Rondwandeling tijdens Open Monumentendag

Zwolle – Op Open Monumentendag, organiseert het Stedelijk Museum Zwolle, in samenwerking met Zwolle Marketing 6 historische rondwandelingen door de stad. Elk uur start er een stadswandeling vanaf het museum aan de Melkmarkt 41. De eerste rondwandeling begint om 11.00 uur, de laatste om 16.00 uur. Vooraf aanmelden kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl maar is niet noodzakelijk. Deelnemers kunnen zich ook op Open Monumentendag zelf melden bij het museum. Wel geldt voor alle wandelingen vol = vol.

Tijdens de circa 1,5 uur durende stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad Zwolle. Er wordt een bezoek gebracht aan een aantal bijzondere plekken en gebouwen en de stadsgidsen voorzien de deelnemers desgewenst van extra informatie over het programma op Open Monumentendag. Naast de stadswandelingen met gids, maakt Stedelijk Museum Zwolle ook onderdeel uit van de zogeheten ‘Van Herman tot Brood’ -route waarbij mensen op eigen gelegenheid de stad kunnen verkennen en kennis maken met het Zwolse icoon Herman Brood.

In het Stedelijk Museum is onder meer een origineel werk van Brood te zien dat in 1997 tot stand is gekomen tijdens een workshop Action Painting met de kunstenaar. Het werk is onderdeel van de tentoonstelling ‘Zwolle in de jaren 70 80’ welke onlangs is verlengd t/m 25 september.

Artikel delen:

Reageer