Prima!


  Maak melding

 8. Ja, dat is makkelijker voor de agent als je dat gewoon zegt en natuurlijk stukje genoegdoening om zon jonge jongen in een dure auto even op zijn plek te zetten als je heel eerlijk bent.  Maak melding

 9. Ja, daar wordt een agent voor betaald. Heeft weinig met genoegdoening te maken, maar veel met verantwoordelijkheid durven nemen en praktijkervaring.


  Maak melding

 10. Als ik opsporing verzocht kijk is het 90 procent licht getint donker getint zal wel geen toeval zijn.Nee we hebben het mooi voor mekaar in dit land met de zeer geslaagde multi culti samenleving.


  Maak melding

 11. Prominente blije positieve Zwollenaar met duidelijke talenten wordt uitgenodigd iets over zijn persoonlijke leven te vertellen op de TV.

  Als blauwvinger zou je dan trots moeten zijn, toch ? Of vinden we het niet fijn als iemand zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt ?

  maar goed, drink vooral lekker uw azijn helemaal op.  Maak melding

 12. Prima dat de prominente blije positieve Zwollenaar z’n tv-moment pakt. Jammer dat de prominent blije positieve Zwollenaar soms transformeert in een wereldvreemde moraliserende jankneger. Heeft’ie niet nodig volgens mij. Aanzienlijk meer talent bijvoorbeeld dan Sylvana Simons.


  Maak melding

 13. Fijn voor een aantal reageerders dat je hier zo ongenuanceerd “los kan gaan”. Hopelijk lucht het jullie op.
  Maar toch: schrijf je reactie eerst eens op voor jezelf, leg het even 30 min. aan de kant, lees het dan nog eens. Wedden dat je je diep schaamt voor jezelf.


  Maak melding

 14. Jammer dat edje de discussie nu van het CL meeneemt.
  Maar met “ook” bevestigt hij dus de stelling 😉

  Op zich mogen profvoetballers wel eens wat meer zelfreflectie hebben; da’s waar.


  Maak melding

 15. Met “ook” stel je dat jezelf ook geen zelfreflectie hebt.

  die gasten kennen helaas geen zelfreflectie. En willen dat ook niet kennen.

  Bericht door edje038, op 25 augustus 2016 18:09
  Lijkt Ajax en aanhang wel, ook geen zelfreflectiesmilies/wink.gif

  Was toch niet zo moeilijk.


  Maak melding

 16. Dick, dick , dick…zucht….ik probeer het nog 1 keer ui te leggen….
  jij hebt het over ‘die gasten’. Weet ik veel wie je bedoelt, ik voel me in elk geval niet aangesproken. Ik haak in op ‘geen zelfreflectie’ en koppel daar je favoriete clubje aan.

  Waar baseer jij dan op dat ik dat ‘ook’ op mijzelf betrek??

  Zoals gebruikelijk baseer je je stelling weer op verkeerde aannames. Is niet erg, maar leg je reacties eerst eens 30 minuten opzij en kijk er daarna nog eens naar;)


  Maak melding

 17. Helaas kan Edje meestal niet zonder persoonlijke aanvallen/op de person spelen. Zal me ook niet verbazen als de admin binnenkort weer gaat gummen. Dat bedoel ik op het CL nu met “zonde van de energie”.


  Maak melding

 18. Nogmaals die gasten worden in de reactie daar boven “een aantal reageerders dat je hier zo ongenuanceerd “los kan gaan”. genoemd.

  [
  Bericht door Zwolsehans, op 25 augustus 2016 17:54

  Fijn voor een aantal reageerders dat je hier zo ongenuanceerd “los kan gaan”. Hopelijk lucht het jullie op.
  Maar toch: schrijf je reactie eerst eens op voor jezelf, leg het even 30 min. aan de kant, lees het dan nog eens. Wedden dat je je diep schaamt voor jezelf.

  dick
  Bericht door dick, op 25 augustus 2016 18:06
  @ Zwolsehans. Goed plan, maar die gasten kennen helaas geen zelfreflectie. En willen dat ook niet kennen. /quote]


  Maak melding

 19. Roepen over roomblanke babyboomer, geen haan die er naar kraait. Iemand een wereldvreemde jankneger noemen, gelijk racisme en respectloos.

  Alleen blanken kunnen discrimineren. Blijkt hier én ook wel uit het interview van typhoon in hp de tijd. Stel je eens voor dat een blank persoon hetzelfde zou zeggen in suriname/ antillen of in een willekeurig afrikaans land?

  Dat zou niet eens denkbaar zijn.  Maak melding

 20. je hebt gelijk Pepijn ik liet mij verlijden tot een zelfde uitspraak over de na oorlogse generatie. Idd dat is een doelgroep die zo veel ellende heeft meegemaakt dat mijn opmerking als diep kwetsend ervaren wordt.
  Zeer misplaatst van mij en ondoordacht misschien komt het doordat ik veel op het inernet zit te F5-en. Mijzelf een coole reaguurder vind achter mijn laptop en elke kans aangrijp om even lekker te zieken.
  Dat ik hiermee iemand beledig heb ik niet eens door, want vrijheid van meningsuiting en Pim en Geert enzo.
  Fatsoen is bij mij ver te zoeken want als zij dit dan mag ik zo.
  Bedankt Pepijn voor deze oog opener.
  Mijn excuses naar alle blanke na oorlogse mensen die ik hier zo veel leed mee heb berokkend.
  Ook excuses aan edje038 die zich totaal niet kan vinden in mijn verhaal hier boven.


  Maak melding

 21. Maar goed… De Verwondering dus.

  Ik vind het een machtig mooi programma. Een interview van bijna een half uur lang waar de gast voor het grootste deel aan het woord is.
  En bijna altijd gasten die echt wat te vertellen hebben.
  Ben benieuwd wat Typhoon te vertellen heeft.

  Mooi dat het hier aangekondigd wordt.


  Maak melding

 22. Niet mijn programma en niet mijn presentator; toch een vooraankondiging:

  Late night
  RTL 4, 22:30 uur
  o.a.
  – Rappers Typhoon, Rico en Sticks geven een gezamenlijk concert in de Ziggo Dome.


  Maak melding

Reageer