SOOZ wil studenten binden aan de stad

Zwolle – Studenten meer binden aan de stad en regio, dat is wat Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) wil. Om die reden slaat de studentenbelangenorganisatie de handen in één met uitzendbureau Werkplan. Het uitzendbureau zet zich in om talenten in de regio te behouden, onder andere met hun stichting ‘Top van Nederland’.

sooz_zwolle.jpg 

SOOZ is blij met dit soort initiatieven, voorzitter Anja Schuurman: ,,Het is voor ons belangrijk dat studenten tijdens hun studietijd gebonden worden aan de stad, onder andere door daar op kamers te gaan. Studenten die in Zwolle op kamers zitten, blijven na hun studie eerder in de stad wonen. Maar dan moet er wel genoeg werkgelegenheid zijn.” Werkplan en SOOZ zien op breed vlak samenwerkingsmogelijkheden, onder andere in het organiseren van evenementen waar studenten worden voorbereid op de arbeidsmarkt. ,,Werkplan zoekt altijd naar inspiratie uit samenwerking. SOOZ is voor ons een inspirerende partner bij uitstek. Hun drive, passie en energie is aanstekelijk!”, aldus Werkplan-directeur Anis Jadib.

SOOZ ziet in Werkplan een goede partner, omdat zij zich op bijzondere wijze inzet voor de arbeidsmarkt. Schuurman: ,,Studeren is meer dan alleen naar school gaan, het arbeidsleven komt al snel om de hoek kijken. Wij worden erg blij van Werkplan, door hun onorthodoxe aanpak. We denken elkaar dan ook sterker te maken met deze samenwerking!”

SOOZ staat voor Studenten Overleg Orgaan Zwolle. De organisatie behartigt de belangen van de Zwolse student naar de buitenwereld, zowel van de georganiseerde student als de individuele student. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wat heb ik als HBO+ opgeleidt ICT-er met als specialisatie ‘Big-Data Analytics’, hier nog te zoeken in Zwolle ?
  Web-sites gaan bouwen voor Wehkamp ?!… Dacht het niet.
  Terwijl ik in de Randstad 20 to 40 % meer salaris kan verdienen en waar ik veel interessantere jobs kan vinden.
  En even gekeken op de website van uitzendbureau Werkplan, dan zie ik geen enkele vacature die aansluit bij mijn HBO+ kennis en werkervaring.
  Op de site tref ik enkel vacatures voor MBO en laaggeschoold personeel.
  Dit initiatief leidt nu al tot een mismatch.


  Maak melding

 2. @petje de website van werkplan zal binnenkort veranderd worden met ook top van Nederland erbij. Wij hebben ook hbo+ vacatures in ons beheer. Kom een keer langs voor een kop koffie zou ik zeggen! Harm smeengekade 8


  Maak melding

Reageer