A balladeer met nieuw album naar Hedon

Zwolle – De laatste jaren treedt singer-songwriter Marinus de Goederen, beter bekend als a balladeer, vooral solo op, maar op donderdag 15 september komt hij naar Hedon met de band. Naast de songs van het in maart uitgebrachte album A Wolf At The Door zullen klassiekers als Swim With Sam en Robin II uiteraard ook voorbijkomen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en Plato te Zwolle.

a_balladeer.jpg 

“Met zijn vierde album A Wolf At The Door keert a balladeer muzikaal gezien terug naar de hoogtijdagen van weleer. De zang herken je nog altijd uit duizenden, maar op dit nieuwe album proef je overduidelijk de weemoed van de makers naar de succesperiode van het debuut”, aldus een lovende recensie van Hans van der Maas in muziekblad OOR. A balladeer won in 2003 de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. In 2006 brak de band definitief door met het nummer, Swim With Sam.

In hetzelfde jaar werd de band ook nog eens genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award. In 2007 sleepte a balladeer de Zilveren Harp binnen voor aanstormend talent. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. Swim With Sam staat nog elk jaar in de Top 2000.
 
Ruud Fieten
Ruud Fieten is een uitvinder, kunstenaar en muzikant uit Meppel en zoekt met zijn folk-georiënteerde liedjes en loepzuivere stem uit hoeveel ruimte er bestaat tussen Townes van Zandt en Crosby, Stills, Nash & Young. Deze creatieveling is onder andere te zien geweest in De Beste Singer-Songwriter van Nederland en heeft support shows gedaan voor o.a. Tangarine en Adam Green. Na de succesvolle release van zijn debuut IN ORBIT speelde hij in 2016 op Eurosonic. Ruud is nu terug van een lange reis door Zuidoost-Azië en kan niet wachten om zijn (muzikale) verhalen te delen met ons.
A BALLADEER
SUPPORT: RUUD FIETEN
Locatie                         : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                      : Donderdag 15  september 2016 
Open                            : 20:30 uur
Aanvang                       : 21:00 uur 
Entree                          : € 11,50
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer