Wuivend Riet, concert langs de IJssel

Zwolle – Op zaterdag 10 september vindt er in de Zwolse uiterwaard van de IJssel – waar Zwolle en Hattem elkaar ontmoeten – Wuivend Riet plaats. Dit initiatief van Buurtvereniging Schelle Oldeneel is in het leven geroepen om de herinrichting van dit gebied in te luiden.

Ruim 140 musici van verschillende muziekverenigingen uit de omgeving brengen een onversterkte muzikale ode aan de natuur. In groepen verspreid over het landschap, afgewisseld door het spel van solisten op het water, spelen zij het muziekstuk ‘Wuivend Riet’ van componist Merlijn Twaalfhoven. Speciaal voor dit evenement heeft Jurriaan Berger deze compositie opnieuw gearrangeerd. Afstand en verplaatsing van geluid vragen om een speciale manier van dirigeren. Om ervoor te zorgen dat de muziekonderdelen mooi in elkaar overvloeien maken de musici daarom gebruik van een ‘stopwatch-methode’. Wandel tussen de musici, door de uiterwaard en ervaar met iedere stap andere klanken en geluiden. Het belooft een zeldzame manier te worden om opnieuw kennis te maken met het
landschap.

Gratis toegankelijk | tijden 16.30 – 17.15 & 19.30 – 20.15 uur.

Pontje ’t Kleine Veer vaart in verband met dit evenement tot en met 21.00 uur tussen Hattem en Zwolle. Daarnaast wordt er aangeraden lopend of op de fiets te komen.

Nieuwsgierig?
Meer informatie over dit evenement kunt u op www.buurtvereniging-schelle-oldeneel.nl en www.facebook.com/wuivendriet vinden.

Artikel delen:

Reageer