#Zohoog actie waterschap rond Stadsfestival

Zwolle – Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september wordt in de binnenstad van Zwolle het Stadsfestival gehouden. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Waterschap Drents Overijsselse Delta is ook zichtbaar aanwezig op het festival. Met een online actie, openingsact en interactieve lezing.

zohoog.jpg 

Tijdens het festival vraagt WDODelta op een ludieke wijze aandacht voor de bescherming tegen hoog water. Het waterschap verzorgt op vrijdag 2 september de openingsact Watermensen, samen met de Hogeschool voor de Kunsten (ARTEZ). In de week naar het festival toe kunnen mensen online kans maken op kaartjes voor de voorstelling door een foto te maken waarop ze aangeven hoe hoog het water bij hun thuis staat als de dijken het water niet meer kunnen tegenhouden. Het is de bedoeling deze foto te delen via Twitter en Facebook. Op www.onswater.nl kan de postcode worden ingevuld.

Steden schuilen niet wanneer het regent 
Op zondagmorgen 4 september verzorgt WDODelta een informele, interactieve lezing tijdens het stadsontbijt. Bewoners uit de binnenstad van Zwolle komen hierop af. Het thema is Steden schuilen niet wanneer het regent. Gerrit Pieter Roetert Steenbruggen (WDODelta) gaat in op de bijzondere waterhuishoudkundige situatie van de Zwolse binnenstad en de gevolgen van de klimaatverandering: meer en vaker hoogwater vanuit de rivieren de IJssel en de Vecht en het IJsselmeer, vanuit Salland en vanuit de lucht (zware regenbuien). Wat gaat het waterschap en de gemeente Zwolle er aan doen, maar ook welke acties kunnen de bewoners en de bedrijven zelf ondernemen? 

Artikel delen:

Reageer